Ο Μητροπολίτης Καστοριάς τοποθετήθηκε για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια: «Σέβομαι τον κάθε άνθρωπο, όμως θα ήταν ντροπή και καταισχύνη μου να συμφωνήσω με το νέο Νόμο»

Την πλήρη αντίθεσή του εξέφρασε ο Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ, προς το νέο Νόμο που  ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων  και δίνει τη δυνατότητα στα ομόφυλα ζευγάρια να γίνουν ανάδοχοι παιδιών.

Της Χρύσας Κοσμίδου

 «Σέβομαι τον κάθε άνθρωπο, την κάθε προσωπικότητα και την  ανθρώπινη ελευθερία», δήλωσε ο Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ σχετικά με το θέμα της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια και χρησιμοποιώντας τα λόγια του Όσιου Παΐσιου συμπλήρωσε  πως «θα πρέπει να σεβόμαστε ακόμα και το μυρμήγκι. Βέβαια, δεν μπορώ να μπω στο μυαλό κάποιου άλλου ανθρώπου, ωστόσο μπορώ να του υποδείξω τον ευαγγελικό τρόπο ζωής. Εάν δεν θέλει να τον ακολουθήσει, είναι ελεύθερος να πράξει όπως ο ίδιος το επιθυμεί».

Ο Μητροπολίτης Καστοριάς, ξεκαθάρισε πως όσοι θέλουν  είναι ελεύθεροι να υποστηρίξουν το νέο Νόμο, ωστόσο για τον ίδιο θα ήταν ντροπή να συμφωνήσει με την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια  «Δεν είναι δυνατόν, ένας Μητροπολίτης να διαφωνήσει με τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, οι οποίες είναι οι αποφάσεις του Ιερού Ευαγγελίου. Ο Χριστός επιτρέπει το γάμο μεταξύ αντρός και γυναικός, αυτή είναι η παράδοση της Εκκλησίας. Ένας Επίσκοπος θα πρέπει να επόμενος του Ιερού Ευαγγελίου και των Πατέρων της Εκκλησίας. Εάν ορισμένοι άνθρωποι θέλουν να νομοθετήσουν κάποια άλλα πράγματα, είναι στη δική τους ελευθερία. Εγώ δεν θα μπω στη δική τους νοοτροπία και στη δική τους σκέψη, εγώ θα κρατήσω και θα διδάξω αυτό το οποίο μας είπε ο ίδιος ο Χριστός, το συγκεκριμένο τρόπο ζωής που τον κρατάει μέχρι και σήμερα η Εκκλησία».