Έκοψαν το ρεύμα από γυναίκα που ζει με μηχανική υποστήριξη

ΕΓΙΝΕ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

Η ψυχρή στάση της ΔΕΗ να κόβει, ανεξαρτήτως περιπτώσεων, το ηλεκτρικό ρεύμα σε οφειλέτες, αποδείχθηκε ότι μπορεί να κοστίσει ζωές.

Σύμφωνα με καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, η επιχείρηση διέκοψε λόγω καθυστέρησης εξόφλησης λογαριασμών την παροχή ρεύματος σε γυναίκα που ζει με μηχανική υποστήριξη και η οποία, μάλιστα, έχει ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο.

Η περίπτωση αφορά σε κάτοικο του Αργυροπουλίου, η οποία το 2010 υποβλήθηκε σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς και λαμβάνει αναπηρική σύνταξη, η οποία έχει «παγώσει» τους τελευταίους επτά μήνες, καθώς καθυστερεί από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς η έκδοση της γνωμάτευσης, μετά από τη διαδικασία της επαναξιολόγησης της κατάστασής της.

«Είναι η πρώτη φορά που η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε καταναλωτή με κοινωνικό τιμολόγιο…» καταγγέλλει στην «Ε» ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Γιάννης Σκόκας, ο οποίος χθες, μαζί με αντιπροσωπεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας για το συμβάν στα γραφεία της ΔΕΗ στη Λάρισα.

Οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου είχαν συνάντηση με στέλεχος της επιχείρησης, όπου απαίτησαν την επανασύνδεση του ρεύματος στη συγκεκριμένη καταναλώτρια, υποστηρίζοντας ότι ανήκει σε ευάλωτη ομάδα και κρίνεται απαγορευτική η διακοπή του. Το αίτημά τους βρήκε άμεση ανταπόκριση και η παροχή του ρεύματος επανασυνδέθηκε την ίδια μέρα.

Σύμφωνα με τον κ. Σκόκα, η καταναλώτρια εκτός από την επιβαρυμένη υγεία της, βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και έχει ένα παιδί άνεργο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, υποστηρίζει μεταξύ άλλων: «Χαρακτηριστικό της κατάστασης που βιώνει καθημερινά η εργατική τάξη είναι το παράδειγμα της ανάπηρης συναδέλφου μας από το Αργυροπούλι, η οποία είναι με μεταμόσχευση βαλβίδας στην καρδιά, και αν και πέρασε από την αρμόδια επιτροπή, έχει να εισπράξει σύνταξη για τουλάχιστον 7 μήνες λόγω γραφειοκρατίας που την κρατά “παγωμένη”.

Μέχρι σήμερα, που η ΔΕΗ πραγματοποίησε διακοπή της παροχής της, βρισκόταν σε διακανονισμό, τον οποίο αποπλήρωνε σταθερά.

Είναι αδύνατον όμως μία λαϊκή οικογένεια χωρίς εισόδημα (στη συγκεκριμένη περίπτωση οφείλεται στη γραφειοκρατία της τοπικής και κρατικής διοίκησης) να μπορεί να αντεπεξέλθει. Όχι μόνο για να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, αλλά για να μπορέσει να έχει τα στοιχειώδη για επιβίωση.

Για άλλη μία φορά το κράτος και οι μηχανισμοί του δείχνουν με τον χειρότερο τρόπο το ποιους εξυπηρετούν, και για αυτό τον λόγο δεν δίνουν τη βαρύτητα που αρμόζει στην περίπτωση της συναδέλφου μας.

Εφτά μήνες για να εισπράξει τη σύνταξή της! Ενώ την ίδια ώρα, το ίδιο κράτος με τους ίδιους μηχανισμούς άμεσα μπορούν και ποινικοποιούν τους αγώνες, άμεσα βγάζουν παράνομες τις απεργίες, άμεσα νομοθετούν και χαρίζουν φοροελαφρύνσεις στο μεγάλο κεφάλαιο.

Οι αρμόδιοι φορείς πρέπει άμεσα να δώσουν απαντήσεις, γιατί το «επιχείρημά» τους για μοναδικές και ατομικές περιπτώσεις (που τους κόβεται το ρεύμα) έχει πέσει στο κενό, μιας και καθημερινά στην πόλη μας η εργατική τάξη βιώνει μαζικά παρόμοιες καταστάσεις».

Η θέση του Εργατικού Κέντρου είναι η εξής: «Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, τηλεφώνου, φυσικού αερίου σε εργαζόμενο, άνεργο, αυτοαπασχολούμενο, φτωχό αγρότη, σε οικογένειες που έχουν ΑμεΑ και άλλες ευπαθείς ομάδες. Μείωση 50% των τιμολογίων ΔΕΚΟ. Όχι στις αυξήσεις των τιμολογίων. Ρεύμα φθηνό για τον λαό.

Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ. Κανένα κλείσιμο μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Καμία πώληση ΑΗΣ και ΥΗΣ, ορυχείων. Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ – ΔΕΔΔΗΕ. Ακύρωση του νομοθετικού πλαισίου της απελευθέρωσης στρατηγικών τομέων της οικονομίας (Ενέργεια, Τηλεπικοινωνίες, Μεταφορές, Ύδρευση)».

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ/eleftheria.gr

You May Also Like

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Νίκος Παρούσης: Ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες παιδιά από βέβαιο θάνατο

Table of Contents Hide Έντρομοι είδαν το ΜιράζΑνέφερε βλάβη στο πηδάλιο«Πάνω από…

Τοξικά απορρίμματα στις αχανείς χωματερές της Αφρικής

Αφού πέσει η νύχτα και οι δρόμοι της αγοράς Καριακού στο Νταρ…

Νέα κινητοποίηση τη νύχτα για την αρκούδα με τα μικρά της

Η αρκούδα με τα τρία αρκουδάκια επανεμφανίστηκε τη νύχτα στη Λεωφόρο των…

Νίκος Χορταρέας: Η τηλεμαντεία, η φοροδιαφυγή, η Ferrari, ο θάνατος της μητέρας του και η στροφή στον Θεό

Table of Contents Hide Τα σκάνδαλα και η φοροδιαφυγήΗ ενασχόληση με το…

Του έδωσαν συγχαρητήρια και μετά τον εκτέλεσαν – Ο Έλληνας λοχίας που κατατροπωσε πάνω από 200 Γερμανούς

Ελληνική αντίσταση:  Η αντίσταση που τα Ελληνικά στρατεύματα έφεραν κατά την διάρκεια του…

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο SOS της Ελλάδας για την ενέργεια – Ο Κ. Σκρέκας στην «Κ»

Table of Contents Hide Μέτρα υποχρεωτικού χαρακτήρα για νοικοκυριά, βιομηχανία, φορείς –…

Γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο: Αuτή είναι η μητέρα που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της επειδή του ζήτησε να χωρίσουν

Μία ακόμη γυναικοκτονία σημειώθηκε στις 10.30 το πρωί της Κυριακής με θύμα…

Το πανηγύρι που κατέληξε σε τpαγωδία με 26 νεκρούς: Οι πιστοί που πήγαιναν να προσκυνήσουν και το μοιpαίο λάθος

Η ανείπωτη τραγωδία το 1963 στη λίμνη Αμβρακία με 26 νεκρούς! Το…