Λαμπρός ο εορτασμός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής στην Καστοριά

Στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής στην ομώνυμη Κοινότητα του Νομού Καστοριάς λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ το Σάββατο 7 Ιουλίου, ημέρα μνήμης της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του μίλησε για την Αγία Κυριακή, η οποία έσωσε τους ανθρώπους από την πλάνη των ειδώλων, όπως αναφέρει το τροπάριο της Αγίας, με την παρουσία των θαυμάτων της.

Έτσι έχουμε την παρουσία των θαυμάτων στη ζωή των Αγίων της Εκκλησίας μας, όπως ακριβώς θαυματουργούσε ο ίδιος ο Χριστός. Είναι αυτή η άκτιστη ενέργεια του Θεού, που μας πιστοποιεί την παρουσία Του και μάς δίδει ότι έχουμε ανάγκη.

Τα θαύματα, σημείωσε ο Σεβασμιώτατος, δεν είναι για τους πιστούς, που έχουν βαπτισθεί στο όνομα της Παναγίας Τριάδος και μεταλαμβάνουν το Σώμα και το Αίμα του Ιησού Χριστού, αλλά για τους απίστους, προκειμένου να προσκυνήσουν κι αυτοί και να λατρέψουν τον Χριστό.

Εμείς έχουμε την παρουσία του ζωντανού Θεού, την αληθινή πίστη, την πίστη των Αγίων, τον Θεό που έγινε άνθρωπος και κατέβηκε στη γη για την σωτηρία μας, οπότε δεν χρειαζόμαστε τα θαύματα για να πιστέψουμε, σημείωσε ο κ. Σεραφείμ.

Και κατέληξε λέγοντας πως η Αγία Κυριακή μάς πιστοποιεί πως ο Χριστός χθες και σήμερον ο αυτός και εις τους αιώνας των αιώνων. Κι εκείνο που χρειαζόμαστε για να κερδίσουμε την αιώνια ζωή, είναι η επικοινωνία μας μαζί Του και η πίστη στο πρόσωπό Του.

 

 

 

You May Also Like

Νέα έκτακτη ενίσχυση, άνω των 20 εκατ. ευρω, σε 88 μικρούς ορεινούς και νησωτικούς Δήμους αποφάσισε ο Υπουργός Εσωτερικών. 473.600 ευρώ σε Άργος και Νεστόριο

Νέα έκτακτη ενίσχυση, άνω των 20 εκατ. ευρω,  σε 88 μικρούς ορεινούς…

Tripadvisor: Ποιο ελληνικό νησί μπήκε στο top5 των προορισμών του 2022

Tripadvisor: Ποιο ελληνικό νησί μπήκε στο top5 των προορισμών του 2022

Βοήθεια σέ πρόσφυγες ἀπό τήν Οὐκρανία προσέφερε ἡ Ἱερά Μητροπολή Καστορίας

Βοήθεια σέ πρόσφυγες ἀπό τήν Οὐκρανία προσέφερε ἡ Ἱερά Μητροπολή Καστορίας

Ευχαριστήριο μήνυμα Συλλόγου Γονέων του 7ου Δημοτικού Σχολείου

Για την εθελοντική προσφορά υπηρεσιών του Παναγιώτη Ιντζίδη

Ευχαριστήρια επιστολή Δημάρχου Χρήστου Γκοσλιόπουλου για την παραλαβή του γάλακτος των κτηνοτρόφων του οικισμού Χρυσής του Δήμου Νεστορίου

Ευχαριστήρια επιστολή Δημάρχου Χρήστου Γκοσλιόπουλου για την παραλαβή του γάλακτος των κτηνοτρόφων…

Θ. Μάνος: Εξέταση των αγροκτημάτων που επλήγησαν από την κακοκαιρία

«Βρισκόμαστε συνεχώς στο πλευρό των παραγωγών»

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Καστοριάς

  Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις  στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Καστοριάς

ΕΝΩΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Ο Δήμος Καστοριάς στηρίζει τον αγώνα μας και νοιώθουμε την υποχρέωση να το πούμε.

ΕΝΩΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Ο Δήμος Καστοριάς στηρίζει τον αγώνα μας…