Ένταξη της μελέτης «Βελτίωση επαρχιακής οδού από διασταύρωση Επαρχιακής Οδού Κοζάνης -Λάρισας μέσω Ρυμνίου, έως Ελάτη και πρόσβαση στη μαρμαροφόρο περιοχή Τρανοβάλτου», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Μακεδονία 2014-2020

Την ένταξη της μελέτης «Βελτίωση επαρχιακής οδού από διασταύρωση Επαρχιακής Οδού Κοζάνης -Λάρισας μέσω Ρυμνίου έως Ελάτη και πρόσβαση στη μαρμαροφόρο περιοχή Τρανοβάλτου», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Μακεδονία 2014-2020, υπέγραψε τη Δευτέρα 28/02/2022, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης.

Αντικείμενο της μελέτης είναι η βελτίωση της επαρχιακής οδού Προσήλιο – Παλιουριά, από τη διασταύρωσή της με την οδό Κοζάνη-Τριγωνικό μέσω Ρυμνίου, έως την είσοδο του οικισμού της Ελάτης, συνολικού μήκους 20 χιλιομέτρων, διερχόμενη εντός των οικισμών Μικροβάλτου, Τρανοβάλτου και Λαζαράδων. Επίσης, προβλέπεται να βελτιωθεί οδικό τμήμα, 3,5 χιλιομέτρων περίπου, από την είσοδο του Τρανοβάλτου,  έως την περιοχή των λατομείων μαρμάρου.

Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για την εκπόνηση όλων των απαραίτητων μελετών (τοπογραφική μελέτη, γεωτεχνική και γεωλογική μελέτη, μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, υδραυλική μελέτη, μελέτη αποστράγγισης οδού, μελέτη κόμβων και τεχνικών έργων, μελέτη οδοποιίας υπεραστικής οδού, μελέτη σήμανσης και ασφάλειας, μελέτη ΣΑΥ-ΦΑΥ και σύνταξη τευχών δημοπράτησης), ανέρχεται σε 1.761.773,04 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), με δικαιούχο φορέα την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και αρμόδια υπηρεσία υλοποίησης την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η μελετητική ωρίμανση αυτού του  οδικού τμήματος, ήταν στις άμεσες προτεραιότητές της, προκειμένου να αναβαθμίσει τις οδικές συνθήκες της Δημοτικής Ενότητας Καμβουνίων και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σερβίων, αλλά και να δημιουργήσει καλές συνθήκες κυκλοφορίας προς την Π.Ε. Γρεβενών και περεταίρω δυνατότητα σύνδεσης, με τον Οδικό Άξονα Ε65, μέσω του κόμβου που πρόκειται να κατασκευαστεί στο Καρπερό του Δήμου Δεσκάτης.

You May Also Like

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για το έργο «Επικάλυψη στέγης Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στην Λευκοπηγή Κοζάνης με Βυζαντινά κεραμίδια» από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη

Την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης,…

Υπογραφή εκτέλεσης έργου «Επισκευή – Συντήρηση οδικού δικτύου Αγίου Αντωνίου προς Σιδηροχώρι», από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη.

Την  σύμβαση εκτέλεσης του έργου: «Επισκευή – Συντήρηση οδικού δικτύου Αγίου Αντωνίου…

Ενεργειακές Κοινότητες:αυτοδιοίκηση, επιχειρήσεις και πολίτες κάνουν πράξη τη Δίκαιη Μετάβαση

  Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η περιβαλλοντική δεξαμενή σκέψης The Green…

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…

51η Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  με τηλεδιάσκεψη

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, έχοντας υπόψη: α)…

Νέος εξοπλισμός για το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Επίσκεψη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας πραγματοποίησαν στις 15 Σεπτέμβρη 2022, ο Aντιπεριφερειάρχης…

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της…

kozan.gr: Τι απάντησε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Μαλούτας σε ερώτηση του Φ. Κεχαγιά σχετικά με τι εκδηλώσεις θα γίνουν στην Κοζάνη την περίοδο της Αποκριάς (Βίντεο)

Τι απάντησε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Μαλούτας σε ερώτηση του Φ. Κεχαγιά…