Πάρτε τους σκούφους σας και τα ζεστά σας γάντια και περιηγηθείτε μ’ ένα ποτήρι ζεστό κρασί υπό τους ήχους του « Μαγικού Αυλού « και της «Μελωδίας της Ευτυχίας» στο Χριστουγεννιάτικό παραμυθένιο Σάλτσμπουργκ .

Ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων Αυτών ΜΑΖΙ ΣΟΥ πραγματοποιεί από 24-29 Νοεμβρίου 5θήμερη εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ, Άλπεις, Βελιγράδι, Ζάγκρεμπ.

Πρόγραμμα εκδρομής
Πέμπτη 24 Νοεμβρίου :Καστοριά – Βελιγράδι περιήγηση
Παρασκευή 25 Νοεμβρίου : Βελιγράδι – Σάλτσμπουργκ
Σάββατο 26 Νοεμβρίου : Περιήγηση Σάλτσμπουργκ – Εκδρομή στο αλπικό χωριό Kitzbuhel
Κυριακή 27 Νοεμβρίου: Περιήγηση Σάλτσμπουργκ – Χριστουγεννιάτικη Αγορά – Αξιοθέατα
Δευτέρα 28 Νοεμβρίου: Σάλτσμπουργκ – Ζάγκρεμπ περιήγηση
Τρίτη 29 Νοεμβρίου: Ζάγκρεμπ – Καστοριά Κόστος συμμετοχής: 310 ευρώ κατ’άτομο

Στην τιμή περιλαμβάνεται η μετάβαση προς όλες τις περιοχές του προγράμματος και 5 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ξενοδοχεία 4* Ζάγκρεμπ – Βελιγράδι και σε ξενώνα στο Σάλτσμπουργκ.

Προαιρετική κράτηση για το Σάλτσμπουργκ:
α) πλήρες δείπνο κατ’άτομο 10 ευρώ
β) παρακολούθηση μουσικής παράστασης 30-70 ευρώ

Η εκδρομή γίνεται σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο Kalapoutis Tours. Τηλ επικοινωνίας 24670-26855

Καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής 24 Σεπτεμβρίου

Σας περιμένουμε

Σάλτσμπουργκ: Η πόλη του μουσουργού Μότσαρτ και του αλατιού

Η πόλη του μουσουργού Μότσαρτ και του αλατιού (η οικονομική δύναμη της περιοχής κατά τα ρωμαϊκά χρόνια στηρίχθηκε στα ορυχεία ορυκτού αλατιού, τον λευκό χρυσό, εξ’ ου και η ονομασία της πόλης απ τη γερμανική λέξη Salz=αλάτι και από τον πύργο= Burg από τον οποίο προστατευόταν, ο οποίος φέρει το όνομα Hohensalzburg), αποτελεί παραμυθένιο σκηνικό και πανάκεια στα μάτια του κάθε επισκέπτη και τον μεταφέρει αιώνες πίσω στο χρόνο κάνοντάς τον πρωταγωνιστή του.

Γεμάτο από μουσεία , γοτθικούς καθεδρικούς ναούς, επιβλητικές όπερες, πολυτελή παλάτια, περίτεχνη αρχιτεκτονική που εναλλάσσεται μεταξύ Μπαρόκ και Αναγέννησης, το πνεύμα του Μότσαρτ κινείται ολούθε μέσα στη πόλη που γεννήθηκε ο μεγάλος μουσουργός. Αυτά τα άκρως αριστοκρατικά στοιχεία συνθέτουν την εικόνα του Σάλτσμπουργκ.

Σε υψόμετρο 420μ στους πρόποδες καταπράσινων βουνών , με τον ποταμό Σάλτσαχ να χωρίζει στη μέση τη παλιά απ τη νέα πόλη και την πλούσια φύση των Άλπεων να χαρίζει ένα κοντυλογραμμένο τοπίο, με γραφικά χωριά , κοιλάδες με πλούσια βλάστηση , λίμνες και βέβαια κάποια απ’ τα καλύτερα χιονοδρομικά , δίκαια κατέχει το Σάλτσμπουργκ τον τίτλο της πιο τουριστικής πόλης της Αυστρίας μετά τη Βιέννη. Είτε περιηγηθεί κάποιος την ημέρα στα πλακόστρωτα σοκάκια και τις πλατείες , είτε κάνει μια νυχτερινή βόλτα στα μπαράκια με ζωντανή μουσική κατά μήκος του ποταμού , είναι εμπειρία μοναδική.

Εκπληκτική θέα της πόλης , του ποταμού και των Άλπεων έχει κανείς απ’ το επιβλητικό κάστρο Hohensalzburg στη κορυφή του μικρού βουνού Festungsberg. Κατασκευασμένο τον 11ο αιώνα μ.χ είναι ένα απ’ τα μεγαλύτερα και πιο καλοδιατηρημένα κάστρα στην Ευρώπη. Μπορεί κανείς να το επισκεφθεί ανεβαίνοντας με το τελεφερίκ Festungsbahn, που λειτουργεί απ’ τα τέλη του 19ου αιώνα και να κατέβει απ’ τα πλακόστρωτα δρομάκια .

Στους πρόποδες του κάστρου εκτείνεται, εντυπωσιακά διατηρημένη, η παλιά πόλη του Σάλτσμπουργκ . Στη καρδιά του ιστορικού της κέντρου βρίσκεται η πλατεία Residenzplatz με το περίφημο σιντριβάνι, κατασκευασμένο το 1660 απ’ τον διάσημο Ιταλό καλλιτέχνη Tomasso di Garona. Ακριβώς δίπλα απ’ το συντριβάνι ο καθεδρικός ναός του Σάλτσμπουργκ , ιδρύθηκε από τον Άγιο Rupert το 774μ.χ, στα ερείπια μιας ρωμαϊκής πόλης Με υπέροχη πρόσοψη και καταπληκτικό τρούλο , αποτελεί το πιο εντυπωσιακό , πρώιμου μπαρόκ, οικοδόμημα βόρεια των Άλπεων και ίσως το πιο σημαντικό μέρος της εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής της .

Διασχίζοντας το ιστορικό κέντρο της πόλης συναντά κανείς το παλάτι Mirabell με τους περίφημους κήπους του, το οποίο ανήκει στη παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO. Χτισμένο το 1606 περίπου σύμφωνα με ιταλικά και γαλλικά πρότυπα, με εντολή του πρίγκιπα Αρχιεπισκόπου Wolf fDietrich, ως κατοικία για την ερωμένη του, διαθέτει στους εκπληκτικά διαμορφωμένους κήπους του αγάλματα που αναπαριστούν μυθολογικά θέματα και χρονολογούνται από το 1690-1730.

Στο ιστορικό κέντρο βρίσκονται και τα σπίτια που γεννήθηκε και έζησε ο διάσημος συνθέτης Johann Wolfgang Amadeus Mozart.τα οποία είναι μουσεία στα οποία μπορεί κανείς να περιηγηθεί στους χώρους τους , να δει ιστορικά μουσικά όργανα ,έγγραφα και αναμνηστικά.

Στη πλατεία Mozart κοντά στο σπίτι που γεννήθηκε ο συνθέτης βρίσκει κανείς το νεόδμητο μουσείο του Σάλτσμπουργκ (2007) αφιερωμένο στην ιστορία της πόλης και σε μερικές απ’ τις πιο διάσημες προσωπικότητές του , από τραγουδιστές της όπερας, μέχρι αλχημιστές, συνθέτες και τραπεζίτες. Το μουσείο αυτό είναι μια ζωντανή απόδειξη ότι ένα σύγχρονο μουσείο μπορεί να πληροφορεί και ταυτόχρονα να ψυχαγωγεί τους επισκέπτες του.

Επίσης ένα απ’ τα πιο όμορφα ενυδρεία στη κεντρική Ευρώπη μπορεί κανείς να επισκεφθεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Τεχνολογίας που στη πραγματικότητα είναι ένα μεγάλο σύμπλεγμα από συγκροτήματα μουσείων που περιλαμβάνει ένα επιστημονικό κέντρο , ζωολογικό κήπο , αίθουσα δεινοσαύρων και τον κόσμο των κρυστάλλων .Είναι μια εμπειρία που συναρπάζει μικρούς και μεγάλους .

Κάτι το οποίο δεν πρέπει να παραλείψει να επισκεφθεί κανείς είναι το παλάτι του Hellbrunn στην είσοδο της πόλης , μπαρόκ αρχιτεκτονικής και αυτό με πλούσιο ιταλικό διάκοσμο και με τους κήπους με τα μοναδικά παιχνίδια νερού, το οποίο εξασφαλίζουν οι πολυάριθμες πηγές του βουνού Hellbrunn,βασικό στοιχείο αυτού του αρχιτεκτονικού στολιδιού, όπου η φαντασία των δημιουργών του έχει λειτουργήσει δίχως όρια. Παιχνίδια νερού κρυμμένα σε θάμνους αναδυόμενα ξαφνικά μέσα από απίθανες κρυψώνες , μυστικιστικά αγάλματα και φιγούρες παιχνιδιών που λειτουργούν με τη δύναμη του νερού . Η εναλλαγή του φωτός με τη σκιά και του φόβου με την ευθυμία, οδηγούν εδώ και 400 χρόνια τους επισκέπτες σε μια απρόσμενη εμπειρία παιχνιδιού αλλά και πολιτισμού.

Απίστευτης ομορφιάς η οδός Getreidegasse, εκεί όπου χτυπά η καρδιά του shopping Πάνω από 800 καταστήματα (διάσημες μπουτίκ, αντικερί , βιβλιοπωλεία , γκαλερί κοσμηματοπωλεία, ζαχαροπλαστεία , τα περισσότερα εκ των οποίων είναι στεγασμένα σε μεσαιωνικά κτήρια, προσφέρουν μία απίστευτη ποικιλία προϊόντων . Κλασσική επιλογή τα διάσημα Mozartkugeln, προς τιμήν του Αυστριακού Μουσουργού, από πραλίνα και πικραμυγδαλόψιχα, αλλά και το λικέρ που φέρει τα’ όνομά του το Amadeus.

Για τους λάτρεις της κλασσικής μουσικής υπάρχουν εξαιρετικές συναυλίες και μουσικές παραστάσεις, ιδιαίτερα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων που ξεκινά το τελευταίο Σαβ/κο του Νοεμβρίου και διαρκεί ένα μήνα. Την περίοδο αυτή η πόλη λάμπει. Στολισμένη και φωτισμένη καταπληκτικά , δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να ζήσει μέσα σ’ένα μαγευτικό περιβάλλον ένα πραγματικό παραμύθι .

Πάρτε λοιπόν τους σκούφους σας και τα ζεστά σας γάντια και περιηγηθείτε μ’ ένα ποτήρι ζεστό κρασί υπό τους ήχους του « Μαγικού Αυλού « και της «Μελωδίας της Ευτυχίας» στο μυσταγωγικό Σάλτσμπουργκ..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Σκιέρ επέζησε θαμμένος κάτω από χιονοστιβάδα για 23 ώρες

Βγήκε με μερικές γρατσουνιές….Οι γιατροί έμειναν άναυδοι!

Σοκ στην Τουρκία: 19χρονος πυροβόλησε πισώπλατα οδηγό ταξί και του είπε “κάποιους δεν πρέπει να τους εμπιστεύεσαι”

Στο σοκαριστικό βίντεο που κατέγραψε η κάμερα που είχε το ταξί, ο νεαρός πυροβολεί τρεις φορές τον οδηγό πισώπλατα.

Η Μέρκελ έγινε… viral: Αποκοιμήθηκε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης

Απίστευτο περιστατικό σε live μετάδοση

Με μήνυμα στο κινητό θα ειδοποιούνται οι Ευρωπαίοι πολίτες σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης

Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί κατέληξαν σήμερα σε προσωρινή συμφωνία προκειμένου να εγκαθιδρυθεί σε…

New York Times: Η αλήθεια για τους νεκρούς στην Τουρκία και τα στοιχεία που κρύβει ο Ερντογάν

New York Times: Η αλήθεια για τους νεκρούς στην Τουρκία και τα…

Χάος στη Γεωργία: Βουλευτής γρονθοκόπησε συνάδελφό του στο βήμα της Βουλής

Tο επεισόδιο εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια συζήτησης για ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο περί ξένων πρακτόρων

«Γιατί να θέλω Ferrari και ακριβά ρολόγια; Με τα λεφτά που βγάζω χτίζω σχολεία και βοηθάω φτωχούς ανθρώπους» [video]

«Γιατί να θέλω Ferrari και ακριβά ρολόγια; Με τα λεφτά που βγάζω…

Γάζα: Ισοπεδώθηκε ο προσφυγικός καταυλισμός στη Τζαμπαλίγια (Βίντεο)

«Παντού τραυματίες και κατεστραμμένα κτίρια»

Μεγάλη στροφή από Ερντογάν για τα 10 δισ. των Εμιράτων

Υπέγραψε συμφωνίες με τον πρίγκιπα που θεωρούσε απειλή για την περιοχή

Νεκρός ο υποψήφιος του Ισραήλ, στη Eurovision 2024 – Σκοτώθηκε στη Γάζα.

Υπηρετούσε ως λοχαγός στον ισραηλινό στρατό – Είχε προκριθεί στον επόμενο γύρο και θα διαγωνιζόταν αυτήν την εβδομάδα..