Στον “αέρα” 13 συμβασιούχοι του Δήμου Άργους Ορεστικού. Π. Κεπαπτσόγλου: «Μας αδίκησε η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών»

Τη Μ. Δευτέρα 2 Απριλίου 2018 αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ, μέσω της οποίας προσλήφθηκαν πέντε (5) άτομα στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Άργους Ορεστικού.  

Ωστόσο οι προσωρινοί αυτοί πίνακες δημιουργούν διάφορα προβλήματα στο Δήμο.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Τα πάνω κάτω έφεραν στο Δήμο Άργους Ορεστικού οι προσωρινοί πίνακες της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ. Μέσω αυτού του διαγωνισμού προσλήφθηκαν πέντε (5) άτομα στην υπηρεσία καθαριότητας, ωστόσο δημιουργήθηκε ένα μεγάλο πρόβλημα. Η πλειοψηφία των επιτυχόντων  στην παρούσα φάση ήδη εργάζεται, όποτε για να προβεί ο επιτυχών  στην υπογραφή  της σύμβασης  θα πρέπει να προηγηθεί  η παραίτηση από την υπάρχουσα εργασία του. Φυσικά,  δεν υπάρχει η εγγύηση όταν αναρτηθεί  ο οριστικός πίνακας –δηλαδή έπειτα από  την εκδίκαση των ενστάσεων και την προσκόμιση των δικαιολογητικών-  ότι θα είναι ακόμα επιτυχών στο διαγωνισμό.

Ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, ναι μεν υποστηρίζει με σθένος τη νομιμοποίηση των υπαλλήλων, παράλληλα όμως εξέφρασε την εξής ανησυχία  «Η κατάσταση αυτή, είναι πιθανόν να φέρει άσχημα αποτελέσματα. Δηλαδή οι επιτυχόντες του προσωρινού πίνακα να παραιτηθούν από τη δουλειά τους προκειμένου να υπογράψουν σύμβαση με το Δήμο μας και εν συνεχεία όταν αναρτηθεί ο οριστικός πίνακας να μην συμπεριλαμβάνονται σε αυτόν. Θα χάσουν δηλαδή και την υπάρχουσα εργασία τους, αλλά και τη μόνιμη θέση στο Δήμο μας, που σήμερα –θεωρητικά- κατέχουν. Για το λόγο αυτό από τους τέσσερις (4) επιτυχόντες δεν έχει έρθει κανένας και δεν πρόκειται να έρθει κανένας να υπογράψει τη σύμβαση, εάν δεν κλείσει η όλη διαδικασία». Η προθεσμία για τυχόν ενστάσεις άρχισε τη Μεγάλη Δευτέρα 2 Απριλίου και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 11 Απριλίου.

 

Να σημειωθεί πως αρχικά η προκήρυξη αφορούσε πέντε (5) θέσεις εργασίας για το Δήμο Άργους Ορεστικού. Στη συνέχεια το Υπουργείο Εσωτερικών έκρινε πως θα πρέπει μέσα από τον ίδιο διαγωνισμό η μια θέση να καλυφθεί από ΑμεΑ «Οι θέσεις αφορούσαν αποκλειστικά και μόνο τον τομέα της καθαριότητας. Βέβαια είχαμε κάνει την πρόταση προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να εντάξουμε στην πρόσκληση και χειριστές μηχανημάτων ανταποδοτικού χαρακτήρα, δυστυχώς όμως μας είπαν ότι αφορά μόνο σε θέσεις καθαριότητας. Έτσι λοιπόν εμείς ακολουθήσαμε τα όσα μας είπαν, αλλά στην πορεία είδαμε ότι οι επιτυχόντες ήταν Π.Ε., Δ.Ε.  και Υ.Ε. Ειλικρινά μας ξένισε και μας αδίκησε η απόφαση αυτή, γιατί είχαμε να προτείνουμε και εμείς ανάλογες θέσεις. Οι παρατασιούχοι του Δήμου μας, ήταν δεκατρείς (13) και πιστεύω πως θα μπορούσαμε να τους καλύψουμε όλους σε αυτόν το διαγωνισμό», δήλωσε ο κ. Κεπαπτσόγλου.

Μέσα σε αυτή την κατάσταση, στη χειρότερη θέση βρίσκονται οι δεκατρείς συμβασιούχοι του Δήμου, καθώς από το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018 έχουν απολυθεί. Ωστόσο δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια καθώς προσέφυγαν σε ασφαλιστικά μέτρα και διεκδικούν τις θέσεις εργασίας τους.

Βέβαια και η υπηρεσία καθαριότητας δεν βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα καθώς ενόψει Πάσχα θα πρέπει να λειτουργήσει με δεκατρία άτομα λιγότερα «Ξεκίνησε η εαρινή περίοδος, άρα ξεκινούν και οι εργασίες καθαρισμού φρεατίων, καλλωπισμού πρασίνου και γενικότερα όλων των εργασιών  που αφορούν στους κοινόχρηστους χώρους. Είναι κρίμα να μην μπορεί να ανταπεξέλθει ο Δήμος μας σε όλα αυτά λόγω των τελευταίων εξελίξεων. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ζητήσω από καρδιάς την επιείκεια των δημοτών μέχρι να δούμε τι θα γίνει», ήταν τα λόγια του Δημάρχου.

Ο κ. Κεπαπτσόγλου παραδέχθηκε ότι υπάρχουν αρκετά προβλήματα στην καθημερινότητα των δημοτών του, ωστόσο εκ των πραγμάτων δεν είναι δυνατόν να αποκατασταθούν όλα, λόγω των τελευταίων εξελίξεων.  Έτσι λοιπόν η αρμόδια υπηρεσία θα προβεί στην ιεράρχηση των θεμάτων, και βάσει αυτής θα ξεκινήσουν οι εργασίες «Έχουμε φτάσει στο σημείο να λέμε ότι παρότι έχουμε σκαρφαλώσει πολύ ψηλά ως Δήμος και ότι έχουμε εντάξει μεγάλα έργα, δεν θα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα αυτονόητα, στις ανταποδοτικές υπηρεσίες και στην καθημερινότητα των δημοτών μας. Εάν δεν δοθεί η λύση σε κεντρικό επίπεδο, τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα για όλους μας. Είναι λυπηρή αυτή η κατάσταση».

 

Comments are closed.

You May Also Like

Εργασία μέσω προγραμμάτων απασχόλησης ΟΑΕΔ -Πού πρέπει να απευθυνθείτε

Εργασία μέσω προγραμμάτων απασχόλησης ΟΑΕΔ -Πού πρέπει να απευθυνθείτε

Μαρία Αντωνίου: «19η Μαΐου – Ημέρα μνήμης και απόδοσης τιμής στον Ποντιακό Ελληνισμό»

Η ιστορία των Ελλήνων του Πόντου είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ιστορίας μας

Καστοριά: Σύλληψη 39χρονου για παράνομη μεταφορά μεταναστών

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Νεστορίου Καστοριάς

Παλιό το κρούσμα που παρουσιάστηκε χθες από τον ΣΚΑΪ

Παλιό το κρούσμα που παρουσιάστηκε χθες από τον ΣΚΑΪ

Π.Ε. Καστοριάς: Παράταση στη συμπλήρωση και υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτους 2018, μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥΠ.Α.Α.Τ

Π.Ε. Καστοριάς: Παράταση στη συμπλήρωση και υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών…

Το «ρεβιθένιο ψωμί» της Μεγάλης Παρασκευής στην περιοχή της Καστοριάς

Το «ρεβιθένιο ψωμί» της Μεγάλης Παρασκευής στην περιοχή της Καστοριάς

Γεωργικές Προειδοποιήσεις σχετικά με Καρπόκαψα, Σέζια, Φουζικλάδι

Από το τμήμα Ποιοτικού και Φυτουγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και…