Αρχική Τεχνολογία Εκτίθεται ξανά το Facebook: Απροστάτευτοι 50 εκατ. λογαριασμοί

Εκτίθεται ξανά το Facebook: Απροστάτευτοι 50 εκατ. λογαριασμοί

Σάββατο 29/09/18 6:28 ΜΜ

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται για μια ακόμα φορά το Facebook, μετά τις απειλές χάκερ ότι θα διαγράψει το Facebook του ιδρυτή της εταιρίας, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, καθώς και την παραδοχή ότι μεγάλο κενό ασφαλείας οδήγησε στο χακάρισμα 50 εκατομμυρίων λογαριασμών

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται για μια ακόμα φορά το Facebook, μετά τις απειλές χάκερ ότι θα διαγράψει το Facebook του ιδρυτή της εταιρίας, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, καθώς και την παραδοχή ότι μεγάλο κενό ασφαλείας οδήγησε στο χακάρισμα 50 εκατομμυρίων λογαριασμών.

Το απόγευμα της Παρασκευής η Facebook παραδέχτηκε ότι υπήρξε κενό ασφαλείας, το οποίο άφησε εκτεθειμένους 50 εκατ. λογαριασμούς.

Το κενό ανακαλύφθηκε την Τρίτη και έχει επιλυθεί.

Σύμφωνα με ίσα ειπώθηκαν η εταιρεία εντόπισε την επίθεση στην αρχή της εβδομάδας. Αμέσως ενεργοποιήθηκε το σύστημα, ωστόσο οι χάκερ είχαν ήδη προλάβει να παραβιάσουν εκατομμύρια λογαριασμούς.

Το πρόβλημα που προέκυψε διορθώθηκε, ενώ το Facebook κατέφυγε σε νομική υπηρεσία, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες και να αποδοθούν ευθύνες.

«Δεδομένου ότι μόλις ξεκινήσαμε την έρευνά μας, δεν έχουμε ακόμη αποφασίσει αν έχει γίνει κακή χρήση αυτών των λογαριασμών ή έχουν πρόσβαση σε οποιαδήποτε πληροφορία», ανέφερε η εταιρεία στο blog της.

IN.GR