Στρατούλης στην Καστοριά: Έγκλημα η μεταφορά στο «Υπερταμείο» 170 ακινήτων

 

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ περιόδευσε επί διήμερο (16-17/09) στην πόλη της Καστοριάς.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του συναντήθηκε με το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ με επικεφαλής τον πρόεδρό του Ανδρέα Αποστολίδη, με τον πρόεδρο του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Σταύρο Νικολάου, ενώ περιόδευσε και συνομίλησε με τους εργαζομένους στο Δήμο Καστοριάς, στον ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) και στον τοπικό ΟΑΕΔ. Συναντήθηκε επίσης με τον Δήμαρχο Καστοριάς Ανέστη Αγγελή, ενώ έδωσε και συνεντεύξεις σε τοπικά ΜΜΕ.

Το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη-συζήτηση, για τις πολιτικές εξελίξεις, μελών και φίλων της ΛΑΕ στην Καστοριά.

Ο Δημήτρης Στρατούλης κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, περιοδειών και συνεντεύξεων του ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η μεταφορά στο πλήρως ελεγχόμενο από τους δανειστές Υπερταμείο για εκποίηση 170 ακινήτων του δημοσίου στην Καστοριά, μεταξύ των οποίων το κτίριο και η γύρω έκταση του ΤΕΙ, το Διοικητήριο, το αρχοντικό Σκουτάρη, ο Μεντρεσές, το δημοτικό σχολείο Πολυκάρπης, όλη η παραλίμνια περιοχή ακόμα και το τμήμα που είναι χαρακτηρισμένο ως NATURA, το ρέμα Γκιόλε, η αγροτική Γη του αναδασμού στη Μεσοποταμία, το γήπεδο στο Νταηλάκι, δασικές εκτάσεις, το τελωνείο Καστοριάς κλπ, είναι οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό έγκλημα της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου σε βάρος της δημόσιας περιουσίας, και της όποιας προοπτικής για οικονομική και κοινωνική αναζωογόνηση της περιοχής με αξιοποίηση αυτού του δημόσιου πλούτου.

Οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, ότι αυτά τα ακίνητα του δημοσίου που μεταφέρονται στο Υπερταμείο δεν θα εκποιηθούν στους ιδιώτες αλλά “θα αξιοποιηθούν”, είναι ψεύτικες. Ο Πιέρ Μοσκοβισί, απαντώντας εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συγκεκριμένη ερώτηση που κατατέθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τον Ευρωβουλευτή της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Νίκο Χουντή, ανάφερε ότι τα ακίνητα του Δημοσίου που μεταφέρονται στο Υπερταμείο θα εκποιηθούν μετά το 2022.

Στελέχη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ), που ισχυρίζονται ότι δεν ήξεραν δεν γνώριζαν τίποτε για το θέμα, απλά υποκρίνονται, γιατί τα κόμματα τους μαζί με ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ψήφισαν στη βουλή το 3ο μνημόνιο, το οποίο προέβλεπε τη δημιουργία του Υπερταμείου, στο οποίο θα μεταφερόταν όλη η δημόσια περιουσία για 99 χρόνια με στόχο την εκποίησή της, για να αποπληρωθούν οι δανειστές της χώρας.

Όσον αφορά την ενημέρωση που είχα από τοπικούς φορείς για την ρύπανση του Αλιάκμονα από τα αστικά λύματα του Άργους Ορεστικού και το μολυσμένο νερό στο Δισπηλιό και τους Αμπελόκηπους, επειδή αυτά έχουν σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον, στη δημόσια υγεία και την ίδια τη ζωή των κατοίκων της περιοχής, δεσμευόμαστε ότι η ΛΑΕ μέσω του ευρωβουλευτή της Νίκου Χουντή θα καταθέσει ερώτηση στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Όλες οι κυβερνήσεις της χώρας μετά το 1990 έχουν βαρύτατες πολιτικές ευθύνες, γιατί μετά την βαθύτατη κρίση του κλάδου της γούνας και την παραγωγική ερήμωση και τη μαζική μετανάστευση που ακολούθησε, δεν στήριξαν άλλες μορφές ανάπτυξης στην περιοχή, όπως ο αγροτοδιατροφικός τομέας και οι ήπιες μορφές τουρισμού.

Βασική προϋπόθεση, για βγει η περιφερειακή ενότητα Καστοριάς από την παραγωγική και κοινωνική συρρίκνωση και παρακμή είναι η ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας και όσων τις υπηρετούν και η ενίσχυση της ΛΑΕ, η οποία με την ενωτική πολιτική της, την αγωνιστικότητά της και την εναλλακτική στη λιτότητα φιλολαϊκή πολιτική της μπορεί να συμβάλλει στο να αναγεννηθεί η ελπίδα για καλλίτερες μέρες για το λαό, τη νεολαία και τον τόπο».

You May Also Like

Τα δύο σενάρια για την αύξηση των μισθών από το 2020

Τα δύο σενάρια για την αύξηση των μισθών από το 2020

Πανελλήνιοι αγώνες στο Χ.Κ. Παρνασσού για τον Όμιλο Αντισφαίρισης Χιονοδρομίας Άργους Ορεστικού

Τα θερμά μας συγχαρητήρια στους αθλητές και στον προπονητή Τάσο Βασιλείου για την μεγάλη τους προσπάθεια

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική εκδήλωση ψυχαγωγικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα, με τίτλο «Σαν παλιό σινεμά…»

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική εκδήλωση ψυχαγωγικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα, με…

Στο χωριό Μελάς Καστοριάς, όπου φονεύθηκε ο ήρωας του Μακεδονικού Αγώνα Παύλος Μελάς η Μαρία Αντωνίου

  Στο χωριό Μελάς Καστοριάς, όπου φονεύθηκε ο ήρωας του Μακεδονικού Αγώνα…

Τα πάνω κάτω φέρνει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Μεταξύ των μέτρων το οκτάωρο α λα καρτ

Τα πάνω κάτω φέρνει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Μεταξύ των μέτρων το…

Σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με τους Προέδρους των Κοινοτήτων Ελλησπόντου και Δημητρίου Υψηλάντη

Σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας  με τους Προέδρους των Κοινοτήτων Ελλησπόντου και…

Νέα τραπεζοκαθίσματα και αποκατάσταση κάγκελων στον Προφήτη Ηλία

Από τα συνεργεία του Δήμου Καστοριάς

ΕΚΑΒ ΚΑΣΤΟΡΙΆΣ:Αυτήν την ώρα η διαδρομή προς το Νοσοκομείο Καστοριάς Είναι επικίνδυνη για Χρήση απο ασθενοφόρα.

ΕΚΑΒ ΚΑΣΤΟΡΙΆΣ:Αυτήν την ώρα η διαδρομή προς το Νοσοκομείο Καστοριάς Είναι επικίνδυνη…