Έκλεισε το Sputnik Ελλάδας: “Επικίνδυνες παρακαταθήκες για το μέλλον του Τύπου”

Το τελευταίο τους κείμενο δημοσίευσαν οι εργαζόμενοι του Sputnik στην Ελλάδα μετά το κλείσιμο του site. “Η Ελλάδα της Δημοκρατίας έκλεισε το Sputnik” αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Οι εργαζόμενοι στο Sputnik στην Ελλάδα δημοσίευσαν “το τελευταίο τους κείμενο” όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αρκετών κρατών μελών να κλείσουν το μέσο, στο πλαίσιο των κυρώσεων μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Η Ελλάδα της “Δημοκρατίας”, η Ευρώπη των “δικαιωμάτων και της ελευθερίας”, έκλεισε το Sputnik. Μεταξύ αυτών και το Sputnik που λειτουργούσε στην Ελλάδα και σε αυτό εργάζονταν δημοσιογράφοι, ρεπόρτερ, διοικητικό προσωπικό και κάθε μέρα με πάθος και πίστη εργάζονταν πολύ σκληρά για την ενημέρωση όλων» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων στο Sputnik Ελλάδας:

“Η Ελλάδα της «Δημοκρατίας» κλείνει το Sputnik

To newsroom του Sputnik γράφει το τελευταίο του άρθρο και δεν είναι άλλο από ένα πικρό και άδικο αντίο για το «μαύρο» σε ένα site που απασχολούσε δεκάδες εργαζόμενους που έμειναν ξαφνικά χωρίς «φωνή» και δουλειά.

Η Ελλάδα της «Δημοκρατίας», η Ευρώπη των «δικαιωμάτων και της ελευθερίας», έκλεισε το Sputnik. Μεταξύ αυτών και το Sputnik που λειτουργούσε στην Ελλάδα και σε αυτό εργάζονταν δημοσιογράφοι, ρεπόρτερ, διοικητικό προσωπικό και κάθε μέρα με πάθος και πίστη εργάζονταν πολύ σκληρά για την ενημέρωση όλων.

Υπό την απειλή σοβαρότατων κυρώσεων και με αριστοτεχνικά σχεδιασμένες μεθόδους τεχνολογικής και οικονομικής φίμωσης, Ευρώπη και Ελλάδα δεν επιτρέπουν στο Sputnik να συνεχίσει τη λειτουργία του.

Υπό το πρόσχημα διακοπής της «προπαγάνδας», ευρωπαϊκοί θεσμοί και κυβερνήσεις δείχνουν τι πραγματικά θέλουν: Να ελέγχουν αυτοί τι θα μεταδίδεται, ποιες ειδήσεις είναι οι σωστές και ποιες πρέπει να κόβονται, να εξαφανίζονται.

Ταυτίζοντας τους εργαζόμενους με τον χρηματοδότη του εκάστοτε μέσου. Ταυτόχρονα βέβαια κάνουν μια επιλογή, άκρως επικίνδυνη για το μέλλον των λαών της Ευρώπης:

Επιλέγουν επιστροφή στον Μεσαίωνα, επιλέγουν έναν νεο-μακαρθισμό, δημιουργώντας επικίνδυνες παρακαταθήκες για το μέλλον του Τύπου. Στην Ελλάδα, παρά την εμπειρία του «μαύρου» στην ΕΡΤ το 2013, οι δημοσιογραφικοί φορείς και ενώσεις σιώπησαν, εξαφανίστηκαν.

Μεμονωμένοι δημοσιογράφοι, πολίτες, ακόμα και κόμματα μίλησαν για το «μαύρο» στο Sputnik, κατακεραύνωσαν την αντιδημοκρατική αυτή απόφαση, μίλησαν για το πλήγμα στην ελευθερία του Τύπου.

Οι Ενώσεις ακόμη συσκέπτονται ή –ακόμη χειρότερα– σιωπούν. Ας είναι, κι όταν έρθει η ώρα ας αναρωτηθούν: Ποιος ήταν τελικά στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και πόσο μερίδιο ευθύνης φέρνουν που δεκάδες συνάδελφοί τους βρέθηκαν μέσα σε λίγα 24ωρα χωρίς δουλειά.

Οι εργαζόμενοι του Sputnik Ελλάδα.”

 News247.gr στο Google News 

You May Also Like

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τις εξετάσεις του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented Youth (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τις εξετάσεις του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα…

Το κρυμμένο εκκλησάκι μέσα σε καμμένη βελανιδιά στην Κόνιτσα

Το κρυμμένο εκκλησάκι μέσα σε καμμένη βελανιδιά στην Κόνιτσα

Επιστροφή Ιππικού στον Ελληνικό Στρατό με απόφαση Φλώρου

Επιστροφή Ιππικού στον Ελληνικό Στρατό με απόφαση Φλώρου

Συγκέντρωση Διαμαρτυρία Φωτογράφων

Συγκέντρωση Διαμαρτυρία Φωτογράφων

Ο μαθητής με το σύνδρομο Asperger που ζωγραφίζει και εκθέτει τα έργα του

Ο ξεχωριστός Ζαχαρίας από τη Σητεία

Αποκαλυπτικός Καρανίκας: Ως αριστερός έχω κάνει ηρωίνη και κοκαϊνη – Εγώ ανακάλυψα τον Τσίπρα

Ο πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας, στην πρώτη του τηλεοπτική…

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Αναγκαία η λήψη μέτρων για τους μαθητές με χρόνιες παθήσεις

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Αναγκαία η λήψη μέτρων για τους μαθητές με χρόνιες…

Προστασία αιγιαλού: Drones, πρόστιμα και αφαίρεση αδειών

Πρόστιμα, έλεγχοι με drones και αφαίρεση αδειών προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για την προστασία του αιγιαλού

Συναγερμός για την εξάπλωση του ιού του Δυτικού Νείλου

Έντεκα θάνατοι και 107 κρούσματα λοίμωξης, ο μέχρι τώρα απολογισμός