Τρία αρκουδάκια από την Τιφλίδα της Γεωργίας και πέντε λύκοι από το Ροσλέιτχεν της Αυστρίας φιλοξενούνται στο Περιβαλλοντικό Κέντρο και στο Καταφύγιο του Αρκτούρου στη Φλώρινα.

Τα αρκουδάκια είναι θηλυκά και είχαν βρεθεί τον Ιούνιο του 2015 να περιπλανώνται χωρίς τη μητέρα τους σε ηλικία μόλις λίγων μηνών στους δρόμους της Τιφλίδας ως αποτέλεσμα των εκτεταμένων πλημμύρων που είχαν πλήξει τη χώρα.

Η Louisa, η Georgia και η Mollie, όπως ονομάστηκαν, μεταφέρθηκαν στο δημοτικό καταφύγιο για αδέσποτα σκυλιά καθώς δεν υπήρχε άλλος πιο κατάλληλος χώρος. H βρετανική οργάνωση Born Free, με την οποία συνεργάζεται ο Αρκτούρος, πρότεινε τη μεταφορά τους στο Καταφύγιο στο Νυμφαίο πρόταση που έγινε άμεσα αποδεκτή.

Έτσι, στις 13 Μαΐου στήθηκε επιχείρηση μεταφοράς των μικρών αρκούδων στην Ελλάδα. Με πτήση τσάρτερ που ναύλωσε η Born Free, οι αρκουδίτσες «πέταξαν» από την Τιφλίδα στη Θεσσαλονίκη σε ειδικά κλουβιά μεταφοράς άγριων ζώων όπου και τις παρέλαβαν οι φροντιστές του Αρκτούρου για να τις μεταφέρουν σε χώρο του Περιβαλλοντικού Κέντρου στον Αετό Φλώρινας. Εκεί θα φιλοξενηθούν για ένα περίπου χρόνο έως την ενηλικίωσή τους, οπότε και θα μετακομίσουν στο Καταφύγιο στο Νυμφαίο.
Παράλληλα, πριν από τρεις εβδομάδες μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα πέντε λύκοι που ζούσαν σε ιδιωτικό ζωολογικό κήπο στο Ρόσλάιτχεν της Αυστρίας. Ο χώρος ήταν ακατάλληλος καθώς τα ζώα ήταν εκτεθειμένα διαρκώς με αποτέλεσμα να σκάβουν συχνά στο έδαφος προσπαθώντας να φτιάξουν ένα καταφύγιο.

Η εγκατάσταση σφραγίστηκε το 2012 από τις αρχές της χώρας επειδή κάποιοι από τους χώρους είχαν χτιστεί παράνομα από τους ιδιοκτήτες του.

Η οργάνωση Four Paws Austria, μέσω του δικτύου EARS (European Alliance for Rescue Centres and Sanctuaries) όπου συμμετέχει ο Αρκτούρος ζήτησε το Νοέμβριο του 2015 από τον Αρκτούρο να σώσει τους λύκους αναλαμβάνοντας τη φιλοξενία τους. Από τότε ξεκίνησαν οι ενέργειες ώστε να μεταφερθούν οι λύκοι στην Ελλάδα και να ζήσουν στο εξής στο Καταφύγιο στις Αγραπιδιές Φλώρινας.

Έτσι, ο Jasper, o Blake, η Zelda και η Siena ζουν πλέον μαζί στο Καταφύγιο του Λύκου μέσα σε φυσικό δάσος βελανιδιάς, ενώ η Orianna, που είναι και το πιο νεαρό ζώο, μοιράζεται το χώρο της με τον Ρώμο, το ορφανό λυκάκι που φροντίζει από πέρσι ο Αρκτούρος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Συμμετοχή του Μορφωτικού Συλλόγου ” Η Ορεστίς” στο Αργείτικο Καρναβάλι!

Ο Μορφωτικός Σύλλογος ” Η Ορεστίς” συμμετέχει στο Αργείτικο Καρναβάλι, όπως κάθε…

Παρουσίαση του προγράμματος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης συμμετείχε στην ανοιχτή…

Η βόρεια παραλία της πόλης με το καραβάκι!!! (φωτογραφία: Απόστολος Νάτσης)

Η βόρεια παραλία της πόλης με το καραβάκι!!! (φωτογραφία: Απόστολος Νάτσης)

Π.Ε. Καστοριάς: Το Πρόγραμμα Εορτασμού για την 1η του Έτους 2018

  Π.Ε. Καστοριάς:  Το Πρόγραμμα Εορτασμού για την 1η του Έτους 2018

Σε μία γεμάτη παλμό και ενθουσιασμό η χθεσινή συγκέντρωση στην πλατεία του Άργους Ορεστικού από το Συνδυασμό «Νέα Προοπτική» της υποψήφιας Δημάρχου Καλλιόπης Κυριακίδου ‐ Τσιάγγου

Όλοι μαζί, κατέληξε η υποψήφια Δήμαρχος, για την αλλαγή και μια ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ!!

Οι δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στην Καστοριά!

Οι δράσεις για την  Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στην Καστοριά!

Πρόγραμμα εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για την 81η επέτειο του έπους του 1940 στην Π.Ε. Καστοριάς

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Ευχές κ. Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας

Ευχές κ. Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας καλεί τα επιμελητήρια να συμμετάσχουν στη συν διαμόρφωση του ετήσιου σχεδίου για την συμμετοχή της Π.Δ.Μ σε κλαδικές εκθέσεις για το έτος 2021

  Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας καλεί τα επιμελητήρια να συμμετάσχουν στη συν…