Σε συνάντηση εργασίας που έγινε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), στις 15/06/2016, συζητήθηκε το θέμα και η ακολουθητέα διαδικασία για την ολοκλήρωση του Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) μετεγκατάστασης των οικισμών Ακρινής Δήμου Κοζάνης και Αναργύρων Δήμου Αμυνταίου.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΥΠΕΝ, των Δήμων, της ΔΕΗ, των συναρμόδιων Υπουργείων, του ΤΕΕ / Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας και της ΑΝΚΟ, διαπιστώθηκε η σημαντική προώθηση των διαδικασιών από τους Φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και αποφασίσθηκε η ανάληψη πρωτοβουλιών επιτάχυνσης και από τους Κυβερνητικούς Φορείς.

Στο πλαίσιο αυτό, κοινή Ομάδα Εργασίας ανέλαβε να ετοιμάσει το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με τη μετεξέλιξη του συνταχθέντος, με πρωτοβουλία της ΔΕΗ και τη συμμετοχή εκπροσώπων των Δήμων, του ΤΕΕ / Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας και της ΑΝΚΟ, Σχεδίου Μετεγκατάστασης που αξιολογήθηκε ως ένα πλήρες κείμενο βάσης.

Το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος θα είναι έτοιμο εντός 20 ημερών. Στη συνέχεια θα αποσταλεί στο σύνολο των Φορέων που εκπροσωπήθηκαν στην παραπάνω συνάντηση και θα οριστικοποιηθεί από κοινού πριν από την αποστολή του στο Υπουργείο Οικονομικών για αξιολόγηση – υιοθέτηση και προώθηση προς το Συμβούλιο της Επικρατείας για επεξεργασία, οριστικοποίηση και στη συνέχεια, την υπογραφή του αρμοδίως.

«Η συναντίληψη και ο κοινός βηματισμός στο θέμα αυτό θα πρέπει να συντονιστεί με τη διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης των δύο οικισμών, από τη ΔΕΗ» τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π) ενόψει της Νέας Αντιπυρικής Περιόδου

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π) ενόψει της Νέας Αντιπυρικής Περιόδου

Η πρόταση του Δήμου Άργους Ορεστικού για το Μουσικό Σχολείο

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Ανδρέας Βιτούλας για λόγους διαφάνειας προέβη στην πλήρη δημοσιοποίηση…

Τηλεδιάσκεψη του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γ. Κασαπίδη με το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

  Τηλεδιάσκεψη του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γ. Κασαπίδη με το Τμήμα Μηχανολόγων…

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού για απάτη

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού για απάτη

Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας | Δια Βίου Πρόγραμμα με τίτλο «Διαχείριση Κρίσεων και Αλλαγών. Πρακτικές εφαρμογές στη διοίκηση»

Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας | Δια Βίου Πρόγραμμα με τίτλο «Διαχείριση Κρίσεων…

Διαγωνισμός Νέων Ελλήνων Σχεδιαστών από το Σύνδεσμο Ελλήνων Γουνοποιών

Διαγωνισμός Νέων Ελλήνων Σχεδιαστών από το Σύνδεσμο Ελλήνων Γουνοποιών

Οι Χριστίνα Μπούρμπου Ευαγγελία Αναστασιάδου πήραν τη 1η θέση στον προκριματικό

Ευαγγελία Αναστασιάδου και Χριστίνα Μπούρμπου στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Ζεγκεντ της Ουγγαρίας

Σύλλογος “Μαζί Σου”: Ευχαριστήριο

Σύλλογος “Μαζί Σου”: Ευχαριστήριο