ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ

Άσβεστη η φλόγα της μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας στο Άργος Ορεστικό
Περισσότερα από 150 άτομα ανταποκρίθηκαν χθες στη δράση του Δήμου Άργους Ορεστικού και εναπόθεσαν στο Μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού τη φλόγα της μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας.
Σύλλογοι, μαθητές και απλοί πολίτες, συνοδευόμενοι από τον Μητροπολίτη Καστοριάς κ. Καλλίνικο, την Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη, τον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού Πάνο Κεπαπτσόγλου, αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, πραγματοποίησαν συμβολική πορεία από το Δημαρχείο μέχρι το Μνημείο, κρατώντας φαναράκια σε μια προσπάθεια να κρατήσουν άσβεστη τη φλόγα της μνήμης και να υπενθυμίσουν τον αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων.
«Εναποθέτουμε τη φλόγα της μνήμης με την ελπίδα ότι η 19η Μαΐου- η ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας θα μετατραπεί σύντομα σε ημέρα δικαίωσης», υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού, σημειώνοντας παράλληλα πως «αποτελεί καθήκον όλων μας να θυμηθούμε και να θυμίσουμε στον κόσμο την τραγωδία του αφανισμού 353.000 προγόνων μας από το κίνημα των Νεότουρκων».
Η λιτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με έναν ιδιαίτερα συγκινητικό τρόπο, καθώς δύο νέα παιδιά η Άννα Μεσελίδου και η Άννα-Μαρία Παπαδοπούλου έπαιξαν λύρα και τραγούδησαν παραδοσιακά άσματα του Πόντου.
Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί μια ενιαία δράση των μελών του Δικτύου Πόλεων με Ποντιακές Κοινότητες, στο οποίο ανήκει ο Δήμος Άργους Ορεστικού.
You May Also Like

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

Πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή κοντά στην Κορησό

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χωρίς να γνωρίζει ακόμη κανείς τα αίτιά της την…

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

2ο Ενημερωτικό Σεμινάριο – Αναδυόμενος πολιτιστικός και περιπατητικός τουρισμός – Cult2Routes

2ο Ενημερωτικό Σεμινάριο – Αναδυόμενος πολιτιστικός και περιπατητικός τουρισμός  – Cult2Routes

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…

ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας- Καστοριάς

Ολοκληρώνει με Γιαννουζάκο ο ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας Καστοριάς! Ο ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας Καστοριάς είναι…