Εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων έχουν «βγει» 53.778 οφειλέτες του ΙΚΑ από τους συνολικά 113.239 που είχαν ενταχθεί για να εξοφλήσουν, σε βάθος χρόνου, χρέη από απλήρωτες εισφορές ύψους 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Τη στάση πληρωμών προς το ΙΚΑ ακόμη και από όσους είχαν δει ως «ευκαιρία» τις 100 δόσεις, αποτυπώνουν τα τελευταία στοιχεία του ΙΚΑ (Απρίλιος ‘16) που δείχνουν ότι ένας στους δύο σταμάτησε οριστικά να πληρώνει, ενώ στη ρύθμιση έχουν παραμείνει μόνο 59.461 οφειλέτες για ποσό 1,5 δισ. ευρώ…

Με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΙΚΑ:

Συνεχώς μειώνεται ο αριθμός των οφειλετών που ολοκληρώνει την αποπληρωμή των 100 δόσεων (τον Απρίλιο μόλις 47 οφειλέτες ολοκλήρωσαν την αποπληρωμή των δόσεων εντός της περιόδου, έναντι 155 τον Μάρτιο και 1.697 τον Φεβρουάριο), μόλις οκτώ καινούργιοι εντάχθηκαν στο «σχήμα» αυτό τον Απρίλιο (για μικρότερο αριθμό δόσεων που απομένουν) και 2.213 δεν κατέβαλαν τη δόση και έχασαν οριστικά τη ρύθμιση.

Ο αριθμός των οφειλετών που ρυθμίζουν τα χρέη τους σε 12 δόσεις (εντάσσονται στην «πάγια» ρύθμιση) αυξάνεται λόγω της απώλειας των 100 δόσεων.

Τον Απρίλιο στις 12 δόσεις ήταν 22.823 (έναντι μόλις 4.479 τον αντίστοιχο περσινό μήνα) για την εξόφληση 298,7 εκατ. ευρώ (έναντι 59,4 εκατομμυρίων ευρώ τον Απρίλιο του ‘15). Οι νέες αιτήσεις για υπαγωγή στη ρύθμιση των 12 δόσεων τον Απρίλιο έφτασαν τις 5.062, ενώ τον αντίστοιχο περσινό μήνα ήταν 421.

Απώλειες, ωστόσο, καταγράφονται και στις 12 δόσεις αφού τον ίδιο μήνα έχασαν τη σχετική ρύθμιση, ως εκπρόθεσμοι, 2.476 οφειλέτες (τον Απρίλιο του ‘15 οι αντίστοιχες απώλειες ήταν 1.700) ενώ μόνο 37 ολοκλήρωσαν, «εντός χρονοδιαγράμματος» τις πληρωμές (έναντι 325 τον προηγούμενο μήνα Μάρτιο και 385 που ήταν τον Απρίλιο του ‘15 ).

Οι οφειλέτες που ακολουθούν κάποια από τις δύο βασικές ρυθμίσεις δεν ξεπερνούν συνολικά τους 82.284 σε σύνολο 629.713 που χρωστούν εισφορές στο ΙΚΑ (μόνο το 13%).

Να σημειωθεί ότι οι οφειλέτες του ΙΚΑ τον Απρίλιο του ‘14 ήταν 428.456, τον Απρίλιο του ‘15 αυξήθηκαν στους 613.692 και τον Απρίλιο του ‘16 ήταν 629.713, σύμφωνα με τα συγκριτικά στοιχεία του Ταμείου.

Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «δικαιολογεί» τον επανασχεδιασμό των ρυθμίσεων των οφειλών, κάτι που όμως θα γίνει «σε συνδυασμό με τις οφειλές προς τις εφορίες και σε συνεννόηση με τους Θεσμούς», καταλήγουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Ρωγμές στην ευρωπαϊκή ενότητα

Η Ευρωπαϊκή Ενωση αντιμετωπίζει τη χειρότερη ενεργειακή κρίση που έχει γνωρίσει εδώ…

Power Pass: Αναρτήθηκαν τα ποσά στην πλατφόρμα – Πότε θα γίνει η πληρωμή

Η ενίσχυση επεκτείνεται, ώστε να καλύψει και τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που…

Τα πάνω κάτω στην Γερμανία – Κλείνουν οι πισίνες, χαμηλώνουν τα φώτα, πέφτουν οι θερμοστάτες

Τα πάνω κάτω στην Γερμανία – Κλείνουν οι πισίνες, χαμηλώνουν τα φώτα,…

Γερμανικός Τύπος: Οι Έλληνες εφοπλιστές είχαν αντιληφθεί τη ζήτηση για LNG

Τον κυρίαρχο ρόλο των Ελλήνων εφοπλιστών στη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG)…

Lamborghini: Απίστευτη ζήτηση από πλουσίους για το υβριδικό μοντέλο της

Ήδη, η Lamborghini έχει λίστα αναμονής δύο ετών για παραγγελίες του Revuelto, του πρώτου μέχρι σήμερα υβριδικού μοντέλου της

«Μεγάλη Παραίτηση»: Αφήνουν δουλειές οι Έλληνες;

Table of Contents Hide Ειδική περίπτωση οι κενές θέσεις εργασίας στην Ελλάδα,…

ΔΥΠΑ – «Πάω Μπροστά»: Νέες αιτήσεις για το έκτακτο επίδομα των 400€ σε εργαζόμενους

Ξεκίνησε η γ’ φάση του προγράμματος «Πάω Μπροστά» της ΔΥΠΑ

Έρχεται φτώχεια. Επιβάλλεται Διαγραφή Παγκόσμιου Χρέους. Μήπως ο ΠΟΛΕΜΟΣ είναι το μέσον;

Έρχεται φτώχεια. Επιβάλλεται Διαγραφή Παγκόσμιου Χρέους. Μήπως ο ΠΟΛΕΜΟΣ είναι το μέσον;