ΈΛΜΕ Καστοριάς: «Άμεση λειτουργία των τμημάτων υποδοχής στο ΠΥΣΔΕ Καστοριάς»

Ένα μήνα πριν είχαμε επισημάνει την ανάγκη της κανονικής ένταξης των παιδιών των προσφύγων και μεταναστών στα σχολεία, η κανονικότητα όμως για την κυβέρνηση φαίνεται να έχει άλλη σημασία, αφού μέσα από τις ενέργειες αλλά και τις εξαγγελίες της ακολουθεί μία πολιτική αποκλεισμού των παιδιών από την εκπαίδευση με διάφορους τρόπους.

Δυστυχώς στα σχολεία του ΠΥΣΔΕ Καστοριάς δεν λειτουργούν ακόμη τα τμήματα υποδοχής με το απαραίτητο προσωπικό με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η ένταξη των παιδιών στην εκπαιδευτική καθημερινότητα.

 

Απαιτούμε λοιπόν

  • να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη λειτουργία των τμημάτων υποδοχής στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και με το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό.
  • να γίνει τώρα από τους αρμόδιους φορείς (Περιφέρεια, ΔΟΜ κ.λπ.) η εξολοκλήρου δωρεάν μεταφορά των παιδιών προς τα σχολεία φοίτησής τους.
  • από το Υ.ΠΑΙ.Θ. την εγγραφή όλων των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης και την εγγραφή των παιδιών κάτω των 4 ετών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς χωρίς προϋποθέσεις.

 

Κάθε παιδί που βρίσκεται στη χώρα έχει δικαίωμα πρόσβασης στη σχολική εκπαίδευση ανεξαρτήτως νομικού καθεστώτος στο οποίο υπάγονται οι γονείς του. Αυτό αποτελεί νομική υποχρέωση για το κράτος και απαιτούμε η κυβέρνηση να άρει όλες τις δυσκολίες ώστε κανένα παιδί να μην αποκλείεται από την εκπαίδευση.

Τα σχολεία μας είναι ανοιχτές αγκαλιές αλληλεγγύης για τα όλα παιδιά του τόπου μας, ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών!!!

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καστοριάς

Ο Πρόεδρος

Σπυρίδων Παρίσσης

Ο Γεν. Γραμματέας

Παύλος Αντωνιάδης

You May Also Like

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Νίκος Παρούσης: Ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες παιδιά από βέβαιο θάνατο

Table of Contents Hide Έντρομοι είδαν το ΜιράζΑνέφερε βλάβη στο πηδάλιο«Πάνω από…