Δημοτικές εκλογές

Του Θανάση Μπατσόπουλου

Θα πω κάτι που και εσείς ξέρετε. Κάθε μέρα και ένας καινούργιος υποψήφιος ξεφυτρώνει. Βλέπετε βρισκόμαστε αρκετά κοντά για να συμπληρωθεί η πενταετία και να γίνουν εκλογές για την καινούργια.

Στην πόλη αυτή, υπάρχει ο φόβος, να έχει την ίδια μοίρα και να βρεθεί σε ακόμα χειρότερη  κατάσταση από πλευράς δημιουργίας αξιόλογου έργου που τόσο το έχει ανάγκη.

Για να μην αναφερθούμε και στην πληθυσμιακή συρρίκνωση που όλο και περισσότερο η πόλη μαραζώνει, με το φόβο που υπάρχει να καταντήσει από Πόλη σε Πολίχνη.

Το θέμα λοιπόν που πρέπει να απασχολήσει όλους μας, όλο τον κόσμο αυτής της πόλης, που εδώ που τα λέμε αυτός ψηφίζει και εκλέγει τους άρχοντές του, είναι ότι πολλά πρέπει να αλλάξει για να μην χαθεί άλλη μια δημοτική περίοδος, η οποία θα γίνει η αιτία για μια ακόμα πιο απογοητευτική κατάντια για αυτόν τον τόσο όμορφο κατά τα άλλα τόπο.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως μόνον εμείς οι πολίτες μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή παίρνοντας στα δικά μας χέρια την τύχη αυτής της πόλης και με επιλεγμένες ενέργειες να επιβάλουμε ένα ψηφοδέλτιο που θα το υποχρεώσουμε εκ των προτέρων να υπογράψει το προγραμματικό συμβόλαιο των υποχρεώσεών του.

Ένα προγραμματικό συμβόλαιο που θα ελέγχεται σχολαστικά σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο
με την παρουσία όσων το δυνατόν περισσοτέρων μας και όχι “ψηφίσαμε, σκουπίσαμε, καθαρίσαμε, τελειώσαμε”.

Ένα προγραμματικό Συμβόλαιο που η εκλεγμένη Δημοτική Αρχή θα είναι υποχρεωμένη να λογοδοτεί δημόσια σε κάθε στιγμή.

Και μην βρεθεί να μας πει κάποιος πως αυτός ο τρόπος είναι ανεφάρμοστος και απαγορευτικός από τους δημοκρατικούς κανόνες. Ίσα-ίσα αυτό αποτελεί την πεμπτουσία της συμμετοχικής δημοκρατίας όπου η κάθε εκλεγμένη εξουσία πρέπει να σέβεται τον εκλέκτορα λαό της και να τον έχει ανά πάσα στιγμή απέναντί  της.

Επιτέλους αυτή η πόλη θα πρέπει να αποκτήσει το Πνευματικό της Κέντρο αντάξιο του πολιτισμού της τον οποίον θα υπηρετεί σε όλες τις εκφάνσεις του.

Να αποκτήσει την προστασία που του αξίζει ο Βυζαντινός της πλούτος, να προστατευτεί η ιστορική κληρονομιά της παραδοσιακής της βιοτεχνίας, να προστατευτούν από την κατάρρευση τα αρχοντικά της με την απαράμιλλη αρχιτεκτονική τους, να έχουν ανελλιπή φροντίδα τα γραφικά στενοσόκακά της, να έχει την ανάλογη προστασία η λίμνη της έτσι ώστε να αποτελεί την κολυμβήθρα της ομορφιάς της και να αποκτήσει περισσότερες πανεπιστημιακές υποδομές.

Και για όλα αυτά δεν χρειάζεται τίποτα άλλο παρά μεράκι και αγάπη στους άρχοντές της που εμείς θα εκλέξουμε με μυαλό.