Σε λειτουργία το πρώτο ΑΤΜ φρέσκου γάλακτος στη Φλώρινα. Η πρωτοβουλία του παραγωγού Τ. Θεοδωρόπουλου σε συνεργασία με τοπικούς κτηνοτρόφους.

Στη Φλώρινα βρήκε μιμητή η επιτυχημένη πρωτοβουλία των Θεσσαλών συνεταιριστών, με το ΘΕΣγάλα, με τη διαφορά ότι το ξεκίνημα στον ακριτικό νομό έγινε από έναν κτηνοτρόφο. Πρόκειται για τον Τάσο Θεοδωρόπουλο που μόλις τις προηγούμενες ημέρες, έβαλε σε λειτουργία το πρώτο ΑΤΜ φρέσκου γάλακτος στη Δημοτική Αγορά της Φλώρινας.

Ο καταναλωτής δίνει 1 ευρώ για ένα λίτρο γάλακτος και μόλις 0,50 ευρώ για το μισόλιτρο, ενώ ο κτηνοτρόφος που διαθέτει την παραγωγή του στο «Γάλα Αξίας», παίρνει 20% και πλέον από την τιμή που του δίνουν οι γαλακτοβιομηχανίες, όπως είπε στη Voria.gr ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Η ιδέα πίσω από τη φλωρινιώτικη πρωτοβουλία είναι ουσιαστικά η ίδια. Προσφορά στην τοπική κοινωνία υψηλής ποιότητας φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος, σε ανταγωνιστική τιμή και ενίσχυση των κτηνοτρόφων – παραγωγών ώστε να μην εξαρτώνται αποκλειστικά από τις τιμές που δίνουν οι μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες.

Όπως είπε o κ. Θεοδωρόπουλος, ο οποίος διαθέτει μεγάλη αγελαδοτροφική φάρμα, το πρώτο βήμα στη Φλώρινα για τη δημιουργία δικτύου ΑΤΜ γάλακτος, έγινε σε συνεργασία με τέσσερις ακόμη παραγωγούς. Οι πέντε αυτές φάρμες έχουν συνολική ημερήσια παραγωγή που ξεπερνάει τους 2 τόνους γάλακτος.

Η δημιουργία δικτύου ΑΤΜs μπορεί επαρκέστατα να υποστηριχτεί από τη σύγχρονη μονάδα παστερίωσης γάλακτος που δημιούργησε ο κ. Θεοδωρόπουλος υλοποιώντας επένδυση 300.000 ευρώ, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η θετική ανταπόκριση των καταναλωτών στη πρωτοβουλία, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στην προμήθεια και άλλων μηχανημάτων, τόσο από τους συνεργαζόμενους κτηνοτρόφους όσο και από τον ίδιο τον κ. Θεοδωρόπουλο, ο οποίος βρίσκεται σε επαφή και με Κοζανίτες παραγωγούς.

Να σημειωθεί ότι για την προμήθεια ενός μηχανήματος, εν προκειμένω από την Ιταλία, απαιτείται ποσό 45.000 ευρώ.

Την συγκεκριμένη επιχειρηματική πρωτοβουλία σχολίασε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας κ. Σάββας Σαπαλίδης ο οποίος είπε ότι η ανταπόκριση των καταναλωτών στη λειτουργία του ΑΤΜ είναι πολύ θετική και μπορεί να έχει προοπτική καθώς στο νομό, παρά το πλήγμα που έχει δεχθεί η κτηνοτροφία, υπάρχει σημαντική πρωτογενής παραγωγή.

Να σημειωθεί ότι στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και παραγωγοί του νομού Κοζάνης, με σκοπό την ανάπτυξη δικτύου ΑΤΜ φρέσκου γάλακτος στη πόλη της Κοζάνης αλλά και σε άλλες πόλεις.

Πηγή: Voria.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Δωρεά Φορητών Πομποδεκτών στην Πυροσβεστική Υπηρεσία από την Π.Ε. Καστοριάς

  Δωρεά  Φορητών Πομποδεκτών στην Πυροσβεστική Υπηρεσία από την  Π.Ε. Καστοριάς

Η κωπηλασία στα πάνω της και η Καστοριά στο προσκήνιο. Η έμπρακτη στήριξη του Δήμου Καστοριάς.

Νέα ευχαριστήρια επιστολή προς το Δήμαρχο Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη

Διάσχιση Πεύκο-Γλυκονέρι-Περιστερά- Μαυρόκαμπος-Κοτύλη

Περνώντας από το παλιό μονοπάτι και τα εγκαταλελειμμένα χωριά.

Δήμος Άργους Ορεστικού: Διανομή τροφίμων στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ στις 26 Φεβρουαρίου

  Δήμος Άργους Ορεστικού: Διανομή τροφίμων στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ στις 26…

Υπογραφή νέων συμβάσεων για την εκτέλεση έργων στην Π.Ε. Κοζάνης από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Κασαπίδη Γεώργιο

Υπογραφή νέων συμβάσεων για την εκτέλεση έργων στην Π.Ε. Κοζάνης από τον…

Γραφείο Αντιπεριφέρειας Ενέργειας Υποδομών & Περιβάλλοντος: Ολοκλήρωση του Webinar για το νέο Εξοικονομώ‐Αυτονομώ για Μηχανικούς

  Γραφείο Αντιπεριφέρειας Ενέργειας Υποδομών & Περιβάλλοντος: Ολοκλήρωση του Webinar για το…

Διακοπή ρεύματος σε περιοχές του Νομού

Ειδοποιούνται  οι  κάτοικοι  των παρακάτω περιοχών ότι  για να  εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές …

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς στο Φεστιβάλ Επιστήμης και Αειφορίας

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς συμμετείχε στο Φεστιβάλ Επιστήμης και Αειφορίας που…

Κρύβουν τον «Ήλιο» για να μη δείξουν το πετσόκομμα των συντάξεων!

20 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν Ερώτηση για την απόκρυψη του συστήματος…

Παράταση αιτήσεων μέχρι τις 31 Ιανουαρίου για το πρόγραμμα 3.400 νέων θέσεων εργασίας στο πλαίσιο της δίκαιης μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ