Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τους δύο Έλληνες Στρατιωτικούς: «Δεν φύλαγαν μόνο Ελληνικά, αλλά και Ευρωπαϊκά σύνορα»

 Μ. Κεφαλογιάννης: «Η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, είναι ζήτημα πρώτης Εθνικής αλλά και Ευρωπαϊκή προτεραιότητας»

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  Κυριάκος Μητσοτάκης ανέπτυξε από την πρώτη στιγμή -και συνεχίζει να αναπτύσσει- πρωτοβουλίες με στόχο την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών, Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη.

 

Σε συνέχεια της παρέμβασής του στο ΕΛΚ, ζήτησε από τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας Μανώλη Κεφαλογιάννη, να επισκεφθεί –πράγμα που έγινε τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2018-  τους δυο αξιωματικούς και να τους παράσχει όχι απλά την ηθική στήριξη, την οποία τους παρέχουν όλοι οι Έλληνες, αλλά και να υπενθυμίσει το αυτονόητο: ότι οι δυο αξιωματικοί δεν φύλαγαν μόνο Ελληνικά, αλλά και Ευρωπαϊκά σύνορα.

Επίσης, κατά την παρουσία του στον εορτασμό της απελευθέρωσης της Αλεξανδρούπολης (14/05/2018) ο κ. Μητσοτάκης επανήλθε στο θέμα και κάλεσε «την Τουρκία εδώ και τώρα να δώσει οριστικό τέλος στην παράνομη κράτηση των δυο αξιωματικών μας. Να σεβαστεί τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και τους κανόνες της καλής γειτονίας και να αναλογιστεί τις ευθύνες της απέναντι στην Ελλάδα, αλλά και απέναντι συνολικά στην Ευρωπαϊκή».

Οι δηλώσεις του κ. Μ. Κεφαλογιάννη μετά την επίσκεψή του στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης

 

ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ-ÄÇËÙÓÅÉÓ ÔÏÕ ÅÐÉÊÅÖÁËÇ ÔÇÓ ÐÑÏÅÊËÏÃÉÊÇÓ ÅÊÓÔÑÁÔÅÉÁÓ ÔÇÓ ÍÄ ÃÉÁ ÔÉÓ ÅÕÑÙÅÊËÏÃÅÓ ÌÁÍÙËÇ ÊÅÖÁËÏÃÉÁÍÍÇ

«Η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, είναι ζήτημα πρώτης Εθνικής αλλά και Ευρωπαϊκή προτεραιότητας. Μετέφερα στους δυο Έλληνες αξιωματικούς, Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, την απεριόριστη αγάπη ενός ολόκληρου Έθνους. Τους μετέφερα, την αμέριστη συμπαράσταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που με το Ψήφισμά του ζητά, με ομοφωνία όλων των πολιτικών του δυνάμεων, την άμεση απελευθέρωσή τους. Η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, είναι ζήτημα πρώτης Εθνικής αλλά και Ευρωπαϊκή προτεραιότητας. Ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης φύλαγαν Ευρωπαϊκά Σύνορα. Είναι Ευρωπαίοι Πολίτες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ζητά την άμεση απελευθέρωσή τους».