Πάει για Ρεκόρ Γκίνες η Εταιρεία Αυτισμού Καστοριάς

Περισσότεροι από 1.100 μαθητές θα συμμετάσχουν σε μια αξιόλογη προσπάθεια

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η  Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς διοργανώνει ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης  για τον αυτισμό, με την συμμετοχή και των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (Καστοριά, Κοζάνη, Γρεβενά, Φλώρινα).

Της Χρύσας Κοσμίδου

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που συνεχίζουμε τη δράση μας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που στην ουσία ενώνει τη Δυτική Μακεδονία. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  που θα συμμετάσχουν σε αυτό θα έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν ένα κομμάτι πάζλ και την ημέρα  αφιερωμένη στον αυτισμό, θα έρθουν εδώ στην περιοχή μας και θα το ενώσουν με τα υπόλοιπα κομμάτια του πάζλ», ενημέρωσε η Επιστημονικά Υπεύθυνη  της Εταιρίας και Ψυχολόγος Σοφία Κωτσοπούλου.

Σκοπός της εκδήλωσης  είναι να υπάρξει η ενημέρωση προς τους μαθητές, αλλά και προς την τοπική κοινωνία πως η Εταιρεία Αυτισμού για πρώτη φορά θα συμμετέχει και θα προσπαθήσει να σπάσει ένα Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες «Η αίτησή μας έγινε δεχτή και την ημέρα εκείνη θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε ένα κομμάτι πάζλ με τα περισσότερα άτομα που συμμετείχαν ποτέ. Η κίνησή μας είναι παράλληλα συμβολική καθώς  έτσι και αλλιώς το πάζλ είναι το σύμβουλο για τον αυτισμό», ήταν τα λόγια της κα Κωτσοπούλου.

Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν δηλώσει συμμετοχή 1.100 μαθητές από σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Δ.Μ. Να σημειωθεί πως έχει δοθεί παράταση λίγων  ακόμα ημερών, έτσι ώστε εάν θέλουν να συμμετάσχουν και άλλα σχολεία μπορούν ακόμα  να το κάνουν «Καλούμε τους μαθητές να γιορτάσουμε όλοι μαζί και ταυτόχρονα να γίνουν και οι ίδιοι κομμάτι της προσπάθειάς για την ένταξη  μας στα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες».

Οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να απευθυνθούν στο Κέντρο Ημέρας (Μανιάκοι), στην ιστοσελίδα autismkastoria.org   και στο τηλέφωνο 2467087543 καθημερινά 11 π.μ.-07:00 μ.μ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 και  θα είναι η αρχή πολλών παράλληλων δράσεων.