Ένα Ελληνικό-Καστοριανό brand στη μεγαλύτερη καμπάνια γούνας

Σε μία περίοδο που πολλά λέγονται για ένα τόσο αμφιλεγόμενο υλικό, μία ανερχόμενη εταιρία αναδεικνύει το ελληνικό design μέσω των γούνινων προϊόντων της, σε μία διεθνή καμπάνια που φιλοξενείται στα κορυφαία περιοδικά μόδας παγκοσμίως.

Ο λόγος για την ALEXQUISITE, ο δημιουργός της οποίας, Αλέξανδρος Κωτούλας, επιλέχθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Γούνας ως ένας από τους 8 πιο ταλαντούχους σχεδιαστές σε αυτό το χώρο.

Με σπουδές design στην Ολλανδία και μετεκπαίδευση στον οίκο της Louis Vuitton, ο Αλέξανδρος ξεκίνησε το δικό του brand στην Αθήνα, με δερμάτινα προϊόντα που κατασκευάζονται εξ’ ολοκλήρου στον ελληνικό χώρο.

Η καταγωγή του όμως από την Καστοριά, σύντομα τον ώθησε να εισάγει στη συλλογή του αξεσουάρ με γούνα, στηρίζοντας έτσι έναν τομέα που παρά την ιστορία αιώνων χτυπήθηκε έντονα από την κρίση.
Στην καμπάνια FurNow, η ALEXQUISITE συμμετέχει με μία σειρά αξεσουάρ αποτελώντας το μοναδικό ελληνικό brand που έχει ποτέ συμμετάσχει στην καμπάνια αυτή. Από τα βρετανικά Vogue και GQ, μέχρι την ισπανόφωνη έκδοση του Esquire, η ελληνική μόδα εκπροσωπείται με έναν νέο σχεδιαστή, και μαζί του και η τεχνογνωσία των Ελλήνων τεχνιτών που θεωρούνται ίσως οι κορυφαίοι παγκοσμίως στο χώρο της γούνας.

Έχοντας παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια και workshop στο συγκεκριμένο τομέα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ο σχεδιαστής της ALEXQUISITE, υποστηρίζει αυτό το πολύτιμο υλικό γνωρίζοντας εκ των έσω ότι η πρώτη ύλη πάντα προέρχεται από ελεγμένες φάρμες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου οι συνθήκες διαβίωσης είναι άριστες.
Ακόμη πιο σημαντικός παράγοντας όμως για την επιλογή του αυτή είναι η βιωσιμότητά των προϊόντων. Ως πλήρως φυσικό υλικό, η γούνα στις περισσότερες των περιπτώσεων χρησιμοποιείται για δεκάδες χρόνια περνώντας από γενιά σε γενιά, μοναδικό φαινόμενο στο χώρο της μόδας, ενώ κατά το τέλος της χρήσης της αποσυντίθεται σε ελάχιστα χρόνια.

Σε αντίθεση, αυτό που λανθασμένα αποκαλείται οικολογική γούνα, συντελεί στη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή του πλανήτη. Τόσο η κατασκευή μιας συνθετικής γούνας, απο πετροχημικά, όσο και η αποσύνθεσή της, που χρειάζεται περισσότερα από δύο χιλιάδες χρόνια, κατατάσσουν αυτό το προϊόν ως εξαιρετικά επικίνδυνο για τον πλανήτη.

Πληροφορίες στο alexquisite.com/furnow-2018-gr

 

You May Also Like

Ενημέρωση για το έθιμο των Λαζαρίνων από το Σύλλογο Κορησού «Ο Άγιος Διονύσιος»

Ενημέρωση για το έθιμο των Λαζαρίνων από το Σύλλογο Κορησού «Ο Άγιος…

Ενοικιάζεται ή πωλείται επιπλωμένη γκαρσονιέρα στην Καστοριά

Ενοικιάζεται ή πωλείται επιπλωμένη γκαρσονιέρα στην Καστοριά

Από τη χθεσινή επίσκεψη του Υποψήφιου Δημάρχου Άκη Τσούκα στον ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας

Στη χθεσινή μας επίσκεψη στον ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας, Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου…

Στη ενημερωτική συνάντηση του ΕΒΕ Καστοριάς η Μαρία Αντωνίου

Στη ενημερωτική συνάντηση του ΕΒΕ Καστοριάς η Μαρία Αντωνίου

Αγροτικός Σύλλογος Καστοριάς Μακεδνός: Το πρώτο φορτίο με ζωοτροφές για την κτηνοτροφική μονάδα στην Πτελέα έφτασε

Αγροτικός Σύλλογος Καστοριάς Μακεδνός: Το πρώτο φορτίο με ζωοτροφές για την κτηνοτροφική…

Ζ. Τζηκαλάγιας:Νέα εποχή για τους αγρότες με Υπουργό τον Σπήλιο Λιβανό

Ζ. Τζηκαλάγιας:Νέα εποχή για τους αγρότες με Υπουργό τον Σπήλιο Λιβανό