Συνέντευξη στη δημοσιογράφο Χρύσα Κοσμίδου παραχώρησε ο προπονητής του Α.Σ. Καστοριάς Νίκος Καραγιάννης.

 

ΓΡΟΘΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ Ο Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

 

Συνέντευξη στη δημοσιογράφο Χρύσα Κοσμίδου παραχώρησε ο προπονητής του Α.Σ. Καστοριάς Νίκος Καραγιάννης. Πρόκειται για έναν από τους πλέον έμπειρους προπονητές της  Α2 κατηγορίας με σημαντικές διακρίσεις.  Μάλιστα οι μπασκετικές ιστοσελίδες τον ανέδειξαν  ως τον κορυφαίο προπονητή της 6ης αγωνιστικής.

Ο κ. Καραγιάννης μίλησε για την προπονητική, το συνολικό επίπεδο του Α.Σ. Καστοριάς, αλλά και για τις αθλητικές υποδομές που υπάρχουν στην πόλη.

O coach των “γουναράδων” ήρθε από την Αθήνα πριν τρεις μήνες στην Καστοριά και ανέλαβε την ομάδα από την αρχή «Ο Α.Σ. Καστοριάς είναι μια πολύ οργανωμένη ομάδα.  Η Διοίκηση προσφέρει τα πάντα προς τους παίκτες της, αλλά και σε όλο το  τεχνικό team.  Οι εντυπώσεις μου είναι άριστες».

Η ομάδα της Καστοριάς, έχει αλλάξει τη σύνθεσή της κατά 90% σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν «Είναι μια καινούργια ομάδα, μόλις τριών μηνών και φυσικά υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Ο στόχος είναι μέρα με τη μέρα, παιχνίδι το παιχνίδι να γινόμαστε καλύτεροι», σχολίασε ο προπονητής.

 Παράλληλα ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε στο πώς του φάνηκε η μετακόμισή του από την πρωτεύουσα της χώρας, στα σύνορά της «Είμαι επαγγελματίας. Όπου υπάρχει δουλειά, εκεί θα πάω. Η μόνη δυσκολία με την οποία έρχομαι αντιμέτωπος είναι πως είμαι μακριά από τη γυναίκα μου και το παιδί μου. Όλα τα άλλα είναι εύκολα».

Επί 15 χρόνια ο κ. Καραγιάννης  αγωνιζόταν εντός του παρκέ. Για το πόσο μεγάλη είναι η διαφορά ανάμεσα στον παίκτη και στον προπονητή είπε πως «Δεν υπάρχει καμία σχέση. Οι διαφορές είναι τεράστιες.  Ο παίκτης έχει να ασχοληθεί με τον εαυτό του, ενώ ο προπονητής με όλη την ομάδα, να κοιτάξει όλο το roster να είναι καλά ψυχολογικά και σωματικά. Είναι μια πραγματικά δύσκολη δουλειά, κατά την οποία όταν όλα βαίνουν καλώς αυτό βγαίνει και στο γήπεδο».

Το μυστικό για να μπορέσει μια ομάδα να αποδώσει τα μέγιστα εντός του γηπέδου είναι να υπάρχει η ισορροπία μεταξύ του “εγώ” και του  “εμείς”. Στον Α.Σ. Καστοριάς, καταρρίφθηκε από την πρώτη μέρα το “εγώ”  και όλο το team εργάζεται για έναν κοινό στόχο, ο οποίος δεν είναι άλλος από το να τερματίσει η ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται «Κάθε παιχνίδι για εμάς είναι ένας τελικός και  είμαστε ευχαριστημένοι μόνο όταν δίνουμε το 100% του εαυτού μας».

Η δυναμική ενός “αρχηγού” φαίνεται από τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την ήττα. Ο κ. Καραγιάννης επεσήμανε πως η ήττα προφανώς τον στεναχωρεί, ωστόσο τον οδηγεί στο να βρεθεί ο τρόπος μέσω των προπονήσεων και των προσπαθειών για να αποφευχθεί «Η καλύτερη συμβουλή που έχω ακούσει ως μπασκετμπολίστας ήταν να είσαι ο εαυτός σου και προσπαθώ καθημερινά να είμαι ο εαυτός μου. Είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος που εκφράζω αυτό που μου αρέσει και αυτό που δεν μου αρέσει».

Βέβαια, δεν μπόρεσε να παραμείνει ασχολίαστη η κατάσταση που επικρατεί στο κλειστό γυμναστήριο, το οποίο φιλοξενεί τις ομάδες της Α2 Ανδρών, αλλά και είναι το μέρος στο οποίο προπονούνται οι “γουναράδες” «Το γήπεδο κτίστηκε πριν από τέσσερις δεκαετίες και σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τις φιλοδοξίες της ομάδας, αλλά ούτε τις συνθήκες εργασίας. Ο Πρόεδρος της ομάδας μας, ο κ. Ναούμ Δίτσιος, μου είχε εκφράσει πως αποτελεί όνειρο όλης της πόλης να χτιστεί ένα νέο γήπεδο».  

Κλείνοντας ο κ. Καραγιάννης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο φίλαθλο κοινό, το οποίο έχει αγκαλιάσει την ομάδα «Είναι ο έκτος παίκτης που αγωνίζεται μαζί μας. Η ανταμοιβή μου ως προπονητής, είναι να προσφέρω σε όλο την ομάδα την υπηρηφάνεια για την οποία παλεύει».

 

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/ovR5aNKpPgE” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe]

Comments are closed.

You May Also Like

Τα αποτελέσματα των αγώνων των τμημάτων του Α.Σ Καστοριάς

Τα αποτελέσματα των αγώνων των τμημάτων του Α.Σ Καστοριάς

Ε.Π.Σ. Καστοριάς: Σύνθεση νέου Δ.Σ. και επιτροπών

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καστοριάς που…

Ε.Π.Σ. Καστοριάς: Επέστρεψε στην κορυφή ο Κάστορας – Αφεντικό στην πόλη η Καστοριά

Μετά από διάλειμμα μίας αγωνιστικής, η ομάδα του Κάστορα απολαμβάνει εκ νέου…

Ξεκινά για ακόμα μία χρονιά το τμήμα ενηλίκων του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς

Από σήμερα, Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου

Ανακοίνωση της ΑΕ Γραμμοχωρίων για δηλώσεις του Νίκου Γατόπουλου

Ανακοίνωση της ΑΕ Γραμμοχωρίων για δηλώσεις του Νίκου Γατόπουλου

Πολύ καλή παρουσία του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς στη ρεγκάτα κωπηλασίας «Μ. Αλέξανδρος» του Ν.Ο. Θεσσαλονίκης

Με ιδανικές καιρικές συνθήκες και πολύ μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, 2…

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ 14ης αγων Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ 14ης αγων Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΑΟΥΜΗ

«Η διοίκηση του Α.Σ. Καστοριάς είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την…

Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρισης Δυτικής Μακεδονίας: Την Κυριακή 4/11 το Σεμινάριο Προπονητών Ανάπτυξης

Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρισης Δυτικής Μακεδονίας: Την Κυριακή 4/11 το Σεμινάριο Προπονητών Ανάπτυξης