Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του εμβλήματος του Δήμου Άργους Ορεστικού το περασμένο Σάββατο, στο φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο  Καθηγητής  Φυσικής Διαστήματος, διευθυντή του Εργαστηρίου Αστροφυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ξενοφώντα Μουσά, η  Δρα Γεωργία Στρατούλη, Προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων και Μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων (ΕΦΑ) Καστοριάς και ο πρόεδρος  της Κοινωφελούς Επιχείρησης Άργους Ορεστικού Ανδρέας  Βιτούλας. Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ , Ολυμπία Τελιγιορίδου, η οποία και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.P1060425 (Medium)

Ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου έκανε λόγο για μια ιστορική ημέρα, επισημαίνοντας πως το έμβλημα αποτελεί την ιστορική και αισθητική σύνθεση των στοιχείων που συνιστούν την ταυτότητα της πόλης. «Από σήμερα ο Δήμος Άργους Ορεστικού παύει να είναι ένας απρόσωπος θεσμός, ένα ακόμη κύτταρο της τοπικής αυτοδιοίκησης αξεχώριστο και αδιαφοροποίητο ανάμεσα στα εκατοντάδες άλλα. Όλες οι ζωντανές παραδόσεις που μας χαρίζουν δεκαετίες τώρα μία ιδιαίτερη φυσιογνωμία, αποκτούν με την καθιέρωση του εμβλήματός μας τη συνεκτική αναφορά και την πολύτιμη συνισταμένη τους».P1060427 (Medium)

 Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο καθηγητής Φυσικής Διαστήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ξενοφών Μουσάς, ο οποίος εξήγησε πως ο «Σκεπτόμενος» είναι ένα μοναδικό εύρημα με απολύτως ιδιαίτερα στοιχεία ανάμεσα σε άλλα παρόμοια και στη συνέχεια παρουσίασε εν συντομία τα πορίσματα των παρατηρήσεων και της έρευνάς του, τα οποία οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα πως ο «Σκεπτόμενος» είναι η καλλιτεχνική αποτύπωση των πρώτων προσπαθειών του ανθρώπου να προσδιορίσει με ορθολογικό τρόπο τον χρόνο. «Όλα αυτά καταδεικνύουν πως όσον αφορά στην επιλογή του αρχαίου Σοφού ως συμβόλου, πρόκειται για μία πολύ επιτυχημένη απόφαση, που συνδέει το σύγχρονο Άργος Ορεστικό με την σπουδαία, όπως αποδεικνύεται, ιστορία του».

  Όμοια, η προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων της ΕΦ.Α. Καστοριάς κ. Γεωργία Στρατούλη εξήρε την επιλογή του Δήμου να εκφράσει την ιδιαιτερότητά του μέσω του συγκεκριμένου κτερίσματος,  καθώς -όπως είπε- με τον τρόπο αυτό πραγματοποιεί μια δυναμική σχέση γέφυρας του επιτυχημένου παρελθόντος του με το φωτεινό μέλλον του, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου κ. Ανδρέας Βιτούλας αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν το Δημοτικό Συμβούλιο Άργους Ορεστικού να υιοθετήσει το συγκεκριμένο σύμβολο ομόφωνα, καθώς και στον συμβολισμό που αυτό εμπνέει για το παρόν και το μέλλον.P1060417 (Medium)

Μετά το πέρας της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου και να θαυμάσουν από κοντά τον «Σκεπτόμενο» που μέχρι στιγμής είναι το αρχαιότερο εύρημα της πόλης του Άργους Ορεστικού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Παρέμβαση με αφορμή τον εορτασμό της 9 Μάη 1945 για την ιστορική νίκη των συμμάχων ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό

Παρέμβαση με αφορμή τον εορτασμό της 9 Μάη 1945 για την ιστορική…

Καστοριά – Επείγουσα ανακοίνωση: Η ζωή του μικρού Νικόλα βρίσκεται στα χέρια όλων μας

Καστοριά – Επείγουσα ανακοίνωση: Η ζωή του μικρού Νικόλα βρίσκεται στα χέρια…

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα Μητροπολίτου Καστορίας Καλλινίκου 2023

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα Μητροπολίτου Καστορίας Καλλινίκου 2023 23 Δεκεμβρίου 2023

60 υπέροχα ρητά που αποδεδειγμένα αλλάζουν τον τρόπο που σκέφτεσαι

60 υπέροχα ρητά που αποδεδειγμένα αλλάζουν τον τρόπο που σκέφτεσαι

Μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου η καταχώρηση των εθίμων της Αποκριάς στο εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Καστοριάς

Τα στοιχεία μπορούν να κατατεθούν εγγράφως στο τμήμα Πολιτισμού & Τουρισμού

Σε λειτουργία το Ακτινολογικό Εργαστήριο του ΠΕΔΥ ΚΥ Καστοριάς

Σε λειτουργία το Ακτινολογικό Εργαστήριο του ΠΕΔΥ ΚΥ Καστοριάς

Έκδοση της 1ης Τροποποίησης της Πρόσκλησης για τη χρηματοδότηση δράσεων βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των δημοσίων κτιρίων εντός της περιοχής παρέμβασης της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Αξιοποίησης των Λιμνών της Δυτικής Μακεδονίας, προϋπολογισμού 5 εκ. Ευρώ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας, του ΕΣΠΑ 2014-2020. Νέα καταληκτική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότηση η 29-4-2021

    Έκδοση της 1ης Τροποποίησης της Πρόσκλησης για τη χρηματοδότηση δράσεων…