Οι αιματηρές επιθέσεις του καλοκαιριού από Ισλαμιστές τρομοκράτες του αυτοαποκαλούμενου Χαλιφάτου (IS), έχουν απλώσει πέπλο τρόμου πάνω από όλη την Ευρώπη, με τις κυβερνήσεις να σχεδιάζουν την αύξηση των δαπανών για την ασφάλεια.

Η Γερμανία ετοιμάζεται να εκπαιδεύσει στρατεύματα που θα αναπτυχθούν εντός των συνόρων της, για πρώτη φορά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, εν μέσω φόβων για τρομοκρατικές επιθέσεις του “Isis” το χειμώνα.

Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας θα πραγματοποιήσουν κοινές ασκήσεις με τις αστυνομικές αρχές αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο, οπότε και θα γίνουν τα πρώτα γυμνάσια κάτι που επιβεβαιώνεται από αξιωματούχους της Γερμανικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις αρχές τα αντιτρομοκρατικά μέτρα θα παραμείνουν κατά κύριο λόγο στην ευθύνη της αστυνομίας, όμως σε περιπτώσεις ακραίας βίας από το τεραστίων διαστάσεων κύκλωμα οργανωμένου εγκλήματος του Isis, θα υπάρχει ειδική στρατιωτική μονάδα που θα μπορεί να παρέμβει ανά πάσα στιγμή όπου κριθεί αναγκαίο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της «Bundeswehr» (στρατιωτικών ομάδων υποστήριξης) Αντιπτέραρχο Martin Schelleis.

Όπως αναφέρεται στα σχέδια για τη συμμετοχή στρατιωτών σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις, θα μπορούσε επίσης να συμπεριληφθεί η ενίσχυση της ασφάλειας σε δημόσιους χώρους, σε μια κοινωνία μόλις επτά δεκαετίες μετά την απελευθέρωσή της από τον ολοκληρωτισμό εξουσιών, ενός κράτους, που ακόμα παλεύει με τις ενοχές του, από τη ναζιστική εποχή.

Ένα συνταγματικό δικαστήριο με απόφαση του το 2012 έχει ανοίξει το δρόμο για την ανάπτυξη της «Bundeswehr» στους γερμανικούς δρόμους, αν και μέχρι τώρα, πότε δεν έγινε κάτι τέτοιο.

Μέχρι τότε, στο σύνταγμα της Γερμανίας επιτρεπόταν η εμπλοκή στρατιωτικών κλιμακίων, μόνο για αποστολές κάτω από ειδικές περιστάσεις, όπως οι φυσικές καταστροφές.

Το περιοριστικό νομικό πλαίσιο καθιερώθηκε ως αποτέλεσμα της κατάχρησης κρατικής εξουσίας, από τον ηγέτη των Ναζί Αδόλφο Χίτλερ.

Ο Schelleis πιστεύει ότι μια τρομοκρατική επίθεση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «μια τέτοια σοβαρή καταστροφή» για να επιτρέψει στις ένοπλες δυνάμεις, να υποστηρίξουν σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις, την αστυνομία.

«Αυτό που έχει σημασία σε μια τρομοκρατική κατάσταση μεγάλης κλίμακας είναι να λαμβάνεται γρήγορη και αποτελεσματική δράση» είπε στο NBC News.

«Αυτό απαιτούν και οι περιστάσεις και πρέπει να αναλάβουμε δράση» τόνισε.

Προσέθεσε ότι η στρατιωτική βοήθεια θα μπορούσε να περιλαμβάνει ακόμη και την επιτήρηση σε χαμηλό υψόμετρο του εναέριου χώρου, την παροχή βοήθειας στην πυροτεχνουργία ακόμα και σε καταστάσεις πυρηνικών, βιολογικών και χημικών απειλών.

«Τα στρατεύματά μας είναι άριστα εκπαιδευμένα. Το ίδιο ισχύει και για το ιατρικό προσωπικό, οι οποίοι είναι έμπειροι και μπορούν να χειριστούν περιστατικά θεραπείας, μετά από πυροβολισμούς και εγκαύματα» είπε ο Schelleis.

Οι κοινές ασκήσεις πρόκειται να λάβουν χώρα τον Ιανουάριο σε τέσσερα γερμανικά κρατίδια.

Η συζήτηση για την ανάπτυξη της «Bundeswehr» στο εσωτερικό της Γερμανίας μαίνεται εδώ και χρόνια, με τους περισσότερους υψηλόβαθμους αξιωματούχους όμως πλέον, να έχουν πειστεί ότι η απειλή από τον ISIS και άλλες εξτρεμιστικές ομάδες, δικαιολογεί μια τέτοια αλλαγή προσέγγισης, ειδικά μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα των Ισλαμιστών Τρομοκρατών στη Γερμανία αλλά και σε άλλες χώρες στην Ευρώπη, μέσα στο καλοκαίρι.

Θυμίζουμε ότι το Ισλαμικό Κράτος είχε αναλάβει την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο Ανσμπαχ, μέσω του Aamaq, του πρακτορείου που απηχεί τις θέσεις του.

Το «χτύπημα» από τον βομβιστή αυτοκτονίας στη γερμανική πόλη, που προκάλεσε τον τραυματισμό 15 ανθρώπων, έγινε ως απάντηση στο κάλεσμα του ISIS να μπουν στο στόχαστρο χώρες που μετέχουν στον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό, ο οποίος μάχεται εναντίον του Isis.

Με τσεκούρι και μαχαίρι λίγες μέρες νωρίτερα επιτέθηκε σε επιβάτες τρένου στη Γερμανία Αφγανός στη βαυαρική πόλη Βίρτσμπουργκ. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Χαλιφάτο, «ως απάντηση στις χώρες-μέλη του συνασπισμού που πολεμά τον Isis», αναφέρει η σχετική δήλωση αξιωματούχου της οργάνωσης.

Στην επίθεση αυτή ο στρατιώτης του Ισλαμικού Χαλιφάτου, είχε τραυματίσει με μαχαίρι και τσεκούρι 21 επιβάτες περιφερειακού τρένου.

Στο μεταξύ ένα 16χρονο κορίτσι, που μαχαίρωσε αστυνομικό σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Ανόβερο της Γερμανίας, ενεργούσε υπό τις διαταγές της οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο (ISIS), όπως ανακοίνωσαν στις 29 Αυγούστου, ομοσπονδιακοί εισαγγελείς.

Η επίθεση με μαχαίρι στο Ανόβερο είχε προηγηθεί των επιθέσεων εναντίον πολιτών που πραγματοποιήθηκαν στα τέλη Ιουλίου στη χώρα και την ευθύνη τους ανέλαβε ο Isis (και στις δύο έχασαν τη ζωή τους μόνο οι δράστες).

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Όσκαρ 2022: Το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ και η δακρυσμένη συγγνώμη (βίντεο)

Ο Γουίλ Σμιθ χτύπησε τον Κρις Ροκ επειδή έκανε ένα αστείο για…

Τα «παπούτσια του Σατανά» με ανθρώπινο αίμα που βγαίνουν σε 666 ζευγάρια

Τα αθλητικά αξίας 1.018 δολαρίων προκαλούν την οργή της Nike

Τουρκία -Σεισμός: Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων -Αγωνία για τους εγκλωβισμένους (βίντεο)

Τουρκία -Σεισμός: Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων -Αγωνία για τους εγκλωβισμένους (βίντεο)

Η Κίνα σχεδιάζει μαζική παραγωγή humanoids από το 2025

Στόχος η εξέλιξη ανθρωποειδών που «θα αναδιαμορφώσουν τον κόσμο». Μαζική παραγωγή έως το 2025.

Οργή της Ιταλίας με τη Γερμανία – Λίγο έλειψε να τιναχτεί «στον αέρα» η τηλεδιάσκεψη

Οργή της Ιταλίας με τη Γερμανία – Λίγο έλειψε να τιναχτεί «στον…

Liberta! Μιλάνο, Νάπολη, Παλέρμο, Τορίνο, Ρώμη, Τρεβίζο, Τεργέστη… Ξεσηκωμός στην Ιταλία κατά των νέων περιοριστικών μέτρων (video, pics)

Liberta! Μιλάνο, Νάπολη, Παλέρμο, Τορίνο, Ρώμη, Τρεβίζο, Τεργέστη… Ξεσηκωμός στην Ιταλία κατά…

Η Ελλάδα αρνήθηκε να στείλει νέα όπλα στην Ουκρανία

Αρνητική ήταν η απάντηση της Ελλάδας στην Ουκρανία για αποστολή TOR-Μ1 ή…

«Κρατήσου γιε μου» Οι εγκλωβισμένοι τραβούν βίντεο κάτω από τα χαλάσματα

Τα συγκλονιστικά βίντεο των ανθρώπων που παλεύουν στα χαλάσματα Συγκλονίζουν οι εικόνες από Τουρκία και Συρία