ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και το Τμήμα Φυτικής Παραγωγής και προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης  ανακοινώνεται ότι:

Όλοι οι κάτοχοι αμπελουργικών εκτάσεων με οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου θα πρέπει να προσέλθουν στην υπηρεσία μας για έλεγχο και διόρθωση των στοιχείων της καρτέλας τους στο αμπελουργικό μητρώο.

 

Ενημέρωση / επικαιροποίηση και έλεγχος (διοικητικός ή και επιτόπιος) πραγματοποιείται για όλα τα στοιχεία των παραγωγών και για όλα τα περιγραφικά και χαρτογραφικά στοιχεία των τεμαχίων των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων που είναι καταγεγραμμένα στο μητρώο και είναι φυτεμένα με οινοποιήσιμες, , σταφιδοποιίας και με φυτωριακό υλικό για τον πολλαπλασιασμό αμπέλου.

 

Έλεγχος πραγματοποιείται συγκεκριμένα:

 

για εγγραφές αμπελοτεμαχίων που εμφανίζονται μη ορθά συμπληρωμένες στο μητρώο καθώς και για τον εντοπισμό τον έλεγχο και την ενημέρωση των στοιχείων των τεμαχίων στο Αμπελουργικό Μητρώο, που αντιστοιχούν σε «εγκαταλελειμμένες» εκτάσεις αμπελώνων.

 

Αμπελοτεμάχια για τα οποία δεν έχουν υποβληθεί δηλώσεις συγκομιδής έως και πέντε (5) αμπελοοινικές περιόδους θα υπόκεινται σε έλεγχο μέσω του μητρώου, για τον χαρακτηρισμό τους σύμφωνα με το άρθρο 2 της παρ. 1 του στοιχείου δ) του Καν. (ΕΕ) 2018/273 ως «εγκαταλειμμένη καλλιεργούμενη έκταση»: αμπελουργική

έκταση στην οποία δεν εκτελούνται πλέον τακτικές καλλιεργητικές εργασίες με σκοπό τη λήψη εμπορεύσιμου προϊόντος.

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, 24673-50348-254  Δημητρακοπούλου Ζαφειρία (Διοικητήριο,      1ος όροφος, γραφείο 5-8 αντίστοιχα).

You May Also Like

Ολ. Τελιγιορίδου – Κων. Σέλτσας: Ξεκινάει κανονικά η διαδικασία παραχώρησης ξυλείας για τις ατομικές ανάγκες των παραδασόβιων περιοχών

Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για το πολύ σημαντικό…

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα στην Π.Ε. Καστοριάς

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα στην…

Συνελήφθη 38χρονος αλλοδαπός, σε περιοχή της Φλώρινας, ο οποίος με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε 6 αλλοδαπούς διευκολύνοντας την παράνομη έξοδό τους από την ελληνική επικράτεια

Συνελήφθη 38χρονος αλλοδαπός, σε περιοχή της Φλώρινας, ο οποίος με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο…

Ομιλία της Μαρίας Αντωνίου στη Βουλή Ρύθμιση για το ζήτημα της άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για το φράγμα Νεστορίου.

Τι αναφέρει σε σχετική ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η Μαρία Αντωνίου

Συνάντηση εργασίας της Μαρίας Αντωνίου στην Αθήνα για τη γουνοποιία

“Ξεκάθαρη η επιλογή του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης για τη στήριξη του κλάδου της Γουνοποιίας”

Σύναξη Ἱεροπαίδων Ἱ.Μ. Καστορίας

”Στὴν ὁμιλία του ὁ Σεβασμιώτατος ἀναφέρθηκε στήν ὑπηρεσία τῶν παιδιῶν καί τῶν νέων μέσα στόν Ἱερό Ναό”

Μνημόσυνο του Σμύρνης Βασιλείου στον τόπο καταγωγής του [ΦΩΤΟ]

Μνημόσυνο του Σμύρνης Βασιλείου στον τόπο καταγωγής του [ΦΩΤΟ]