Τα πρώτα «ΑΤΜ» γάλακτος αναμένεται να εμφανιστούν το επόμενο διάστημα και στη Δυτική Μακεδονία. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των παραγωγών γάλακτος της Κοζάνης και της Φλώρινας, οι οποίοι θα τοποθετήσουν τους Αυτόματους Πωλητές Γάλακτος σε πρώτη φάση στις πόλεις της Κοζάνης, της Πτολεμαΐδας, των Σερβίων, της Φλώρινας και του Αμυνταίου, προκειμένου να βγουν από το αδιέξοδο που τους έχει οδηγήσει η πολιτική των γαλακτοβιομηχανιών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του νεοσύστατου συνεταιρισμού παραγωγών γάλακτος της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, Βασίλη Βασιλειάδη ήδη έχει γίνει η παραγγελία των δύο πρώτων Αυτόματων Πωλητών Γάλακτος, ενώ αναμένεται γίνει και η παραγγελία άλλων οκτώ, τα οποία θα τοποθετηθούν σε όλες τις πόλεις και κωμοπόλεις της περιοχής.

Το πρόβλημα των παραγωγών γάλακτος με τις γαλακτοβιομηχανίες συζητήθηκε και στο περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας την Δευτέρα ( 6/6 ) , με ερώτησή του βουλευτή και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Θέμη Μουμουλίδη, ο οποίος επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα σχέδιο και από τη πλευρά της Περιφέρειας ώστε να βοηθηθούν οι κτηνοτρόφοι. Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης, Θόδωρος Καρυπίδης επισήμανε ότι ήδη η περιφερειακή αρχή έχει κινηθεί όλο αυτό το διάστημα, που προέκυψε το ζήτημα με τις γαλακτοβιομηχανίες, σε συνεργασία με τους κτηνοτρόφους ώστε να εξευρεθούν οι ενδεδειγμένες λύσεις, όπως η καθετοποίηση της παραγωγής αγελαδινού γάλακτος, για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Πηγή: ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Σε πλήρη ετοιμότητα τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Καστοριάς για να υποδεχτούν και πάλι μαθητές και εκπαιδευτικούς

  Σε πλήρη ετοιμότητα τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου…

Επίσκεψη Κλιμακίου Βουλευτών ΝΔ στον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς

  Επίσκεψη Κλιμακίου Βουλευτών ΝΔ στον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς

Ο Δήμος Καστοριάς είναι στη διάθεση της Αστυνομικής Διεύθυνσης για την εγκατάσταση των υπηρεσιών στο νέο κτίριο το ταχύτερο δυνατόν!

Ο Δήμος Καστοριάς είναι στη διάθεση της Αστυνομικής Διεύθυνσης για την εγκατάσταση…

Διεξαγωγή Επιμορφωτικού Σεμιναρίου με τίτλο: «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ» στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καστοριάς

Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας

Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια….

Κάποιοι θέλησαν να ξεσπάσουν το μένος τους ή να κάνουν την πλάκα…

Οδηγίες για την προσέλευση των πολιτών στις υπηρεσίες του Δήμου Καστοριάς

Οδηγίες για την προσέλευση των πολιτών στις υπηρεσίες του Δήμου Καστοριάς