Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινούνται τα επιτελεία των κομμάτων και Καστοριά, μετά την απόφαση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να υποβάλει την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να ζητήσει την διενέργεια πρόωρων εκλογών.
Εν μέσω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, με την ανεξαρτητοποίηση 29 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και τη δημιουργία του νέου κόμματος «Λαϊκή Ενότητα» υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τα στελέχη όλων των κομμάτων στην Καστοριά , ανασυντάσσουν δυνάμεις, έχοντας λάβει τις κατευθυντήριες γραμμές από τα κεντρικά γραφεία στα οποία, καθ’ όλη τη διάρκεια των ημερών μετά την απόφαση για εκλογές υπήρχαν πυρετώδεις διεργασίες.
Πολιτικά συμβούλια και γραμματείες των κομμάτων συνεδρίασαν εκτιμώντας την κατάσταση και χαράσσοντας στις στρατηγικές υπό τις οποίες θα κινηθούν.

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας αναζητά την ευκαιρία μίας νέας σχέσης με την κοινωνία που τον στηρίζει αλλά και τη δυνατότητα ενός ευκρινούς ιδεολογικού και πολιτικού στίγματος, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Ενότητας» Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλά για ένα ΄΄εναλλακτικό, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο σχέδιο που θα βάλει τέλος στα μνημόνια και τους εκβιασμούς΄΄.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης πιστεύει ότι το κόμμα του μπορεί να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη του λαού μετά από περίπου 9 μήνες. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης εκτιμά ότι το κόμμα του θα γιγαντωθεί στις εκλογές. Από πλευράς του, ο Σταύρος Θεοδωράκης κάλεσε το λαό να στρίψει το τιμόνι προς τις νέες δυνάμεις, όπως το Ποτάμι, τονίζοντας ότι το κόμμα του είναι ο εγγυητής μιας κυβέρνησης προοδευτικής και με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Σε εκλογική ετοιμότητα βρίσκεται το ΚΚΕ, καθώς ο γενικός του γραμματέας Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε ότι το κόμμα του «θα δώσει τη μάχη των εκλογών για να δυναμώσει το μήνυμα της αντίστασης, της πάλης». Ο Πάνος Καμμένος ξεκαθάρισε ότι οι ΑΝ.ΕΛ. κατεβαίνουν αυτόνομα στις εκλογές ζητώντας ξεχωριστή λαϊκή εντολή, ενώ η Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για το νέο ΠΑΣΟΚ, που βρίσκεται στο προσκήνιο.

 

Ας πάρουμε όμως με τη σειρά τα πράγματα και το πώς έχουν στο Νομό Καστοριάς όσο αναφορά τα στρατηγεία των κομμάτων και τις τελικές, όχι ακόμη σε όλα, αποφάσεις για την κατάρτιση της λίστας που θα διεκδικήσει την ψήφο του Καστοριανού πολίτη:

Ανανεωμένο το ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τη δήλωση αποχώρησης που δημοσίευσαν 33 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ από την Καστοριά, αναφέροντας μεταξύ άλλων: “Η παραμονή μας στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι πλέον δυνατή. Η στοιχειώδης πολιτική αξιοπρέπεια μας αλλά και η έντονη διαμαρτυρία μας για την πολιτική του, οδηγούν στην αποχώρηση μας από το κόμμα”, η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς ανασύνταξε τις δυνάμεις του και προχώρησε στην ανανέωση του ψηφοδελτίου του ( λίστας ) με δύο νέα πρόσωπα να κάνουν την εμφάνιση τους μετά την αποχώρηση του βουλευτή Βαγγέλη Διαμαντόπουλου και της υποψήφιας στις εκλογές του Γενάρη Ξανθίππης Μουράτη.

Μετά τη σύσκεψη στις αρχές της εβδομάδος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίστηκαν και απεστάλησαν στα κεντρικά του κόμματος τα ονόματα των υποψηφίων του ψηφοδελτίου για τον νομό Καστοριάς για τις βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, οι οποίοι είναι οι εξής:

Ολυμπία Τελιγιορίδου

Στέφανος Μπαλταγιάννης

Βασιλική Κουτίνα

Αθανάσιος Χατζηζαμάνης

 

Παρουσιάστηκε το τελικό ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας

Σύσκεψη πραγματοποίησε την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου   κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, με τους Βουλευτές  Πιερίας κ. Κώστα Κουκοδήμο,  Ιωαννίνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα και Καστοριάς κ. Μαρία Αντωνίου με Παραγωγικούς Φορείς και με τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας της Π.Ε. Καστοριάς.

Στη διάρκεια της  Διευρυμένης Νομαρχιακής Συνέλευσης της ΝΟΔΕ Καστοριάς ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας, για τις βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015:

Οι υποψήφιοι είναι:

  1. Μαρία Αντωνίου
  2. Ζήσης Τζηκαλάγιας
  3. Σταύρος Μαγαλιός
  4. Κωνσταντίνος Λιάντσης

 

Οι βάσεις για τον τοπικό πυρήνα της «Λαϊκής Ενότητας»

Την Πέμπτη ( 3/9 ) το βράδυ αναμενόταν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου να κλείσει η διαδικασία συγκρότησης τόσο του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Ενότητας, όσο και των προσώπων που θα στελεχώσουν τις οργανωτικές δομές του νέου κόμματος.

Ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και ο Στέφανος Λιούζας θα είναι σίγουρα στην λίστα, ενώ ο κ. Γρηγόρης Στεφάνου που ήταν η έκπληξη της βραδιάς, αλλά και η κ. Ιατρού θα δώσουν την τελική τους απάντηση το βράδυ της Πέμπτης ( 3/9 ) με πληροφορίες να κάνουν λόγο για θετική τους απάντηση.

Ο κ. Διαμαντόπουλος που εμφανίστηκε στην συγκέντρωση με μπλουζάκι που έγραφε “One Solution, REVOLUTION”, δηλαδή “Μία είναι η λύση, Επανάσταση“, τόνισε ιδιαίτερα πως δεν υπάρχει χρόνος και γι αυτό θα προτιμούσε η όλη διαδικασία να κλείσει το συντομότερο δυνατόν.

Δέχθηκε όμως να συνεχιστεί για λίγες ώρες ακόμη στο γραφείο του που θα λειτουργεί και ως γραφείο του κόμματος.

Ο κ. Γρηγόρης Στεφάνου εκφράστηκε με πολύ καλά λόγια για την κίνηση Λαφαζάνη, δηλώνοντας ότι θα ήθελε να βοηθήσει την νέα αυτή προσπάθεια, αφήνοντας με αυτό τον τρόπο ανοιχτή την υποψηφιότητά του.

Η κ. Ιατρού προερχόμενη από τον χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μετά από τις διασπάσεις που υπήρξαν και εκεί παίρνοντας τον λόγο δήλωσε την συμπαράταξή της στο νέο κόμμα.

Η συγκέντρωση πάντως δεν είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή, αφού βρέθηκαν στην αίθουσα της Νομαρχίας περίπου 40 άτομα.

Πρώτος στόχος η ενότητα στο ΠΑΣΟΚ

 

Στην τελική ευθεία για τη διαμόρφωση του ψηφοδελτίου του μπήκε το ΠΑΣΟΚ Καστοριάς. Την Τετάρτη   2 Σεπτεμβρίου συνήλθε η διευρυμένη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Καστοριάς με θέμα τον προγραμματισμό του προεκλογικού αγώνα και τη στήριξη του ψηφοδελτίου της «Δημοκρατικής Σύμπραξης», ενώ καθορίστηκε και η επιτροπή εκλογικού αγώνα η οποία αποτελείται από τους κ.κ. Βασίλη Αναστασίου, Θωμά Αναστασίου, Ιορδάνη Βελισσαρίδη, Χρήστο Γκοσλιόπουλο, Αργύρη Γελβεράδη και Αναστάσιο Τζιαφέτα.

Το ψηφοδέλτιο, το οποίο βαίνει προς οριστικοποίηση θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες, υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στο νομό θα είναι οι κ.κ. Κοσμάς Βαρσάμης, Παντελής Περιβολάρης, Παναγιώτης Κωστούλας και Σωτήρης Ραπτόπουλος.

 

Η λίστα του ΚΚΕ στην Καστοριά

Καλούμε τους εργάτες, τους εργατοϋπάλληλους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να στηρίξουν και να δυναμώσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ.

Ο λαός μας τα έχει δοκιμάσει σχεδόν όλα, τα έχει δει όλα. Κυβερνήσεις δεξιές, κυβερνήσεις κεντροδεξιές, κυβερνήσεις αριστερές. Κυβερνήσεις μονοκομματικές και πολυκομματικές συνεργασίας. Εμπιστεύτηκε πολλούς μέχρι τα τώρα. Τώρα, πρέπει να δοκιμάσει να κάνει αυτό που δεν έχει κάνει ακόμα, μέχρι σήμερα, από τα χρόνια της Αντίστασης και των μεγάλων ηρωικών αγώνων. Να βαδίσει με το ΚΚΕ, στο δρόμο του αγώνα, της μεγάλης λαϊκής συμμαχίας ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, στο δρόμο της συνολικής ανατροπής.

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, οι υποψήφιοι βουλευτές του, είναι καταξιωμένοι αγωνιστές στο μαζικό λαϊκό κίνημα, στα σωματεία και στους συλλόγους που ανήκει ο καθένας τους, ήταν μπροστά σε όλους τους αγώνες που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή μας όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Οι υποψήφιοι βουλευτές είναι:

  1. Χαραμοπούλου Βασιλική: κάτοικος Καστοριάς, καθηγήτρια χημικός, άνεργη, Γραμματέας της ΤΕ Καστοριάς του ΚΚΕ, πρόσφατα υποψήφια δήμαρχος Καστοριάς και δημοτικός σύμβουλος Δήμου Καστοριάς.
  2. Ελευθεριάδης Γιάννης: κάτοικος Άργους Ορεστικού, γυμναστής, άνεργος, γραμματέας του Σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Καστοριάς, μέλος της Γραμματείας Καστοριάς του ΠΑΜΕ.
  3. Ζέγα Γεωργία: κάτοικος Κολοκυνθούς Καστοριάς, γουνεργάτρια, πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Γούνας – Ιματισμού – Δέρματος – Κλωστοϋφαντουργίας Ν. Καστοριάς, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Καστοριάς του ΚΚΕ.
  4. Μόσχος Δημήτρης: κάτοικος Πολυκάρπης, κτηνοτρόφος, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού δημητριακών και κτηνοτροφικών προϊόντων Καστοριάς, μέλος της Γραμματείας Καστοριάς της ΠΑΣΥ.

Κατέθεσε το ψηφοδέλτιό της η Χρυσή Αυγή Καστοριάς

Δυο ονόματα περιλαμβάνονται στην τοπική λίστα της Χρυσής Αυγής.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου ο κ. Στέργιος Τούφας, ενώ στην δεύτερη θέση βρίσκεται η Ελεονώρα Κοντού.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται και από τα υπόλοιπα κόμματα που θα λάβουν μέρος στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου να υπάρξει ανακοίνωση των υποψηφίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Θωμαΐδης: Αύξηση έως και 200% στα λύματα της Αττικής – Έρχεται εκτίναξη κρουσμάτων

Θωμαΐδης: Αύξηση έως και 200% στα λύματα της Αττικής – Έρχεται εκτίναξη…

Δήμος Καστοριάς: Δημόσια διαβούλευση για το τελικό ΕΣΣΒΑΑ

Την Τετάρτη 05 Ιουλίου 2017 παρουσιάστηκε και συζητήθηκε μέσα από τη διαδικασία…

Σχετικά με τη διενέργεια έκτακτων εξετάσεων για τους πολίτες των οποίων τα διπλώματα λήγουν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Με ευθύνη απέναντι στο σύνολο των πολιτών, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπως…

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση της Ένωση Στρατιωτικών Π.Ε. Καστοριάς με θέμα: «Οι κίνδυνοι στο διαδίκτυο και οι τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης»

   Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση της Ένωση Στρατιωτικών Π.Ε. Καστοριάς με…

Ο Ορφέας Περίδης και η καταξιωμένη ορχήστρα “Ρυθμός” στα Κορέστεια

Ο Ορφέας Περίδης και η καταξιωμένη ορχήστρα “Ρυθμός” στα Κορέστεια

Απαγόρευση Αλιείας στη Λίμνη της Καστοριάς, στα Λιμνοφράγματα και στον Αλιάκμονα ποταμό για την Προστασία της Αναπαραγωγής των Ιχθύων

Απαγόρευση Αλιείας  στη Λίμνη της Καστοριάς, στα Λιμνοφράγματα και στον Αλιάκμονα ποταμό…

Για πρώτη φορά διαδικτυακά η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς

  Για πρώτη φορά διαδικτυακά η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς