Ένωση Στρατιωτικών Καστοριάς: Μη επάρκεια σε καύσιμα για τη θέρμανση

Έγγραφο συνέταξε  η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑΣ.), με το οποίο γνωρίζεται η μη επαρκής τροφοδοσία σε καύσιμο για τη θέρμανση των στρατιωτικών οικημάτων και η μη συμμορφούμενη με σχετικές διατάξεις λειτουργία των κεντρικών θερμάνσεων. Μέσω του εγγράφου Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑΣ. ζητά την  παρέμβαση των αρμοδίων  προς επίλυση του θέματος.

Ακολουθεί το έγγραφο:

  1. Η Ένωσή μας, έχει γίνει αποδέκτης έντονων  παραπόνων συναδέλφων υπηρετούντων στην περιοχή, λόγω της μη επαρκούς λειτουργίας των κεντρικών θερμάνσεων στα Στρατιωτικά Οικήματα και στους χώρους εργασίας της Φρουράς Καστοριάς.
  2. Σύμφωνα με το παράρτημα «Β» του σχετικού καθορίζονται οι ώρες λειτουργίας  των κεντρικών θερμάνσεων σε 8 ώρες για τα Στρατιωτικά Οικήματα, αλλά και για τους πλείστους χώρους όπου εργάζεται και διαβιεί προσωπικό (ΛΑΦ, Επανδρωμένα Φυλάκια, Δρίες Συντηρήσεως κλπ).

Επίσης στην παράγραφο 4 αναφέρεται ότι: « Σε περίπτωση που επικρατούν ασυνήθιστες για την περιοχή χαμηλές θερμοκρασίες να ζητείται η αύξηση των λειτουργίας των καυστήρων. Αντιθέτως όταν επικρατεί καλοκαιρία να περιορίζονται με μέριμνα των υπευθύνων οι ώρες και η θερμοκρασία λειτουργίας της κεντρικής θέρμανσης για επίτευξη οικονομίας κατανάλωσης καυσίμου».

  1. Στη Φρουρά Καστοριάς παρατηρείται, από την έναρξη της λειτουργίας των κεντρικών θερμάνσεων μέχρι και σήμερα, στην «καρδιά» του χειμώνα, οι κεντρικές θερμάνσεις των Στρατιωτικών Οικημάτων, αλλά και των λοιπών χώρων εργασίας και διαβιώσεως του προσωπικού, να λειτουργούν από 3 έως 5 ½ ώρες το 24ωρο, λόγω ελλιπούς τροφοδοσίας σε καύσιμο και παρά τις τεράστιες προσπάθειες του 15ου ΣΠ να καταφέρει να τροφοδοτήσει με επαρκείς ποσότητες το πλήθος των καυστήρων που λειτουργούν υπό την εποπτεία του αυτό δεν είναι εφικτό μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα την πλημμελή θέρμανση σε μια περιοχή, που είναι κοινώς παραδεκτό ότι είναι από τις πλέον ψυχρές στη Χώρα, με θερμοκρασίες που το τελευταίο διάστημα κυμαίνονται κάτω του μηδενός στην κλίμακα κελσίου.
  2. Οι λόγοι της μη επαρκούς τροφοδοσίας σε καύσιμο για θέρμανση δεν είναι γνωστή σε εμάς, είναι όμως βέβαιο ότι οι ώρες λειτουργίας των κεντρικών θερμάνσεων δεν επαρκούν για τη θέρμανση του προσωπικού αλλά και των οικογενειών τους, για τους διαμένοντες στα Στρατιωτικά Οικήματα της περιοχής, κάτι που μπορεί να έχει επίπτωση και στην υγεία του προσωπικού.

 

You May Also Like

«Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο Καλός Λύκος», έρχονται στην Καστοριά

«Η Κοκκινοσκουφίτσα και  ο Καλός Λύκος», έρχονται στην Καστοριά

Επανέρχεται η Μαρία Αντωνίου για το ζήτημα των αποζημιώσεων από τον παγετό. Κατέθεσε και νέα Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό

Με νέα Ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή, προς τον αρμόδιο Υπουργό, επανέρχεται…

Δασικοί χάρτες : Έλεγχος από όσους διαθέτουν ακίνητη περιουσία στο Δήμο Νεστορίου

  Δασικοί χάρτες : Έλεγχος από όσους διαθέτουν ακίνητη περιουσία στο Δήμο…

Στιγμές χαράς και συγκίνησης στον ετήσιο χορό του ΝΟΚ με τις βραβεύσεις των διακριθέντων αθλητών!! Αναλυτικά η λίστα των επιτυχιών!!

Στιγμές χαράς και συγκίνησης στον ετήσιο χορό του ΝΟΚ με τις βραβεύσεις…

Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών Α. Χαρίτση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη

«Δυσκολεύομαι να πω όχι, στον φίλο μου τον Περιφερειάρχη», δήλωσε ο Υπουργός  

Νέα προβολή απόψε για το “Φεστιβάλ Αυλής” στο πλαίσιο των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Καστοριάς

Νέα προβολή απόψε για το “Φεστιβάλ Αυλής” στο πλαίσιο των καλοκαιρινών πολιτιστικών…