Συνάντηση εργασίας μεταξύ του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη και με την Υφυπουργό Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη για ζητήματα ισότητας των δύο φύλων

Θέματα ισότητας των δύο φύλων και καταπολέμησης της έμφυλης βίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μεταξύ του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη και με την Υφυπουργό Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Η Υφυπουργός ενημέρωσε σχετικά με το νέο νομοσχέδιο που επίκειται να κατατεθεί στη Βουλή, μέσα από το οποίο θεσμοθετείται για πρώτη φορά η ισότητα των δύο φύλων σε κάθε πεδίο, στην ιδιωτική, επαγγελματική και οικογενειακή ζωή, με σκοπό την εξάλειψη κάθε έμφυλης διάκρισης από όλα αυτά τα πεδία, ενώ παράλληλα συζητήθηκε το θέμα σύστασης Επιτροπών Ισότητας στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, χρηματοδότησης των Συμβουλευτικών Κέντρων Γυναικών και των Ξενώνων Φιλοξενίας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Επίσης, έγινε αναφορά στο σύμφωνο συνεργασίας που έχει υπογραφεί με την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ και αφορά τους άξονες επάνω στους οποίους θα λειτουργήσουν αυτές οι επιτροπές.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης ανέφερε ότι « σαν Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, από το 2014 που αναλάβαμε την ευθύνη της διοίκησης, ασχοληθήκαμε ιδιαίτερα με τα ζητήματα ισότητας», υπογραμμίζοντας ότι η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση δίνει λύσεις και απαντήσεις σε προβλήματα του παρελθόντος.

«Αν δεν γίνει διάχυτη άποψη, πολιτική, νοοτροπία, πολιτισμός και συμπεριφορά από όλους μας, πάντα θα υπάρχουν ανισότητες. Χρειάζεται δουλειά από όλους, που θα ξεκινά μέσα από το σπίτι, από την οικογένεια, από το σχολείο, από την κοινωνία και από τους πολιτικούς, ώστε να θέσουμε στέρεες βάσεις που θα έχουν αξίες δημοκρατίας, προοπτικής και ισότητας» τόνισε ο Θ. Καρυπίδης.

 

You May Also Like

Π.Ε. Καστοριάς: Διενέργεια εμβολιασμού της άγριας πανίδας έναντι του ιού της Λύσσας από αέρος με εμβολιακά δολώματα

Π.Ε. Καστοριάς: Διενέργεια εμβολιασμού της άγριας πανίδας έναντι του ιού της Λύσσας…

ΚΕΚ Δήμου Καστοριάς: Αιτήσεις για την «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» (4ος κύκλος)

ΚΕΚ Δήμου Καστοριάς: Αιτήσεις για την «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» (4ος κύκλος)

Το αριστούργημα του Hans Christian Andersen «Τα καινούργια ρούχα του Βασιλιά» στην Καστοριά

Το αριστούργημα του Hans Christian Andersen  «Τα καινούργια ρούχα του Βασιλιά» στην…

Συνάντηση του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΤΑ Δυτικής Μακεδονίας με τον δήμαρχο Καστοριάς

Στις 13 Ιουνίου στην Καστοριά έγινε συνάντηση εκπροσώπων των σωματείων των εργαζομένων…

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Ξεκινάμε στηρίζοντας την εξωστρέφεια του επιχειρηματία

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Ξεκινάμε στηρίζοντας την εξωστρέφεια του επιχειρηματία

Ολυμπία Τελιγιορίδου: Νέα Αρχή με την Κοινωνία στην Πρώτη Γραμμή

Ολυμπία Τελιγιορίδου: Νέα Αρχή με την Κοινωνία στην Πρώτη Γραμμή

“Η κυβέρνηση με την παράδοξη πολιτικής της αφήνει μη λειτουργικές τις έτοιμες ενεργειακές υποδομές του Δήμου Άργους Ορεστικού”

Ολυμπία Τελιγιορίδου

Συνελήφθη 50χρονος για κλοπή από Ιερό Ναό στην Καστοριά

Την Τρίτη (23-08-2016) το μεσημέρι στην Καστοριά, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς…