Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς παρέλαβε το βραβείο σε ειδική τελετή  στις Βρυξέλες

Η ελληνική δράση για τη βελτίωση της συνύπαρξης του ανθρώπου με την  αρκούδα με τίτλο: «Βελτίωση των προϋποθέσεων συνύπαρξης ανθρώπου-αρκούδας στο Ν. Καστοριάς– Μεταφορά Βέλτιστων Πρακτικών» κέρδισε το βραβείο «Best of the best award» –  Το καλύτερο μεταξύ των καλύτερων έργων  Life που εφαρμόστηκαν την περίοδο 2016-2017  στην κατηγορία: Περιβάλλον, Φύση (Environment, Nature).

Το βραβείο παρέλαβε την  Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της τελετής μεταξύ των 1000 προγραμμάτων που υποβλήθηκαν από διάφορες χώρες της Ευρώπης και αφορούσαν  διάφορες κατηγορίες, βραβεύτηκαν τα 62 έργα.

Τα 30 από αυτά ανήκαν στην κατηγορία Περιβάλλον, Φύση, ενώ έπειτα από σύσκεψη της  ευρωπαϊκής επιτροπής του έργου Life, επιλέχθηκαν 3 προγράμματα για το βραβείο «Best of the best award» 2016-2017, ένα εκ των οποίων αφορούσε το πρόγραμμα Life/Arctos Καστοριά.

Με τα βραβεία αυτά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβραβεύει κάθε χρόνο την αφοσίωση σε θέματα προστασίας της φύσης. Είναι ένας θεσμός που λειτουργεί στο πλαίσιο του δικτύου προστατευόμενων περιοχών Natura 2000 και αναδεικνύει το ρόλο του στη διαφύλαξη της φυσικής μας κληρονομιάς και στην προαγωγή της κοινωνικής και οικονομικής ευημερίας.

Το πρόγραμμα Life/Atctos Kastoria υλοποιήθηκε στο Νομό Καστοριάς από την  Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας -Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς ως επικεφαλή εταίρο σε συνεργασία με την ΜΚΟ Καλλιστώ και την Αναπτυξιακή Καστοριάς (ΑΝΚΑΣ).

Αντικείμενο του έργου ήταν η βελτίωση προϋποθέσεων συνύπαρξης ανθρώπου και αρκούδας στο Νομό Καστοριάς, δίνοντας έμφαση τόσο στο πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων στα οποία εμπλέκονται αρκούδες, όσο και στις ζημιές που προκαλεί η αρκούδα στη ζωική και φυτική παραγωγή. Το έργο είχε συνολική διάρκεια από την 1/10/2010 έως την 30/9/2015.

 

You May Also Like

Κάλεσμα Συμμετοχής στο Συλλαλητήριο για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας από τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς

Κάλεσμα Συμμετοχής στο Συλλαλητήριο για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας από τον Αντιπεριφερειάρχη…

Σε εξέλιξη οι Εργασίες «Βελτίωσης Σήμανσης & Αντικατάστασης Στηθαίων», προϋπολογισμού 200.000€ από την Π.Ε. Καστοριάς

    Σε εξέλιξη οι Εργασίες «Βελτίωσης Σήμανσης & Αντικατάστασης Στηθαίων», προϋπολογισμού…

Προς τις αιτούσες μητέρες του Βρεφικού Σταθμού του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Άργους Ορεστικού

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΣΕΤΙΚΟΥ

Φλώρινα: 43χρονος συνελήφθη να μεταφέρει κλοπιμαία εργαλεία στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Τα εργαλεία είχαν κλαπεί σε προγενέστερο χρόνο από τη Θεσσαλονίκη

Το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας Ορίζοντες – 17/04/2019

Το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας Ορίζοντες – 17/04/2019

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε: Νέο Νομοσχέδιο έρχεται στη Βουλή για “δήθεν” μείωση του προστίμου για την αδήλωτη εργασία

    ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε: Νέο Νομοσχέδιο έρχεται στη Βουλή για “δήθεν” μείωση του…