Α2:  Στους κορυφαίους της 10ης Αγωνιστικής ο προπονητής της Καστοριάς Νίκος Καραγιάννης

Με βάση τα  αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής η συντακτική ομάδα του basketblog.gr αναδεικνύει την κορυφαία πεντάδα και τον προπονητή της 10ης αγωνιστικής και δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να αναδείξει τον MVP και τον προπονητή της αγωνιστικής.

Αναλυτικά:

Κώστας Σαριμπαλίδης (Καρδίτσα): Εξαιρετική εμφάνιση από τον έμπειρο γκαρντ της Καρδίτσας κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών. Ο Σαριμπαλίδης ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του και μαζί με τον Γράβα στάθηκαν οι δύο κομβικότεροι παίκτες στα τελευταία λεπτά ώστε να έρθει η δύσκολη κατά τα άλλα νίκη. Ο γκαρντ του ΑΣΚ σταμάτησε στους 18 πόντους, μοιράζοντας παράλληλα και 8 ασίστ, ενώ βοήθησε και αμυντικά, μετρώντας 2 κλεψίματα, έχοντας 24 πόντους στο σχετικό δείκτη αξιολόγησης. Ο Σαριμπαλίδης είναι ο “εγκέφαλος” της ομάδας φέτος, όντας ο παίκτης που δημιουργεί τις περισσότερες φάσεις και συνθέτει με τον Κακλαμάνο και τον Μόκφορντ μία πολύ αξιόλογη περιφέρεια.

Μιχάλης Πολυτάρχου (Ηρακλής): Ο παίκτης-κλειδί στη νίκη του “γηραιού” επί του Κοροίβου. Ο Πολυτάρχου μπορεί να ήρθε λίγο πριν την έναρξη της σεζόν, όμως έχει μπει πλέον για τα καλά στο ρόλο του στον Ηρακλή. Έναν ρόλο ιδιαίτερο και διαφορετικό από ότι τον έχουμε συνηθίσει, μιας και από δεινός σουτέρ, έχει μετατραπεί σε δημιουργό ολκής. Ο Πολυτάρχου πέτυχε 23 πόντους με 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ, έχοντας βάλει πλέον στο… μενού του τις ασίστ, ενώ ήταν και ο παίκτης που “καθάρισε” το παιχνίδι για την ομάδα του, όταν ο Κόροιβος είχε μειώσει σε 72-68 και η… ανάσα του γινόταν αισθητή από τον Ηρακλή, όμως ο έμπειρος γκαρντ με τους πόντους του χάρισε την πολύτιμη νίκη.

Ρίχαρντ Κούκσιτς (Ερμής Αγιάς): Μία ακόμα περίπτωση ξένου της Α2 που θα μπορούσε να παίξει και στην Basket League. Ο Κούκσιτς ήταν ο κορυφαίος στον αγώνα με το Μαρούσι, παίζοντας περισσότερο από κάθε άλλο παίκτη, με 37:49 λεπτά συμμετοχής. Στα σχεδόν 38′ λεπτά ο φόργουορντ των Θεσσαλών έκανε σχεδόν τα πάντα στο παρκέ, πετυχαίνοντας 27 πόντους με 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ, ενώ βοήθησε και αμυντικά, μετρώντας 3 κλεψίματα, τα οποία και βοήθησαν σε δεύτερες επιθέσεις την ομάδα του.

Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (Ιωνικός Νικαίας): Αποτελεί το “κόσμημα” της Α2 για τη φετινή σεζόν. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ήρθε στα μέσα της σεζόν και μπήκε άμεσα στο κλίμα του Ιωνικού με το παράδειγμα του χτεσινού αγώνα με τον Διαγόρα Δρυοπιδέων να είναι το πλέον ξεκάθαρο. Ο διεθνής φόργουορντ/σέντερ ήταν ασταμάτητος στα 29′ λεπτά που αγωνίστηκε, δείχνοντας την κλάση του με τους 20 πόντους που πέτυχε και τα 7 ριμπάουντ που κατέβασε και το ενδιαφέρον πλέον εστιάζεται στη γραμμή των “ψηλών” του Ιωνικού, με το ταλέντο που έχει συσσωρευτεί.

Κώστας Χαρίσης (Ιπποκράτης Κω): Ο… αειθαλής ψηλός του Ιπποκράτη έδειξε για ακόμα ένα παιχνίδι την κλάση του. Τι κι αν είναι αισίως 39 ετών και αγωνίζεται σε υψηλό και ανταγωνιστικό επίπεδο, ο Χαρίσης αποτελεί μία σταθερά για τους νησιώτες. Στον αγώνα με την Καβάλα, ο έμπειρος σέντερ ήταν ασταμάτητος, μιας και δεν μπόρεσε να τον κόψει κανείς στην επίθεσης από πλευράς Καβάλας, με τον ίδιο να πετυχαίνει double double με 12 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι τα 7 ριμπάουντ ήταν επιθετικά.

Προπονητής της αγωνιστικής: Νίκος Καραγιάννης (Καστοριά):

Δύσκολη αγωνιστική για να αναδειχθεί κορυφαίος προπονητής με δεδομένο ότι η 10η αγωνιστική είχε ένα ντέρμπι αλλά και πολλές εκτός έδρας νίκες. Ο Νίκος Καραγιάννης ήταν αυτός όμως που τερμάτισε πρώτος στην σχετική “κούρσα”, με δεδομένο ότι το Ψυχικό βρισκόταν σε καλή κατάσταση με σερί νικών και αποτελεί μία καλή ομάδα του πρωταθλήματος. Παράλληλα, οι “γουναράδες” βρέθηκαν αρχικά πίσω στο σκορ, αλλά με το επιμέρους 21-11 στη γ’ περίοδο κατάφεραν να πετύχουν την ανατροπή και να πάρουν τη νίκη. Μία νίκη μάλιστα που ήρθε μέσα από στοχευμένες, σχεδιασμένες επιθέσεις, όπως υποδηλώνουν οι 14 ασίστ που μοίρασε η Καστοριά, σε συνδυασμό με το “φτωχό” 23,1% (3/13) στα τρίποντα.

basketblog.gr

You May Also Like

Κωπηλασία: Το Σαββατοκύριακο στα Γιάννενα η Β΄ φάση του 82ου Πανελληνίου πρωταθλήματος με τη συμμετοχή Ν.Ο.Κ. και Ν.Ο.Μ.

Με τη συμμετοχή 306 αθλητών κι αθλητριών από 27 σωματεία όλης της…

Το νέο Δ.Σ. του Α.Σ. Άργους Ορεστικού. Πρόεδρος ο Βίκτωρας Χαριζόπουλος

Το νέο Δ.Σ. του Α.Σ. Άργους Ορεστικού. Πρόεδρος ο Βίκτωρας Χαριζόπουλος

Με “ντόρτια” πέρασε η Καστοριά, από την Κορησό, αφού νίκησε την τοπική Δόξα με σκορ 0-4

Με “ντόρτια” πέρασε η Καστοριά από την Κορησό, αφού νίκησε την τοπική…

Ο ΑΣ Καστοριάς ανακοινώνει την απόκτηση του Δημήτρη Καραμανώλη

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ο καλαθοσφαιριστής Δημήτρης Καραμανώλης…

Αγώνας Παλαιμάχων Καστοριάς και Κύπρου – Θα τιμηθούν δύο Καστοριανοί υπαξιωματικοί και οι Κυπελλούχοι του 1980

Την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 στο ΔΑΚ Καστοριάς στις 5.30 μμ πρόκειται…

ΠΡΩΤΕΑΣ: «Αναστολή όλων τον προπονήσεων και αθλητικών δραστηριοτήτων για τις επόμενες 14 ημέρες»

ΠΡΩΤΕΑΣ: «Αναστολή όλων τον προπονήσεων και αθλητικών δραστηριοτήτων για τις επόμενες 14…

Τελική φάση Πρωταθλήματος Εφήβων Δυτικής Μακεδονίας 2017-18

Τελική φάση Πρωταθλήματος Εφήβων Δυτικής Μακεδονίας 2017-18

Θετικός βρέθηκε σε έλεγχο ντόπινγκ Έλληνας Ολυμπιονίκης

Θετικός βρέθηκε σε έλεγχο ντόπινγκ Έλληνας Ολυμπιονίκης

Βράβευση αθλητών και αθλητριών που διακρίθηκαν το 2015 από την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία

Τους αθλητές και τις αθλήτριες που διακρίθηκαν το 2015 βράβευσε η Ελληνική…