Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε σε όσους μιλούν για αύξηση του κατώτατου μισθού ανάλογη με την ανάπτυξη, πως τότε πέρυσι θα έπρεπε να είχαμε μείωση της τάξεως του 9%.

Αφού φρόντισε όσοι δεν εργάζονταν να “μη σκάσουν” απ’ το φαΐ λόγω επιδομάτων και υποστήριξε την πλουσιοπάροχη αποζημίωση των 600 ευρώ, τώρα ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε σε όσους μιλούν για αύξηση του κατώτατου μισθού.
Ο Υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο Open τόνισε πως πέρυσι θα έπρεπε να είχαμε μείωση του κατώτατου μισθού ύψους 9%, αν εφαρμοζόταν ο κανόνας της παραγωγικότητας.

«Έχει ήδη ανακοινωθεί η αύξηση από την πρώτη του χρόνου. Εγώ συμφωνώ απολύτως με αυτόν που λέει αφού έχουμε 8% ανάπτυξη γιατί να μην έχουμε και 8% αντίστοιχη αύξηση του κατώτατου μισθού.

Πράγματι, εγώ πιστεύω οτι ο κατώτατος μισθός πρέπει να συνδέεται με την παραγωγικότητα και την αύξηση της παραγωγικότητας. Αυτό είναι σωστό. Μόνο αυτό, γιατί δεν πρέπει να το συνδέουμε με πολιτικές αποφάσεις γιατί αλλιώς η οικονομία θα καταστραφεί.

Αν εφαρμοστεί απόλυτα το όποτε έχω αλλαγή της παραγωγικότητας, να έχω αλλαγή και στην παραγωγικότητα του κατώτατου μισθού έπρεπε πέρυσι το 2020 να έχουμε -9% του βασικού μισθού. Δεν κάναμε -9%. », είπε χαρακτηριστικά.

 

 

TAGS Πηγή: www.rosa.gr

You May Also Like

Ματίνα Παγώνη: «Όταν εμβολιαστούμε κατά 90%, θα πετάξουμε τις μάσκες – Θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό»

Για τα λάθη στη διαχείριση της πανδημίας, για τις απειλές που δέχθηκε…

Eurogroup: Αυτό είναι το προσχέδιο της απόφασης για την Ελλάδα

Το φως της δημοσιότητας είδε το προσχέδιο της συμφωνίας του Eurogroup για…

ΠΡΟΚΛΗΣΗ τα λόγια του Μητροπολίτη Λάρισας!

”Το Πένθος πρέπει να είναι βουβό, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια”

Κορονοϊός: Τι αλλάζει για τους εργαζόμενους, τους μισθούς και τα ωράρια εργασίας – Σε ποιες περιπτώσεις η εργασία γίνεται από το σπίτι

Κορονοϊός: Τι αλλάζει για τους εργαζόμενους, τους μισθούς και τα ωράρια εργασίας…

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για 5.200 ανέργους ξεκινά την επόμενη εβδομάδα

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για 5.200 ανέργους ξεκινά την επόμενη εβδομάδα

Θλίψη για τη μικρή Αναστασία: Έχασε τη μάχη η ανιψιά της Πρεζεράκου – “Πάλεψε όσο λίγοι”

Θλίψη για τον θάνατο της μικρής Αναστασίας που έδωσε μάχη με τον…

Αλέξης Γρηγορόπουλος: 14 χρόνια από την δολοφονία που δεν ξέχασε κανείς, το μοιραίο βράδυ, η κηδεία και η εξέγερση

Αλέξης Γρηγορόπουλος: 14 χρόνια από την δολοφονία που δεν ξέχασε κανείς, το…

Επένδυση 1 δισ. δολαρίων από την Amazon σε αιολικά πάρκα στην Ελλάδα

Επένδυση ύψους 1 δισ. δολαρίων πραγματοποιεί η Amazon σε τρία νέα αιολικά πάρκα μεγάλης κλίμακας στην Ελλάδα.