Ο Shooting Guard του Α.Σ. Καστοριάς  Μιχάλης Βλάχος δηλώνει «Το μπάσκετ είναι το πάθος μου» (Video)

 Η εφημερίδα “Ορίζοντες”  συνεχίζοντας το μεγάλο αφιέρωμα στην ομάδα των “Γουναράδων”, κάνει ποδαρικό για το 2019 με ένα παιδί γέννημα –θρέμμα της Καστοριάς. Ο λόγος για τον Shooting Guard του Α.Σ. Καστοριάς Μιχάλη Βλάχο.

Συνέντευξη στη Χρύσα Κοσμίδου

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/oS8t6c4vBmw” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe]

Ο Μιχάλης Βλάχος, ο οποίος ξεκίνησε από την Καστοριά, έχει κατακτήσει την 5η και 6η θέση σε 3 Πανελλήνια παιδικά-εφηβικά πρωταθλήματα με την ομάδα του Α.Σ. Καστοριάς, την 2η και 3η θέση στο πρωτάθλημα Κ20 της ΕΚΑΣΘ με τη ΧΑΝΘ, ενώ έχει αγωνιστεί με επιτυχία στις Εθνικές κατηγορίες με Καστοριά, ΧΑΝΘ και Ανατόλια.  Για την αγωνιστική σεζόν 2018-19 επέστρεψε στην οικογένεια των “Γουναράδων” .

Ο Μιχάλης ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης, όταν ήταν 9 ετών «Παρόλο που ήμουν ένα  παιδί που ασχολούνταν με πολλά αθλήματα, τελικά με κέρδισε το μπάσκετ. Με την πάροδο του χρόνου, ήρθαν οι επιτυχίες με την ομάδα της Καστοριάς και έτσι άρχισα να το βλέπω πιο σοβαρά. Μέχρι και σήμερα προσπαθώ για το καλύτερο και ξέρω ότι αυτό θέλω να κάνω στη ζωή μου».

Το να ασχοληθεί ο Μιχάλης με τον αθλητισμό και στη συνέχεια με τον πρωταθλητισμό, ήταν μια συνειδητή επιλογή «Δεν χρειάστηκε να κάνω καμία προσωπική θυσία, γιατί πολύ απλά έκανα εκείνο το οποίο αγαπούσα και με πολύ χαρά. Μπορεί να μην ακολουθούσα τους φίλους μου σε όλες τις εξόδους τους, ωστόσο δεν το μετάνιωσα ούτε για μια στιγμή».

Ο Μιχάλης κατά την προηγούμενη χρονιά ήρθε αντιμέτωπος με έναν σοβαρό τραυματισμό. Συγκεκριμένα υπέστη ολική ρήξη πρόσθιου  χιαστού. Το καλοκαίρι όμως χτύπησε το τηλέφωνό του και του έγινε η πρόταση να συμμετάσχει στο ρόστερ του Α.Σ. Καστοριάς «Ήξερα ότι χρειάζεται πολύ δουλειά για να επανέλθω στα φυσιολογικά μου επίπεδα. Ήξερα επίσης όμως, ότι ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για εμένα να ενταχθώ στην ομάδα της Καστοριάς, με προπονητή τον Νίκο Καραγιάννη. Ο Προπονητής μας είναι άριστος γνώστης του αθλήματος και πιστεύω ότι είναι ό,τι καλύτερο για την ομάδα μας. Προσωπικός μου στόχος είναι να γίνομαι όλο και καλύτερος και παράλληλα να έχει μια επιτυχημένη πορεία η ομάδα μου».

Το ματς που του έχει χαραχθεί πιο έντονα  στο μυαλό έως αυτή τη στιγμή, ήταν το τελευταίο της χρόνιας. Η ομάδα της Καστοριάς, αντιμετώπισε εντός έδρας την ομάδα της Καρδίτσας. Η Καρδίτσα είχε ένα μεγάλο προβάδισμα πόντων, ωστόσο οι “Γουναράδες”  κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή και τελικά να πάρουν την τρίτη σερί νίκη τους «Στο τέλος του αγώνα, παίκτες, διοίκηση και προπονητικό team πανηγυρίσαμε πραγματικά ως οικογένεια».

Τέλος ο Μιχάλης Βλάχος θέλησε να μεταφέρει στα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό το εξής μήνυμα «Να πιστέψουν στον εαυτό τους. Εάν κάνουν αυτό που τους αρέσει πραγματικά,  θα πετύχουν».

More info

Ηλικία: 22

Ύψος: 1.88

Θέση: Shooting Guard

Ζώδιο: Δίδυμος

Αγαπημένος παίκτης: Δημήτρης Διαμαντίδης

Αγαπημένη ομάδα της Α1:  Παναθηναϊκός

Τι σημαίνει για εκείνον το μπάσκετ: Πάθος

Moto: 7 φορές να πέφτεις και να σηκώνεσαι 8


Comments are closed.

You May Also Like

«Χρυσός» ο Μπακοχρήστος στο Παγκόσμιο Κύπελλο άρσης βαρών σε πάγκο

«Χρυσός» ο Μπακοχρήστος στο Παγκόσμιο Κύπελλο άρσης βαρών σε πάγκο

Ευχαριστήριο από τον Μορφωτικό Σύλλογο « Η Ορεστίς» Άργους Ορεστικού

Ευχαριστήριο από τον Μορφωτικό Σύλλογο « Η Ορεστίς» Άργους Ορεστικού

Κυριάκος Μητσοτάκης «Επαίσχυντη η Συμφωνία των Πρεσπών»

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης  για τη Συμφωνία των…

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας για το περιστατικό εμφάνισης νεαρής αρκούδας στον οικισμό Εμπορίου του Δήμου Εορδαίας

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας για το περιστατικό εμφάνισης νεαρής αρκούδας στον…

Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς: Εξ αποστάσεως εκπαίδευση “δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν”

  Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς: Εξ αποστάσεως εκπαίδευση “δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν”

Συμβολική επίσκεψη της ΟΝΝΕΔ Καστοριάς στην 41η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς

Συμβολική επίσκεψη στην 41η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος…

43η Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, έχοντας υπόψη:

Σύλληψη δύο ημεδαπών, σε περιοχή των Γρεβενών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Σύλληψη δύο ημεδαπών, σε περιοχή των Γρεβενών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Σε εξέλιξη η ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων στον Δήμο Άργους Ορεστικού

Σε εξέλιξη η ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων στον Δήμο Άργους Ορεστικού