Tο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πρόταση της Ελίζας Βόζεμπεργκ

Την ερχόμενη Τρίτη, 17 Απριλίου 2018, θα διεξαχθεί συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ενώπιον της Αντιπροέδρου και Ύπατης Εκπροσώπου της Ε.Ε. για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, κυρία  Φεντερίκα  Μογκερίνι,  η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών Άγγελο Μητρετώδη και  Δημήτρη Κουκλατζή  που κρατούνται στην Τουρκία.

Το θέμα έρχεται στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά από παρέμβαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στην πρόσφατη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες. Το σχετικό αίτημα κατέθεσε με προφορική ερώτηση η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ., κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη. Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κ. Manfred Weber, ο οποίος συμμετέχει και στη Σύνοδο Κορυφής του Ε.Λ.Κ. υιοθέτησε αμέσως το σχετικό αίτημα.

Η πρόταση της Ελίζας Βόζεμπεργκ, εξ ονόματος της πολιτικής ομάδας του Ε.Λ.Κ, περιελάμβανε πέραν της συζήτησης στην Ολομέλεια και τη σύνταξη σχετικού ψηφίσματος για την παράνομη παρατεταμένη κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών. Το αίτημα αυτό έγινε αποδεκτό σήμερα από τη Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η κυρία Βόζεμπεργκ, στην ερώτησή της με τίτλο: «Η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου στην περίπτωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν και κρατούνται στην Τουρκία», υπογραμμίζει ότι η κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς συγκεκριμένες κατηγορίες παραβιάζει κατάφορα το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο καθώς και τις υποχρεώσεις της Τουρκίας ως υποψήφιας προς ένταξη χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο η κυρία Βόζεμπεργκ δήλωσε μεταξύ άλλων: «Σε αυτά τα ζητήματα πρέπει να είμαστε σοβαροί, να είμαστε ενιαίοι, να είμαστε ενωμένοι. Το χρωστάμε στους στρατιωτικούς μας το οφείλουμε στην Πατρίδα μας».

You May Also Like

Αντιπεριφέρεια Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος: Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εκμετάλλευση της μαρμαροφόρου περιοχής Τρανοβάλτου Κοζάνης

  Αντιπεριφέρεια Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος: Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την…

Εκστρατεία ενημέρωσης στο Άργος Ορεστικό  για την παράνομη στάθμευση των οχημάτων

Εκστρατεία ενημέρωσης στο Άργος Ορεστικό  για την παράνομη στάθμευση των οχημάτων

Η ιερά μονή τής Κορομηλιάς Καστοριάς, που είναι συναφιερωμένη στον άγιο Νικόλαο και στην Ανάληψη του Κυρίου (έτ. 1706).

  Η ιερά μονή τής Κορομηλιάς Καστοριάς, που είναι συναφιερωμένη στον άγιο…

Ενημέρωση από τον Εμπορικό Σύλλογο Καστοριάς για την ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο του Νοεμβρίου

Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου ξεκινούν οι εκπτώσεις. Προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την…

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας απέσπασε τρία βραβεία στο 12ο Διεθνές Συνέδριο του Erasmus +

Από 10 έως και 14 Μαΐου, έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη το 12ο…

13 Σεπτεμβρίου. + Εγκαίνια ναού της Αναστάσεως, Ιεροσολύμων. Εορτάζει ο ομώνυμος ναός του Γέρμα.

Η αγία Εκκλησία μας εορτάζει την ερχόμενη Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016 την…

Συνελήφθη 52χρονος σε περιοχή της Κοζάνης για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν πέντε (5) δενδρύλλια κάνναβης