«Ώρα για Δουλειά»: Τις Βασικές Αρχές και Θέσεις του Συνδυασμού παρουσιάζει τη Δευτέρα ο Γιάννης  Κορεντσίδης

Συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ θα παραχωρήσει την προσεχή Δευτέρα ο υποψήφιος Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, παρουσιάζοντας τις Βασικές Αρχές και Θέσεις του Συνδυασμού.

Το βιογραφικό σημείωμα του Υποψήφιου Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη

Ο Γιάννης Κορεντσίδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1973. Είναι γιος του Αναστάσιου και της Θεοδοσίας Κορεντσίδη, το γένος Φίτζιου. Είναι παντρεμένος με την Άννα Γκετσίδου και πατέρας δύο παιδιών, του Τάσου και της Σίσσυς, μαθητών γυμνασίου.

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ICBS Business College. Μιλάει αγγλικά και ιταλικά.

Υπηρέτησε τον Ελληνικό στρατό, ως δόκιμος αξιωματικός του πυροβολικού, με ειδικότητα τοπογράφου. Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, με τον βαθμό του εφέδρου ανθυπολοχαγού.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία το 1994 με το εμπόριο της γούνας στην οικογενειακή επιχείρηση «ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΟΡΕΝΤΣΙΔΗ- ΓΟΥΝΟΠΟΙΙΑ ΟΒΕ», που υφίσταται από το 1959.

Σήμερα, έχει μετεξελιχθεί σε μία σύγχρονη επιχείρηση με την επωνυμία «Ikopel  by korfur luxury fur»,  με μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα και συμμετοχές σε σημαντικές διεθνείς εκθέσεις.

Το 2006 εξελέγη για πρώτη φορά στο Δ.Σ. της ΕΔΗΚΑ ΑΕ, ενώ επανεξελέγη το 2009 πλειοψηφών σύμβουλος, αναλαμβάνοντας τη θέση του Αντιπροέδρου της εταιρείας για την περίοδο 2009-2012.

Τον Νοέμβριο του 2011 εξελέγη πλειοψηφών σύμβουλος στο Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Καστοριάς.  Εξελέγη, επίσης, στη Διοικούσα Επιτροπή του ίδιου οργάνου, στη θέση του Α’ Αντιπροέδρου, έως τον Δεκέμβριο του 2017.

Τον Ιούνιο του 2015 εξελέγη πλειοψηφών σύμβουλος στο Δ.Σ. του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, και ανέλαβε, με ομόφωνη απόφαση, τη θέση του Προέδρου.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Κορεντσίδη στον Σύνδεσμο Γουνοποιών θεσπίστηκε ένα ακόμη εκθεσιακό γεγονός, το FUR SHOPPING FESTIVAL για λιανικές πωλήσεις, που, ήδη, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς για τρία συνεχόμενα έτη.

Από τον Μάιο του 2018 είναι μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου.

Έχει συμμετάσχει σε επιχειρηματικές αποστολές σε διάφορες χώρες του κόσμου, σε επιχειρηματικά forum, με παρουσία και στο Ευρωκοινοβούλιο για θέματα ανάπτυξης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων.

You May Also Like

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 12-09-2016 έως 18-09-2016)

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 12 Σεπτεμβρίου έως 18 Σεπτεμβρίου)…

Ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος Ψηφιακές Κοινότητες Τρίτης Ηλικίας στην Καστοριά

Ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος Ψηφιακές Κοινότητες Τρίτης Ηλικίας στην Καστοριά

Δήμος Νεστορίου: Το στρατηγικό τουριστικό σχέδιο των 20.000€

  Δήμος Νεστορίου: Το στρατηγικό τουριστικό σχέδιο των 20.000€

Ευνοϊκό για τους αγρότες της Καστοριάς το Πρόγραμμα Νέων Αγροτών 2016

Μικρότερες στρεμματικές απαιτήσεις για τη δυνατότητα υποβολής αίτησης σε σχέση με το…

Απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού: Πότε θα υπάρξει άρση του μέτρου

Απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού: Πότε θα υπάρξει άρση του μέτρου

Επίκαιρη ερώτηση Ολυμπίας Τελιγιορίδου για τις καταστροφές από την παγωνιά στην μηλοπαραγωγή και την κτηνοτροφία στην ΠΕ Καστοριάς

  Επίκαιρη ερώτηση Ολυμπίας Τελιγιορίδου για τις καταστροφές από την παγωνιά στην…