Την άμεση κινητοποίηση των Δημάρχων όλης της Χώρας, ζητεί με επιστολή του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, προκειμένου να μπορέσουν οι Δήμοι να απορροφήσουν 326 εκατ. Ευρώ για την τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών. 

Ο κ. Πατούλης υπογραμμίζει ότι, θα πρέπει να υπάρξει γρήγορη κινητοποίηση των αρμόδιων Υπηρεσιών των Δήμων, καθώς από τη μία θα επιτευχθεί ελάφρυνση των Προϋπολογισμών του 2017 και από την άλλη θα εξασφαλιστεί ότι, τα διαθέσιμα κονδύλια των 326 εκατ. Ευρώ θα μπορούν να απορροφηθούν στο σύνολο τους από την Αυτοδιοίκηση και δε θα διατεθούν από το Υπουργείο Οικονομικών σε άλλους Φορείς του Δημοσίου.

Όπως σημειώνει, «είναι αναγκαίο να ανταποκριθούμε άμεσα και τάχιστα για να μην πάει χαμένο ούτε ένα Ευρώ».

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τονίζει πως, έχει ήδη επικοινωνήσει με την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α. και με πρωτοβουλία του θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα συνάντηση με τον Υπουργό κ. Π. Κουρουμπλή, προκειμένου να συζητήσουν ζητήματα που έχουν δυσκολέψει τη διαδικασία ένταξης δήμων στη ρύθμιση.

Αναλυτικότερα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, αναφέρει στην επιστολή του.

«Όπως γνωρίζετε με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, από τις 12 Ιουλίου 2016, έχει ενεργοποιηθεί η διαδικασία απορρόφησης 326 εκατ. ευρώ για την τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών των δήμων.

Η σχετική απόφαση είναι αποτέλεσμα συστηματικής διεκδίκησης από πλευράς ΚΕΔΕ που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2015.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη η οποία από τη μια τακτοποιεί μια σειρά από εκκρεμότητες οφειλών και από την άλλη συμβάλει στην εισροή ρευστού στην αγορά.

Είναι αναγκαίο από την πλευρά μας να επισπεύσουμε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες και να ενεργοποιηθούν τα στελέχη των υπηρεσιών μας προκειμένου να καταστεί εφικτό να εκταμιευθούν άμεσα τα ποσά αυτά.

Η τάχιστη ανταπόκριση και ενεργοποίηση των υπηρεσιών μας θα είναι καθοριστική, καθώς από τη μία θα επιτευχθεί ελάφρυνση των προϋπολογισμών του 2017 και από την άλλη θα εξασφαλιστεί ότι τα διαθέσιμα κονδύλια των 326 εκατ. ευρώ θα μπορούν να απορροφηθούν στο σύνολο τους από την Αυτοδιοίκηση και δε θα διατεθούν από το Υπουργείο Οικονομικών σε άλλους φορείς του δημοσίου.

Σας ενημερώνω ότι έχω ήδη επικοινωνήσει με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣΔΑ και με πρωτοβουλία μου θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα συνάντηση με τον Υπουργό κ. Π. Κουρουμπλή προκειμένου να συζητήσουμε και να επιλύσουμε ζητήματα που έχουν δυσκολέψει τη διαδικασία ένταξης δήμων στη ρύθμιση.

Προς διευκόλυνση των υπηρεσιών, σας επισυνάπτω τη σχετική εγκύκλιο του ΥΠΕΣΔΑ. Επιπλέον η ΚΕΔΕ, σε συνεργασία με το ΥΠΕΣΔΑ, διαθέτει συγκεκριμένες τηλεφωνικές γραμμές που μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι για τυχόν ερωτήσεις.

Ειδικότερα, για θέματα που αφορούν στους δικαιούχους, το ανώτατο ποσό επιχορήγησης, τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, τις προϋποθέσεις επιχορήγησης και τη διαδικασία υποβολής αιτήματος επιχορήγησης μπορείτε να απευθύνεστε στους κυρίους Κώστα Τρυποσκούφη (213136 4009), Μαρία Χιώτη (213136 4810), Μάρα Γαρίου (213136 4816) και Σελήνη Γιουρούκη (213 136 4806), για θέματα προϋπολογισμού στις κυρίες Ευθυμία Μαμούρη (213136 4818) και Γεωργία Παπανικολοπούλου (213136 4801) και για θέματα εξόφλησης ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων στις κυρίες Δήμητρα Μπιτούνη (213136 4704), Μαρία Τζατζιμάκη (213136 4702) και Αγγελική Τσιλοφύτη (2131364708).

Θεωρώ δεδομένη την άμεση ανταπόκρισή σας στις διαδικασίες που απαιτούνται για να μην πάει χαμένο ούτε ένα ευρώ το οποίο προορίζεται για την βελτίωση της ζωής των πολιτών. Η ΚΕΔΕ και οι υπηρεσίες μας είναι στη διάθεσή σας για να σας παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στο έργο σας».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Κουτσούμπας σε Μητσοτάκη για ακρίβεια: «Το πιτόγυρο πήγε 3,5€, σουβλάκια δεν τρώτε, βενζίνη δεν βάζετε;»

«Το ΚΚΕ είναι η μοναδική δύναμη που μπορεί και δίνει απαντήσεις στα…

Ηλιόπουλος: Να παρέμβει η Δικαιοσύνη μετά τις δηλώσεις Γεωργιάδη

Ηλιόπουλος: Να παρέμβει η Δικαιοσύνη μετά τις δηλώσεις Γεωργιάδη

Μπαμπινιώτης για κάμερες στα σχολεία: «Ο δάσκαλος πρέπει να φαίνεται»

Μπαμπινιώτης για κάμερες στα σχολεία: «Ο δάσκαλος πρέπει να φαίνεται» 

Κορονοϊός – Σύψας: Να μη γίνουν λιτανείες στις 15 Αυγούστου- Ίσως να μειωθεί κι άλλο το όριο των καλεσμένων στους γάμους

Κορονοϊός – Σύψας: Να μη γίνουν λιτανείες στις 15 Αυγούστου- Ίσως να…

Αλλάζει το μοντέλο αδειοδότησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Αλλάζει το μοντέλο αδειοδότησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Πότε επιτρέπεται δεύτερο άτομο στο αυτοκίνητο σε ΙΧ ή ταξί

Πότε επιτρέπεται δεύτερο άτομο στο αυτοκίνητο σε ΙΧ ή ταξί

Επιμένει ο Φίλης για προσευχή και παρελάσεις: Ας αποφασίζει κάθε σχολείο τι θα κάνει

Για τον τρόπο λειτουργίας των δημοτικών σχολείων, από τον Σεπτέμβριο, μίλησε στο…

Φρικιαστικό έγκλημα στην Ανδραβίδα: O δράστης προσπάθησε να εξαφανίσει τα πτώματα – Η σχέση της οικογένειας με τον πρώην σύζυγο

Table of Contents Hide Εκλιπαρούσε για βοήθεια ο 12χρονος με το αδερφάκι…

Εξώδικα Τσίπρα σε δημοσιογράφους για το σπίτι στο Σούνιο

Εξώδικα Τσίπρα σε δημοσιογράφους για το σπίτι στο Σούνιο

Αθλιότητα Σόρος εις βάρος της Ελλάδας

Table of Contents Hide Αθλιότητα Σόρος εις βάρος της Ελλάδας Αθλιότητα Σόρος…