Στην τελική ευθεία και με τους καλύτερους οιωνούς προχωρούν οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση της 31ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό κέντρο Κοίλων Δυτικής Μακεδονίας από τις 16 μέχρι και τις 21 Σεπτεμβρίου και με ανοιχτό να βρίσκεται το ενδεχόμενο για μια μικρή (διήμερη) παράταση!

Ο πρόεδρος του Εκθεσιακού Κέντρου Γιώργος Ευρενιάδης μίλησε στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα για τις προετοιμασίες εν μέσω θέρους και προεκλογικής περιόδου, λέγοντας πως οι επιχειρηματίες της Δυτικής Μακεδονίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της διοίκησης και των επιμελητηρίων, ενώ μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 100 επιχειρηματίες και το Εκθεσιακό Κέντρο βρίσκεται σε αναμονή για ακόμη 30 συμμετοχές!

“Ευτυχώς οι επιχειρηματίες ανταποκρίνονται. Υπήρξε κάποια ανησυχία λόγω εκλογών, αλλά και τα τέσσερα επιμελητήρια εργάζονται πυρετωδώς για την έκθεση”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ευρενιάδης, σημειώνοντας πως έχει επιτευχθεί ο στόχος των εκθετών, μιας και πέρυσι τα περίπτερα έφτασαν τον 107 σε αριθμό. Επίσης, οι προσπάθειες που έγιναν ώστε η Δημοκρατία της Τσεχίας να είναι το τιμώμενο περίπτερο εφέτος στην έκθεση δεν επιτεύχθηκαν, μετά και την εφαρμογή των capital control. Ωστόσο, θα υπάρχουν εφέτος και εκθέτες από τη γειτονική Fyrom αλλά και τη μακρινή Ρωσία!

Θα πρέπει να επισημανθεί πως τιμώμενος κλάδος στην έκθεση θα είναι τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, ενώ έχουν προγραμματιστεί μέσω των παράλληλων εκδηλώσεων κάποιες ημερίδες για την καλλιέργεια και προώθησή τους στο εξωτερικό, μιας και αυτό που ενδιαφέρει τον παραγωγό είναι να προωθήσει τα προϊόντα του, όπως σημείωσε ο κ. Ευρενιάδης.

Σημαντικές εκπτώσεις σε νέους επιχειρηματίες

“Καταφέραμε με τη βοήθεια του ΕΒΕ και της περιφέρειας, να κάνουμε μια μέγιστη έκπτωση 80% σε επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν την τελευταία πενταετία . Ένα περίπτερο θα στοιχίζει 132 ευρώ, ενώ πέρυσι στοίχιζε 600 και πλέον ευρώ” σημείωσε με νόημα ο ίδιος.

Στην έκθεση θα υπάρχουν επιχειρηματίες που δεν είναι παραγωγοί και μεταποιητές αλλά ανήκουν στο ενεργειακό δυναμικό της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ σημαντικό θα είναι και εφέτος το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων. Πέρα από τα καθιερωμένα, θα υπάρχει έντονη η παρουσία χορευτικών τμημάτων αλλά και αρκετές εκπλήξεις, όπως και μικρο- συναυλίες.

Επίσης και φέτος θα γίνουν τα εγκαίνια του περιπτέρου της Τροχαίας Κοζάνης, η οποία σύμφωνα με τον κ. Ευρενιάδη, κάνει ένα πολύ μεγάλο έργο προσπαθώντας να εμπεδώσει στα παιδιά τον ΚΟΚ., κληρώνοντας παράλληλα πάνω από 60 ποδήλατα σε παιδιά.

Ώρες λειτουργίας:

Καθημερινές 5-10 και σαββατοκύριακα 10.30 π.μ. με 22.30

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Με επιπλέον προσωπικό στελεχώνεται η Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινικής του Γ.Ν. Καστοριάς

Με  επιπλέον προσωπικό στελεχώνεται η Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινικής του Γ.Ν. Καστοριάς

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη σε απομακρυσμένες κοινότητες του Βοΐου

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη σε απομακρυσμένες κοινότητες του Βοΐου

Έκτακτη γενική συνέλευση στον ΑΣ Καστοριάς μετά την παραίτηση Δίτσιο, την Κυριακή 14 Ιουλίου

Έκτακτη γενική συνέλευση στον ΑΣ Καστοριάς μετά την παραίτηση Δίτσιο, την Κυριακή…

Φωτοβολταϊκό…παγκάκι στην πλατεία της Κοζάνης – Με αυτόνομο wi-fi και φόρτιση κινητού

Φωτοβολταϊκό…παγκάκι στην πλατεία της Κοζάνης – Με αυτόνομο wi-fi και φόρτιση κινητού

Ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, ο Υποστράτηγος Αθανάσιος Μαντζούκας

Ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, ο Υποστράτηγος Αθανάσιος Μαντζούκας

Συνάντηση εμπλεκόμενων φορέων (stakeholder meeting), στο πλαίσιο του έργου ECOWASTE4FOOD

Συνάντηση εμπλεκόμενων φορέων (stakeholder meeting), στο πλαίσιο του έργου ECOWASTE4FOOD

Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία»

«Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ»

Σήμερα στις 14:00 ξεκινάει η παρέλαση των Ραγκουτσαρίων. Δείτε την ζωντανά με live streaming

Σήμερα στις 14:00 ξεκινάει η παρέλαση των Ραγκουτσαρίων. Δείτε την ζωντανά με…