Έκοψαν το ρεύμα από γυναίκα που ζει με μηχανική υποστήριξη

ΕΓΙΝΕ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

Η ψυχρή στάση της ΔΕΗ να κόβει, ανεξαρτήτως περιπτώσεων, το ηλεκτρικό ρεύμα σε οφειλέτες, αποδείχθηκε ότι μπορεί να κοστίσει ζωές.

Σύμφωνα με καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, η επιχείρηση διέκοψε λόγω καθυστέρησης εξόφλησης λογαριασμών την παροχή ρεύματος σε γυναίκα που ζει με μηχανική υποστήριξη και η οποία, μάλιστα, έχει ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο.

Η περίπτωση αφορά σε κάτοικο του Αργυροπουλίου, η οποία το 2010 υποβλήθηκε σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς και λαμβάνει αναπηρική σύνταξη, η οποία έχει «παγώσει» τους τελευταίους επτά μήνες, καθώς καθυστερεί από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς η έκδοση της γνωμάτευσης, μετά από τη διαδικασία της επαναξιολόγησης της κατάστασής της.

«Είναι η πρώτη φορά που η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε καταναλωτή με κοινωνικό τιμολόγιο…» καταγγέλλει στην «Ε» ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Γιάννης Σκόκας, ο οποίος χθες, μαζί με αντιπροσωπεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας για το συμβάν στα γραφεία της ΔΕΗ στη Λάρισα.

Οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου είχαν συνάντηση με στέλεχος της επιχείρησης, όπου απαίτησαν την επανασύνδεση του ρεύματος στη συγκεκριμένη καταναλώτρια, υποστηρίζοντας ότι ανήκει σε ευάλωτη ομάδα και κρίνεται απαγορευτική η διακοπή του. Το αίτημά τους βρήκε άμεση ανταπόκριση και η παροχή του ρεύματος επανασυνδέθηκε την ίδια μέρα.

Σύμφωνα με τον κ. Σκόκα, η καταναλώτρια εκτός από την επιβαρυμένη υγεία της, βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και έχει ένα παιδί άνεργο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, υποστηρίζει μεταξύ άλλων: «Χαρακτηριστικό της κατάστασης που βιώνει καθημερινά η εργατική τάξη είναι το παράδειγμα της ανάπηρης συναδέλφου μας από το Αργυροπούλι, η οποία είναι με μεταμόσχευση βαλβίδας στην καρδιά, και αν και πέρασε από την αρμόδια επιτροπή, έχει να εισπράξει σύνταξη για τουλάχιστον 7 μήνες λόγω γραφειοκρατίας που την κρατά “παγωμένη”.

Μέχρι σήμερα, που η ΔΕΗ πραγματοποίησε διακοπή της παροχής της, βρισκόταν σε διακανονισμό, τον οποίο αποπλήρωνε σταθερά.

Είναι αδύνατον όμως μία λαϊκή οικογένεια χωρίς εισόδημα (στη συγκεκριμένη περίπτωση οφείλεται στη γραφειοκρατία της τοπικής και κρατικής διοίκησης) να μπορεί να αντεπεξέλθει. Όχι μόνο για να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, αλλά για να μπορέσει να έχει τα στοιχειώδη για επιβίωση.

Για άλλη μία φορά το κράτος και οι μηχανισμοί του δείχνουν με τον χειρότερο τρόπο το ποιους εξυπηρετούν, και για αυτό τον λόγο δεν δίνουν τη βαρύτητα που αρμόζει στην περίπτωση της συναδέλφου μας.

Εφτά μήνες για να εισπράξει τη σύνταξή της! Ενώ την ίδια ώρα, το ίδιο κράτος με τους ίδιους μηχανισμούς άμεσα μπορούν και ποινικοποιούν τους αγώνες, άμεσα βγάζουν παράνομες τις απεργίες, άμεσα νομοθετούν και χαρίζουν φοροελαφρύνσεις στο μεγάλο κεφάλαιο.

Οι αρμόδιοι φορείς πρέπει άμεσα να δώσουν απαντήσεις, γιατί το «επιχείρημά» τους για μοναδικές και ατομικές περιπτώσεις (που τους κόβεται το ρεύμα) έχει πέσει στο κενό, μιας και καθημερινά στην πόλη μας η εργατική τάξη βιώνει μαζικά παρόμοιες καταστάσεις».

Η θέση του Εργατικού Κέντρου είναι η εξής: «Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, τηλεφώνου, φυσικού αερίου σε εργαζόμενο, άνεργο, αυτοαπασχολούμενο, φτωχό αγρότη, σε οικογένειες που έχουν ΑμεΑ και άλλες ευπαθείς ομάδες. Μείωση 50% των τιμολογίων ΔΕΚΟ. Όχι στις αυξήσεις των τιμολογίων. Ρεύμα φθηνό για τον λαό.

Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ. Κανένα κλείσιμο μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Καμία πώληση ΑΗΣ και ΥΗΣ, ορυχείων. Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ – ΔΕΔΔΗΕ. Ακύρωση του νομοθετικού πλαισίου της απελευθέρωσης στρατηγικών τομέων της οικονομίας (Ενέργεια, Τηλεπικοινωνίες, Μεταφορές, Ύδρευση)».

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ/eleftheria.gr

You May Also Like

Παράταση ισχύος χορηγηθέντων δελτίων μετακίνησης ΑμΕΑ έτους 2023

Από την Διεύθυνση Δημοσίας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας γνωστοποιείται ότι, σύμφωνα με…

Το τρίπτυχο του Χρήστου Γκοσλιόπουλου: «Χρηστή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου. Έργα με αναπτυξιακή στόχευση.  Βελτίωση της ποιότητας ζωής και της  καθημερινότητας των δημοτών»

Ομόφωνα υπερψηφίστηκαν ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα 2020 του Δήμου Νεστορίου

Σκληρή απάντηση ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς στη Μαρία Αντωνίου: ‘’ Διαγράψτε το στέλεχος σας που κάνει μπίζνες με τους πρόσφυγες για να είστε συνεπής ‘’

Νύχτα και κρυφά, στέλεχος και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, φρόντισε να εγγράψει…

Με την προσωπική επιμέλεια του Γιάννη Κορεντσίδη η παράδοση των ψηφοδελτίων από τους ανθρώπους του Συνδυασμού

Με την προσωπική επιμέλεια του Γιάννη Κορεντσίδη η παράδοση των ψηφοδελτίων από…

Το Σάββατο 26 Αυγούστου η “Λυσιστράτη”, του Αριστοφάνη στην Καστοριά

Ο Πέτρος Φιλιππίδης θα ζωντανέψει ένα μεγάλο συμβολικό και πολιτικό πρόσωπο της…

Ευχαριστήρια επιστολή του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς προς τον Σύνδεσμο Ελλήνων Γουνοποιών για τη συνεισφορά του στην ανακαίνιση των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων του Ομίλου

Ευχαριστήρια επιστολή του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς προς τον Σύνδεσμο Ελλήνων Γουνοποιών για…

Η απάντηση του Πασχάλη Γκέτσιου στους Δημοτικούς Συμβούλους Καραβασίλη και Μπαμπούλη

Η απάντηση του Πασχάλη Γκέτσιου στους Δημοτικούς Συμβούλους  Καραβασίλη και Μπαμπούλη

Με Όπερα συνεχίζεται το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Καστοριάς

Με Όπερα συνεχίζεται το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Καστοριάς

Κοινή δήλωση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας: Προσβολή μνήμης νεκρού από τον κ. Κασαπίδη

Κοινή δήλωση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας: Προσβολή μνήμης νεκρού από τον κ.…

Τηλεδιάσκεψη του Προέδρου της ΕΣΕΕ Γ. Καρανίκα με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Νίκο Παπαθανάση:Στο επίκεντρο οι ενστάσεις των Εμπορικών Συλλόγων για το άνοιγμα της πλειονότητας των εμπορικών καταστημάτων στις 11 και όχι στις 4 Μαΐου

Τηλεδιάσκεψη του Προέδρου της ΕΣΕΕ Γ. Καρανίκα με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ.…