Έκδοση Πρόσκλησης για τη χρηματοδότηση δράσεων διαχείρισης βιοαποβλήτων, προϋπολογισμού 529 χιλ. ευρώ, από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης  του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτική Μακεδονία 2014-2020

Στο πλαίσιο της ορθολογικής διαχείρισης των βιοαποβλήτων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης υπέγραψε νέα Πρόσκληση, συνολικού προϋπολογισμού 528.560,32 ευρώ, που αφορά στη χρηματοδότηση δράσεων διαχείρισης βιοαποβλήτων, με δικαιούχους τους Δήμους Βελβεντού, Νεστορίου και Σερβίων και προθεσμία υποβολής προτάσεων έως 08/01/2021.

Οι Δράσεις διαχείρισης βιοαποβλήτων θα υλοποιηθούν με συγχρηματοδότηση του Ταμείου Συνοχής (ΤΣ) και Εθνικών Πόρων, μέσω της σχετικής Εκχώρησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη” 2014-2020 στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020.

Στο πλαίσιο της Πρόσκλησης θα χρηματοδοτηθούν έργα:

             Προώθησης της οικιακής κομποστοποίησης, μέσω της οργάνωσης δικτύων οικιακής κομποστοποίησης και επιτόπιας μηχανικής κομποστοποίησης, με έμφαση στα νοικοκυριά περιοχών με αγροτικό και ημιαστικό χαρακτήρα και επιτόπια μηχανική κομποστοποίηση σε δημόσιους χώρους πρασίνου ή συγκεκριμένους χώρους των αστικών περιοχών (π.χ. σχολεία, οικιστικά συγκροτήματα, ξενοδοχεία, στρατόπεδα κ.ά.)

             Ανάπτυξης συστημάτων χωριστής συλλογής ανακυκλώσιμων και βιοαποβλήτων, μέσω της ανάπτυξης δικτύων χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων, προς επίτευξη των στόχων του άρθρου 41 του Ν. 4042/2012 σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της 1ης αντίστοιχης πρόσκλησης εντάχθηκαν τα έργα διαχείρισης βιοαποβλήτων στους 10 Δήμους (Γρεβενών, Δεσκάτης, Άργους Ορεστικού, Καστοριάς, Βοΐου, Εορδαίας, Κοζάνης, Αμυνταίου, Πρεσπών και Φλώρινας). Με την παρούσα πρόσκληση προβλέπεται η ένταξη των υπόλοιπων 3 Δήμων, έτσι ώστε να επιτευχθεί η ολοκληρωμένη διαχείριση των βιοαποβλήτων στο σύνολο των 13 Δήμων της Περιφέρειας.

Στόχο της Δράσης αποτελεί η αύξηση της δυναμικότητας ανακύκλωσης βιοαποβλήτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κατά 11.000 τόνους κατ΄έτος, προς ικανοποίηση των προβλεπόμενων στο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ), στο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠεΣΔΑ), καθώς και στα Τοπικά σχέδια των Δήμων, μέσω της υλοποίησης ολοκληρωμένων λύσεων στη διαχείριση αποβλήτων, της σημαντικής βελτίωσης της περιβαλλοντικής προστασίας και της ποιότητας ζωής και της σταδιακής προσέγγισης σε μία πιο βιώσιμη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Λεπτομέρειες για την πρόσκληση και την υποβολή προτάσεων δίνονται στις ιστοσελίδες, http://www.pepdym.gr,  http://www.ymeperaa.gr  και http://www.espa.gr. 

You May Also Like

Τροχαίο στη Βουλή: Συγκινεί η μάνα του 23χρονου – Θα δωρίσουμε τα όργανά του, ήταν παιδί που έδινε σε όλους

Table of Contents Hide Τροχαίο στη Βουλή: Συγκινεί η μάνα του 23χρονου…

Αναβάλλονται οι εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου των 114 ετών από τη μάχη των κατοίκων του Καστανοφύτου

Αναβάλλονται οι εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου των 114 ετών από τη μάχη…

Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό δυο ατόμων, οι οποίοι μετέφεραν με αυτοκίνητο, 43 κιλά και 210 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό δυο ατόμων, οι οποίοι μετέφεραν…

Συνεδριάζει την Τρίτη (19/7) η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καστοριάς

Σας παρακαλούμε την Τρίτη  19  Ιουλίου 2016 και ώρα 13:00 μ.μ. να προσέλθετε στο Δημοτικό κατάστημα…

Εντυπωσιακό και με πλήθος κόσμου το  Φιλανθρωπικό Gala του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς στην Αθήνα  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Εντυπωσιακό και με πλήθος κόσμου το Φιλανθρωπικό Gala του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς…

Επίσκεψη ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καστοριάς στο Γηροκομείο Καστοριάς

Κοινό Δελτίο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καστοριάς Επίσκεψη ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καστοριάς…

Το X-Fest επιστρέφει ακόμα καλύτερο στη λίμνη της Καστοριάς!

Για δεύτερη φορά το Ομίχλη Crew διοργανώνει το X fest, ανανεωμένο και γεμάτο…