Έξωση 90χρονης: Βρέθηκε σπίτι για τη γιαγιά και τον εγγονό της – Συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου

Συγκινητική ήταν η ευαισθητοποίηση του κόσμου, ύστερα από το δημοσίευμα του ethnos.gr για την έξωση 90χρονης και του εγγονού της από το διαμέρισμα όπου ζούσαν στον Άγιο Δημήτριο. Οι Γιατροί του Κόσμου, που φιλοξενούν προσωρινά τη γιαγιά Ελένη και τον 25χρονο Κώστα, δέχτηκαν πλήθος τηλεφωνημάτων από πολίτες που ήθελαν να βοηθήσουν. Τελικά, η λύση βρέθηκε για τη στέγαση της 90χρονης και του εγγονού της.

Πολίτης παραχώρησε μονοκατοικία στον Άγιο Δημήτριο. Όπως είπε στους Γιατρούς του Κόσμου, παραχωρεί δωρεάν το σπίτι χωρίς να επιθυμεί την παραμικρή καταβολή ενοικίου. Για τυπικούς λόγους θα συνάψει ένα παραχωρητήριο για να είναι φορολογικά τακτοποιημένο το θέμα. Οι Γιατροί του Κόσμου θα αναλάβουν την ανακαίνιση της μονοκατοικίας και την πληρωμή των λογαριασμών.

Η γιαγιά και ο 25χρονος εγγονός της, Κώστας, αναθάρρησαν στο άκουσμα της θετικής είδησης. Μάλιστα, είναι διπλά χαρούμενοι γιατί το σπίτι διαθέτει μία μικρή αυλή που θα είναι ό,τι καλύτερο για το σκυλάκι τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, τηλεφώνησαν για να παραχωρήσουν σπίτι και άλλοι πολίτες. Ωστόσο, προκρίθηκε η λύση του Αγίου Δημητρίου, που ήταν και η γειτονιά της γιαγιάς για πάρα πολλά χρόνια.

«Πώς βίωσα την έξωση»

Ο 25χρονος Κώστας μίλησε στο ethnos.gr από το υπνωτήριο αστέγων των Γιατρών του Κόσμου, όπου βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα μαζί με την 90χρονη γιαγιά του, ύστερα από την έξωση από το διαμέρισμα όπου ζούσαν στον Άγιο Δημήτριο.

Η γιαγιά Ελένη είναι ο άνθρωπος που τον μεγάλωσε από τότε που ήταν τεσσάρων χρόνων. Ο Κώστας περιέγραψε στο ethnos.gr πώς από τη μία στιγμή στην άλλη βρέθηκε ο ίδιος και η 90χρονη γιαγιά του στο δρόμο. «Έγιναν όλα ξαφνικά. Χρωστούσαμε ενοίκια ύψους 1.400 ευρώ. Ήρθε ένα απόγευμα ένας δικαστικός κλητήρας και μας είπε ότι πρέπει να φύγουμε από το σπίτι. Τον είδα ξαφνικά μπροστά μου. Εμείς είχαμε πει τις προηγούμενες ημέρες στον ιδιοκτήτη του σπιτιού να κάνει λίγη υπομονή, να περιμένει να περάσουν λίγες ημέρες, μέχρι να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με τα χρήματα. Δεν έκανε, όμως, υπομονή. Τα πράγματα για μας οικονομικά είναι πολύ δύσκολα. Η γιαγιά μου παίρνει σύνταξη 300 ευρώ και εγώ έκανα διάφορα μεροκάματα, τα οποία όμως σταμάτησαν λόγω του κορονοϊού»

Όπως λέει ο Κώστας, ο ίδιος και η γιαγιά του κλήθηκαν να πάρουν ό,τι μπορούν από τα υπάρχοντά τους στα χέρια και να εγκαταλείψουν το διαμέρισμα: «Πήραμε όσα πράγματά μπορούσαμε και βγήκαμε από το σπίτι. Ήταν αδύνατο να πάρουμε όλα μας τα πράγματα, γιατί δεν μπορούσαμε να τα κουβαλήσουμε. Αφήσαμε πολλά πίσω».

Ο Κώστας και η γιαγιά Ελένη έμειναν για πρώτη φορά στη ζωή τους άστεγοι: «Περάσαμε στο δρόμο τέσσερις ημέρες, μαζί με ένα σκυλάκι που είχαμε στο σπίτι. Τριγυρνούσαμε από εδώ και από εκεί. Τα βράδια απλά περιμέναμε να ξημερώσει. Αυτές τις ημέρες, ενώ μας έβλεπε κόσμος, δεν βρέθηκε κανείς να μας δώσει βοήθεια».

Τελικά οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου επικοινώνησαν με τους Γιατρούς του Κόσμου, οι οποίοι τους προσέφεραν βοήθεια. Ο 25χρονος Κώστας και η γιαγιά του βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στο υπνωτήριο αστέγων των Γιατρών του Κόσμου.

Η διευθύντρια των Γιατρών του Κόσμου, Ευγενία Θάνου, εντυπωσιάστηκε, όπως είπε στο ethnos.gr, από την αγάπη του Κώστα και της γιαγιάς Ελένης για το σκυλάκι τους: «Όταν τους συναντήσαμε στην αρχή και τους είπαμε ότι στο υπνωτήριο δεν μπορεί να φιλοξενηθεί ο σκύλος, μας είπαν ότι χωρίς το ζώο δεν πάνε πουθενά. Προτίμησαν να περάσουν δύο ημέρες στο δρόμο με το σκυλάκι, μέχρι να βρούμε ξενώνα για το ζωάκι. Όταν τους είπαμε ότι το σκυλί θα φιλοξενηθεί σε ξενώνα, τότε δέχτηκαν να έρθουν».

 

ΠΗΓΗ: https://olagiatingunaika.gr/%CE%AD%CE%BE%CF%89%CF%83%CE%B7-90%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%B2%CF%81%CE%AD%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%83%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1/?fbclid=IwAR3PNaylF2453x-AzH4vEVJONRwPKSv6JJCjveRsd7LppLKukaAvKEXcmhY

You May Also Like

Τζόγος: Οι Έλληνες πόνταραν 36 δισ. στη θεά Τύχη το 2023 (Πίνακες)

Οι ρυθμοί ανάπτυξης παραμένουν διψήφιοι για το σύνολο του κλάδου και ειδικά για τους online παρόχους

Αλεξάνδρα Σταματοπούλου: «Ψάχνω τον Αυγενάκη και δεν τον βρίσκω» (vid)

Αλεξάνδρα Σταματοπούλου: «Ψάχνω τον Αυγενάκη και δεν τον βρίσκω» (vid)

Χλεύη ΗΠΑ προς Ελλάδα για φρεγάτες: «Οι ζητιάνοι δεν δικαιούνται επιλογής»

Χλεύη ΗΠΑ προς Ελλάδα για φρεγάτες: «Οι ζητιάνοι δεν δικαιούνται επιλογής»

Τέλος εποχής: Ολοκληρώθηκε η αποπληρωμή των οφειλών της Ελλάδας στο ΔΝΤ

Τέλος εποχής: Ολοκληρώθηκε η αποπληρωμή των οφειλών της Ελλάδας στο ΔΝΤ

Βουλγαρία: Ο φορολογικός παράδεισος, η χρυσή εποχή και η μαζική μεταφορά έδρας επιχειρήσεων

Πόλος έλξης για πολλές ελληνικές επιχειρήσεις κυρίως της Β. Ελλάδος

Ο ΕΟΔΥ στο Γηροκομείο Αθηνών για την προστασία των ηλικιωμένων από την νόσο COVID-19

Ο ΕΟΔΥ στο Γηροκομείο Αθηνών για την προστασία των ηλικιωμένων από την…

Εκστασιασμένοι Μπίμπερ, Φεράνι και Τζόνσον: Παγκόσμια διαφήμιση οι αναρτήσεις τους για τη… φάβα και τα ελληνικά νησιά

Table of Contents Hide Τζάστιν Μπίμπερ: Κρουαζιέρα με τη σύζυγό του στα…