Ένταξη δύο νέων έργων Παιδείας προϋπολογισμού 3,3 εκ. ευρώ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. 1.718.500 ευρώ θα διατεθούν για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Άργους Ορεστικού

 

 

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 δύο νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 3,3 εκ. € στον τομέα της Παιδείας.

 

Αναλυτικά, τα έργα που εντάχθηκαν είναι:

  • Κατασκευή Αίθουσας Γυμναστικής και Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων 4ου Δημοτικού Σχολείου Άργους Ορεστικού προϋπολογισμού 718.500 , με δικαιούχο το Δήμο Άργους Ορεστικού. Το έργο αφορά στην ανέγερση νέου κτιρίου έκτασης 654 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο θα περιλαμβάνει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και αίθουσα γυμναστικής για να καλύψει τις ανάγκες του 4ου Δημοτικού Σχολείου Άργους Ορεστικού, καθώς και στην προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού. Το κτίριο θα κατασκευαστεί στον αύλειο χώρου του σχολείου, θα είναι λειτουργικά ανεξάρτητο και εκτός των δύο αιθουσών θα περιλαμβάνει ακόμη χώρους υγιεινής, αποδυτήρια, ένα κλειστό χώρο εισόδου και χώρο για την εγκατάσταση του απαραίτητου μηχανολογικού εξοπλισμού.
  • Κατασκευή 7 Νέων Αιθουσών Διδασκαλίας στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης προϋπολογισμού 618.021 €, με δικαιούχο το Δήμο Κοζάνης. Το έργο αφορά στην ανέγερση δύο διώροφων τμημάτων έκτασης 1.116 τετραγωνικών. μέτρων, κατ’ επέκταση και σε επαφή με το υφιστάμενο κτήριο του 13ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης. Η προσθήκη θα έχει υπόγειο, δύο ορόφους και στέγη. Το ένα τμήμα θα περιλαμβάνει βοηθητικούς χώρους και το άλλο τμήμα θα περιλαμβάνει επτά νέες αίθουσες διδασκαλίας, χώρους υγιεινής και βοηθητικούς χώρους, ενώ στο έργο περιλαμβάνεται και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, καθώς και η σύνδεση των νέων κτηρίων με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας.

 

Τα έργα εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας 11 «Επένδυση στην εκπαίδευση, την κατάρτιση και την επαγγελματική κατάρτιση για την απόκτηση δεξιοτήτων και τη διά βίου μάθηση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 και χρηματοδοτούνται από Εθνικούς Πόρους και από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ).

 

You May Also Like

Την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δ. Μακεδονίας να στηρίξει τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας, γνωστοποίησε ο Γ. Κασαπίδης στον ΥΠ.ΕΣ. Π. Θεοδωρικάκο

Την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δ. Μακεδονίας να στηρίξει τα Νοσοκομεία της…

Δήμος Καστοριάς: Συγκρότηση Επιτροπής για επανασυνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος

Δήμος Καστοριάς: Συγκρότηση Επιτροπής για επανασυνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος

Αναπτυξιακή Καστοριάς: Παράταση του προγράμματος / LEADER μέχρι τέλος Ιουλίου

Αναπτυξιακή Καστοριάς: Παράταση του προγράμματος / LEADER μέχρι τέλος Ιουλίου

Δήμος Γρεβενών: Δίνουμε φως στην Ιστορία και τους Αγώνες μας – Δύο σπουδαίες εκθέσεις που αξίζει να δεις (Βίντεο+Φωτογραφίες)

Δήμος Γρεβενών: Δίνουμε φως στην Ιστορία και τους Αγώνες μας – Δύο…

Εκπαιδευτική ημερίδα πιστοποίησης αειφορείας βιομάζας στα Γρεβενά

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών &…

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο συνέδριο του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας COMPLETE στις Πρέσπες, που διοργανώθηκε από τον Ελγο Δήμητρα και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – αποφασίστηκε να συνεχιστεί η συνεργασία προς όφελος της κτηνοτροφίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο συνέδριο του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας  COMPLETE στις…

Συλλήψεις 4 ατόμων κατά το τελευταίο 24ωρο στη Δυτική Μακεδονία

Συλλήψεις 4 ατόμων κατά το τελευταίο 24ωρο στη Δυτική Μακεδονία