Ένα φορτηγό γεμάτο τετράδια που προορίζονται για τα σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας, κυρίως για μαθητές οικογενειών που βρίσκονται σε άσχημη οικονομική κατάσταση, φτάνει το Σάββατο από την Αθήνα στην Κοζάνη.

Πρόκειται για 40.000 τετράδια, τα οποία είναι προσφορά του υπουργείου Εσωτερικών και ειδικότερα του Εθνικού Τυπογραφείου. Στο Εθνικό Τυπογραφείο υπήρχε μεγάλο στοκ χαρτιού, το οποίο κατόπιν αιτήματος του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Βερναρδάκη, αξιοποιήθηκε γι’ αυτόν τον καλό σκοπό. Με ευθύνη του Εθνικού Τυπογραφείου, οι τόνοι χαρτιού έγιναν 40.000 τετράδια για να μοιραστούν στους μαθητές των σχολείων της περιοχής.

Για το λόγο αυτό, φεύγει την προσεχή Παρασκευή φορτηγό της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να φορτώσει και το Σάββατο να βρίσκεται πίσω. Ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς, ο οποίος επωμίστηκε την επίλυση του διαδικαστικού μέρους της μεταφοράς, δήλωσε σχετικά: Με μία συνεννόηση που έγινε με το υπουργείο Εσωτερικών και τον ίδιο τον κ. Βερναρδάκη, επειδή υπήρχε πάρα πολύ στοκ χαρτιού στο Εθνικό Τυπογραφείο, θελήσαμε να μας βοηθήσει αυτό να το κάνουμε τετράδια, ώστε η Περιφέρεια να τα διαθέσει δωρεάν στα σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας. Το καταφέραμε, είμαστε σε συνεννόηση, μας ειδοποίησαν ότι είναι έτοιμα 40.000 τετράδια τα οποία θα φορτωθούν και θα έρθουν εδώ, για να διανεμηθούν μέσω των διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα σχολεία και προφανώς σε μαθητές που έχουν περισσότερο ανάγκη».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Φλώρινα: Συνελήφθη 56χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς

Συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός στην Κοζάνη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν -52,67- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, -5- γραμμάρια κατεργασμένη κάνναβη, -1- ζυγαριά ακριβείας και -1- τρίφτης κάνναβης

Συνελήφθη 61χρονος στην Φλώρινα για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών Φλώρινας

Συνελήφθη 35χρονος αλλοδαπός σε περιοχή της Φλώρινας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας

Εξιχνιάσθηκαν δύο κλοπές από Ιερούς Ναούς σε περιοχή της Φλώρινας για τις οποίες συνελήφθη 50χρονος ημεδαπός

Σε βάρος του50χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της κλοπής και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας