Για τη δράση «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» ενημερώθηκαν  τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου και του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Άργους Ορεστικού

 

Για την προκήρυξη της Δράσης του ΕΠΑΝΕΚ 2014-2020 «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» (Open Malls) ενημερώθηκαν την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου και του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Άργους Ορεστικού.

Στόχος της είναι η ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δύναμη.

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού με την απαραίτητη συνεργασία των παραπάνω Συλλόγων, προτίθεται να υποβάλλει πρόταση στη συγκεκριμένη Δράση, που ξεκινά στις 29 Ιουνίου 2018, στοχεύοντας στην εκ βάθρων λειτουργική, αισθητική και οικονομική αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου της πόλης.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στις επιλέξιμες δαπάνες περιλαμβάνονται αναπλάσεις πλατειών, κατασκευές πεζοδρομίων, υπογειοποιήσεις καλωδίων κοινής ωφέλειας, αναβάθμιση υπαίθριων πολιτιστικών και αθλητικών εγκαταστάσεων, δημιουργία χώρων στάθμευσης, εγκατάσταση συστημάτων έξυπνου οδοφωτισμού, εγκατάσταση στεγάστρων, εργασίες ανάδειξης των ίδιων των καταστημάτων, παρεμβάσεις για την προσβασιμότητα ΑΜΕΑ, free WiFi για τους καταναλωτές-επισκέπτες, φυτεύσεις πρασίνου, εγκατάσταση συστημάτων διαχείρισης της κυκλοφορίας κ.α.

Για τις παρεμβάσεις αυτές θα χρηματοδοτηθούν τόσο ο Δήμος, όσο και οι παραπάνω Σύλλογοι υποβάλλοντας κοινή πρόταση που θα στοχεύει στην κάλυψη του μέγιστου προϋπολογισμού ανά υποβαλλόμενη πρόταση, ύψους 1.900.000 €.

You May Also Like

Κάλεσμα του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Γούνας- Ιματισμού – Δέρματος – Κλωστοϋφαντουργίας Ν. Καστοριάς για κάθοδο στη ΔΕΘ

Συνάδελφοι, συναδέλφισες, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες

Οι θετικές ειδήσεις για τον κορονοϊό που χάνονται μέσα στην υπερπληροφόρηση. Η προσπάθεια για εντοπισμό φαρμάκων και οι χιλιάδες ασθενείς που έχουν ανακάμψει

Οι θετικές ειδήσεις για τον κορονοϊό που χάνονται μέσα στην υπερπληροφόρηση. Η…

Η ΝΟΔΕ για την επίσκεψη του Κωνσταντίνου Σκρέκα στην Καστοριά

Η ΝΟΔΕ για την επίσκεψη του Κωνσταντίνου Σκρέκα στην Καστοριά

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου  «Το Συναγώι» στο Αρχοντικό Τσιατσιαπά

Στο βιβλίο περιέχονται εκτενείς αναφορές στις συναγωγές της Μακεδονίας και της Θράκης

Την απόσυρση του ασφαλιστικού ζητούν οι δήμαρχοι της Δυτικής Μακεδονίας

Την έντονη αντίδραση των δημάρχων της Δυτικής Μακεδονίας συναντάει το προσχέδιο του…

Το Ε.Π.Α.Λ Καστοριάς πολύ σύντομα θα έχει στη διάθεσή του τεχνολογίες μικτής πραγματικότητας

Το Ε.Π.Α.Λ Καστοριάς πολύ σύντομα θα έχει στη διάθεσή του τεχνολογίες μικτής…

Γιαννής Κορεντσίδης: “Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Το ίδιο και οι αποφάσεις” (Video)

Γιαννής Κορεντσίδης: “Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Το ίδιο και οι αποφάσεις” (Video)

Η Ένωση Στρατιωτικών Π.Ε. Καστοριάς καταθέτει προτάσεις για την αξιοποίηση των στρατιωτικών ακινήτων υπέρ του προσωπικού

Η Ένωση Στρατιωτικών Π.Ε. Καστοριάς καταθέτει προτάσεις για την  αξιοποίηση των στρατιωτικών…