Ένταξη των άνεργων θυμάτων της εμπορίας ανθρώπων στο πρόγραμμα απασχόλησης ευπαθών κοινωνικών ομάδων του ΟΑΕΔ

Στο πλαίσιο της στοχευμένης στήριξης των πιο ευάλωτων ανέργων και της συνεχούς βελτίωσης των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης του Οργανισμού, το ΔΣ του ΟΑΕΔ αποφάσισε την ένταξη των θυμάτων της εμπορίας ανθρώπων στο Πρόγραμμα Απασχόλησης Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων του ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα επιχορηγεί για 12-24 μήνες το 90% του συνολικού κόστους (μισθολογικού και μη μισθολογικού), έως στα 800 € μηνιαία για θέση πλήρους απασχόλησης και 400 € για θέση μερικής απασχόλησης, για την πρόσληψη ανέργων από ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς που ασκούν οικονομική δραστηριότητα, καθώς και από επιχειρήσεις των Δήμων και των Περιφερειών. Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα έχουν ενταχθεί τα θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και τα διεμφυλικά άτομα, στις κατηγορίες ωφελούμενων του συγκεκριμένου προγράμματος.

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης δήλωσε: «Η ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη όλων των ανέργων, χωρίς αποκλεισμούς, αποτελεί κεντρικό σκοπό του Οργανισμού, με στόχο την ταχύτερη δυνατή ένταξη και επανένταξή τους στην αγορά εργασίας. Στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης των δράσεων μας, διευρύναμε το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων που ανήκουν στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες για να προωθήσουμε την επαγγελματική αποκατάσταση των θυμάτων της εμπορίας ανθρώπων, καθώς και την ομαλή κοινωνική επανένταξή τους».

Ο Εθνικός Εισηγητής Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, Ηρακλής Μοσκώφ δήλωσε: «Χαιρετίζουμε την απόφαση του Διοικητή και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ να εντάξει τα θύματα Εμπορίας Ανθρώπων στο πρόγραμμα απασχόλησης ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Πρόκειται για ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα προς την αναγνώριση και αντιμετώπιση ενός προβλήματος που παρά την έκτασή του παραμένει εν πολλοίς αθέατο στην κοινωνία μας. Η απόφαση του ΟΑΕΔ εγκαινιάζει μια περίοδο συνεργασίας με το Γραφείο του Εθνικού Εισηγητή για την καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων, η οποία αναμένεται να οδηγήσει στη διαμόρφωση σειράς προγραμμάτων για τη στήριξη των θυμάτων και την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας. Μέσα από δράσεις έμπρακτης και ουσιαστικής κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ,  σπάμε το γόρδιο δεσμό που συνδέει τα θύματα με τα εγκληματικά δίκτυα εκμετάλλευσης και αποκλείουμε την πιθανότητα επαναθυματοποίησής τους».

You May Also Like

Με ρύθμιση Λιβανού παράταση στην προθεσμία τακτικής γενικής συνέλευσης και στα ΔΣ Συνεταιρισμών

  Με ρύθμιση Λιβανού παράταση στην προθεσμία τακτικής γενικής συνέλευσης και στα…

Βασιλακόπουλος για πανηγύρια: Ας γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και όλοι θα τρέξουν

Τι είπε για την επονομαζόμενη «αθηναϊκή» μετάλλαξη

Τι αλλάζει στο επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης

Πετρέλαιο θέρμανσης κάτω από τα 60 λεπτά το λίτρο θα μπορούν να…

Ο ΥπΑΑΤ, Μάκης Βορίδης εκσυγχρονίζει τις ψηφιακές υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

Ο ΥπΑΑΤ, Μάκης Βορίδης εκσυγχρονίζει τις ψηφιακές υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ και του…

Αυτοκτόνησε φρουρός στις φυλακές Κορυδαλλού

Τραγικό περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγο στις φυλακές Κορυδαλλού όπου αυτοκτόνησε ένας…

Η Παναγία των Παρισίων αποκτά ξανά ζωή

Τέσσερα χρόνια μετά την πυρκαγιά που την απείλησε με καταστροφή, η αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων αποτελεί έναν άθλο

Εμβολιασμός εκπαιδευτικών: Γιατί η κυβέρνηση είπε «όχι» στην υποχρεωτικότητα Πηγή:www.dimokratiki.gr

Εμβολιασμός εκπαιδευτικών: Γιατί η κυβέρνηση είπε «όχι» στην υποχρεωτικότητα

Η καραντίνα λόγω κορονοϊού καθάρισε τον ουρανό της Ευρώπης

Η καραντίνα λόγω κορονοϊού καθάρισε τον ουρανό της Ευρώπης

Ισχυροποιείται η Αντιπυρική προστασία των δασών της χώρας με τη συνεργασία Πυροσβεστικής και Δασικής Υπηρεσίας

Ισχυροποιείται η Αντιπυρική προστασία των δασών της χώρας με τη συνεργασία  Πυροσβεστικής και…

Π. Βαρδινογιάννης: Δεν μπορώ να πληρώνω 34.000 ευρώ για διατροφή

Ο κ. Βαρδινογιάννης υποστήριξε στο δικαστήριο ότι έχει πτωχεύσει και δεν μπορεί…