Στην δεύτερη χρονιά του στα ηνία της ομάδας, ο κόουτς Σούλιος κατάφερε να φέρει μία ιστορική άνοδο.

Ο ΑΟ Καστοριάς για πρώτη φορά στην ιστορία του θα αγωνίζεται στην Β’ εθνική και ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Σούλιος μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την μπασκετούπολη Καστοριά, τον κόσμο που αποτέλεσε σημαντικό συστατικό της επιτυχίας, ενώ ανέλυσε και την περσινή πορεία της ομάδας και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για την άνοδο της Καστοριάς στην Β’ εθνική
“Πρόκειται για μία πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία για την ομάδα και την πόλη της Καστοριάς. Αυτό που χαροποίησε εμένα, τη διοίκηση και τους παίκτες ήταν ότι όλη η τοπική κοινωνία αγκάλιασε με απίστευτο τρόπο αυτήν τη προσπάθεια. Ήταν μία δικαίωση για όλους μας γιατί η ομάδα κατάφερε να κάνει συνοδοιπόρους όλη την πόλη της Καστοριάς”.

Για τις αγωνιστικές δυσκολίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει
“Στο αγωνιστικό κομμάτι ήταν μία δύσκολη χρονιά γιατί ήταν μία καινούρια ομάδα που απαρτίζονταν από 7 νέους παίκτες. Όπως είναι λογικό όταν υπάρχουν τόσες προσθήκες παρά την ποιότητα των παικτών να χρειάζεται αρκετός χρόνος για να υπάρξει η απαιτούμενη ομοιογένεια και να αποκτήσουμε την αγωνιστική ταυτότητα που ήθελα”.

Για τους περσινούς στόχους της ομάδας και την πορεία μέσα στο πρωτάθλημα
“Ξεκινώντας δεν ήταν αυτοσκοπός μας η άνοδος. Ο κύριος στόχος της ομάδας ήταν να παίξει καλό μπάσκετ κι αυτό αναγνώρισε ο κόσμος, ο οποίος σε πολλά εντός έδρας παιχνίδια γέμιζε το γήπεδο με αποτέλεσμα να μην χωράνε όλοι που ήθελαν να είναι κοντά μας. Έκαναν το γήπεδο να φαίνεται μικρό κι αυτό με γεμίζει χαρά.
Μετά το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος η ομάδα είχε αγωνιστική ταυτότητα κι έτσι αναθεωρήσαμε τους στόχους μας θέτοντας ως κύριο στόχο το πλασάρισμα στην τριάδα κάτι που επιτεύχθηκε”.

 

 

Για τον αγώνα μπαράζ με τον Ιωνικό Ιωνίας
“Ο αγώνας έγινε στο ουδέτερο γήπεδο της Βέροιας κι εκεί μας ακολούθησαν περισσότερα από 300 άτομα, το οποίο λέει πολλά για τα όσα πετύχαμε ως ομάδα. Σε εκείνο το παιχνίδι κερδίσαμε κι έτσι χαρήκαμε διπλά γιατί ανταποδώσαμε στον κόσμο την στήριξη του με μία νίκη που εν τέλει μεταφράστηκε σε άνοδο στη Β’ Εθνική.
Καταλήγοντας θα ήθελα να πω ότι πολύ μεγάλο κομμάτι στην επιτυχία έχει η διοίκηση του κυρίου Δίτσιου που σε χαλεπούς καιρούς είναι δίπλα μας και με τις προσπάθειες του η ομάδα λειτουργία όσο μπορεί σε επαγγελματικά πρότυπα. Επίσης μεγάλο μερίδιο έχει και ο Κώστας Πιλαφίδης, τον οποίο ευχαριστώ προσωπικά γιατί με τις παραστάσεις του και την συνεχή καθοδήγηση βοήθησε ώστε ο σύλλογος να αλλάξει επίπεδο. Φυσικά δεν μπορούσα να ξεχάσω τους παίκτες μου γιατί χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα είχε επιτευχθεί”.

Για τους στόχους που υπάρχουν πλέον
“Είναι η πρώτη μας χρονιά στη Β’ εθνική οπότε βασικός μας στόχος ως νεοφώτιστοι δεν μπορεί να είναι άλλος από την παραμονή. Από εκεί και πέρα, θέλουμε η ομάδα να μπορέσει να συνεχίσει να προσφέρει καλό θέαμα με σκοπό να διεκδικήσει ό,τι της αναλογεί μέσα στο πρωτάθλημα”.

Για τη φιλοσοφία της στελέχωσης του ρόστερ
“Η ομάδα έχει κρατήσει το βασικό της κορμό (Γυμνόπουλος, Αντωνιάδης, Πανταζής, Δαραβίγκας, Ντάλης, Τεπετίδης, Τασιούδης), ενώ ενισχύθηκε με τους Ματενίδη, Βοϊβατόπουλο και τους Ζυγούρα, Τακίδη, οι οποίοι είναι παίκτες που προέρχονται από τις ακαδημίες του συλλόγου. Σε αυτούς θα προστεθούν τα πολύ ταλαντούχα παιδιά της εφηβικής και παιδικής ομάδας και αυτό το υλικό θα προσπαθήσουμε να το “παντρέψουμε” για να φτιαχτεί ένα δυνατό κι ομοιογενές σύνολο”.

Για τον κόσμο που στηρίζει την ομάδα
“Αυτό που με χαροποιεί ως προπονητή είναι ότι η δουλειά που γίνεται από όλη την ομάδα ξεκινώντας από τη διοίκηση, το σταφ και τους παίκτες, αναγνωρίζεται και επιβραβεύεται από τον κόσμο. Η παρουσία του μας δίνει έξτρα ώθηση για να συνεχίσουμε με τη ίδια διάθεση να παλεύουμε για το καλύτερο δυνατό.
Ο κόσμος αναγνώρισε αυτή την υγιή προσπάθεια που ξεκίνησαν ο κύριος Δίτσιος ως πρόεδρος κι οι συνεργάτες του αγκαλιάζοντας την ομάδα και δείχνοντας ότι η πόλη της Καστοριάς αγαπάει το μπάσκετ κι είναι έτοιμη να στηρίξει οποιαδήποτε υγιή προσπάθεια”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

6 όμιλοι με 14 ομάδες στη νέα Γ’ Εθνική!

Αυτό είναι το πλάνο για τη νέα Γ’ Εθνική προκειμένου να γίνει…

Η αγωνιστική δραστηριότητα των Τμημάτων του Α.Σ. Καστοριάς για τις 1 & 2 Φεβρουαρίου 2020

Η αγωνιστική δραστηριότητα των Τμημάτων του Α.Σ. Καστοριάς για τις 1 &…

Ο Δήμος Καστοριάς  για τα θέματα του Κλειστού Γυμναστηρίου Καστοριάς: “Νιώθουμε  την υποχρέωση να επισημάνουμε, να καταγράψουμε και να διευκρινίσουμε κάποια γεγονότα”

Ο Δήμος Καστοριάς  για τα θέματα του Κλειστού Γυμναστηρίου Καστοριάς: “Νιώθουμε  την…

Η Διοίκηση της ομάδας (ΦΣ Κοζάμης) μας ευχαριστεί από καρδιάς την Διοίκηση της Καστοριάς

Η Διοίκηση της ομάδας (ΦΣ Κοζάμης) μας ευχαριστεί από καρδιάς την Διοίκηση της Καστοριάς(φωτογραφία)

Μετά την λήξη του αγώνα της ανδρικής ομάδας ακολούθησε δείπνο στον εστιατόριο «Πάπια pizza & bar food”

Αποτελέσματα αγώνα της Γ΄εθνικής κατηγορίας πρωταθλήματος ανδρών του Α.Σ. Καστοριάς_άροσις

Πινγκ-Πονγκ: Σημαντικές νίκες για τους άνδρες του Κένταυρου Καστοριάς

Την Κυριακή 18/12/2016 πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη η 13η -14η και 15η αγωνιστική…

Στους ημιτελικούς του διπλού σκιφ Νεανίδων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Τόκιο οι Αναστασιάδου Ευαγγελία και Φράγκου Ευαγγελία

Στους ημιτελικούς του διπλού σκιφ Νεανίδων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Τόκιο οι…

5η αγωνιστική προπαίδων & παίδων Γραμμοχώρια – Κάστωρ, Κάστωρ – Πυρσός Γρεβενών

5η αγωνιστική προπαίδων & παίδων Γραμμοχώρια – Κάστωρ, Κάστωρ – Πυρσός Γρεβενών

ΦΣ Κοζάνης: πρώτη σε όλα<< ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ, ΠΡΩΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ>>!

ΦΣ Κοζάνης: πρώτη σε όλα <<ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ, ΠΡΩΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ…

Διακρίσεις για τους αθλητές του Α.Π.Σ. Ικμάδα στο Κύπελλο Πανελλήνιας Συμμετοχής

4 μετάλλια και 3 πέμπτες θέσεις