Έρχεται ο πιο κρύος Δεκέμβριος των τελευταίων επτά χρόνων

Ο φετινός Δεκέμβριος αναμένεται να είναι ο πιο ψυχρός από το 2010 σε όλη την Ευρώπη, διαμηνύουν οκτώ μετεωρολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του πρακτορείου Bloombegr, το οποίο επισημαίνει ότι τα ενεργειακά αποθέματα της Γηραιάς Ηπείρου είναι μεν επαρκή, θα μπορούσαν ωστόσο να δοκιμαστούν από την έλευση πρωτοφανούς ψύχους.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις που αναδημοσιεύει το Bloomberg, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου θα είναι ασυνήθιστα κρύο, προτού οι θερμοκρασίες επιστρέψουν σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Όπως υποστηρίζουν το «ρεκόρ» ψύχους, οφείλεται στο γεγονός ότι υψηλές πιέσεις κοντά στην Ισλανδία και τη βορειοδυτική Ρωσία «ωθούν» τους παγωμένους αρκτικούς ανέμους νοτιότερα, προς την ήπειρό μας.

Αναλυτές υπογραμμίζουν ότι η τροφοδοσία με ηλεκτρικό ρεύματα και τα αποθέματα φυσικού στην Ευρώπη είναι σε ιδιαίτερα ικανοποιητικά επίπεδα για τη συγκεκριμένη εποχή του έτους. Προειδοποιούν ωστόσο ότι μια παρατεταμένη περίοδος έντονου ψύχους θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα σε αυτό το επίπεδο.

Κι ενώ στην Ελλάδα οι πολύ ισχυροί νοτιάδες ανεβάζουν εκ νέου τον υδράργυρο, στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν συμβαίνει το ίδιο. Ήδη στη Γερμανία, οι θερμοκρασίες θα καταγράψουν τα χαμηλότερα επίπεδα για φέτος αυτό το Σαββατοκύριακο, ενώ και στην Τσεχία αναμένεται η θερμοκρασία να πέσει κάτω από το μηδέν.

Το έντονο κρύο θα εξαπλωθεί από τη Νορβηγία μέχρι τη νοτιοδυτική Ευρώπη προβλέπουν οι ειδικοί.

Οι μετεωρολόγοι αναμένουν βελτίωση του καιρού προς τα μέσα του μήνα, σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, αναμένουν ωστόσο νέα κύματα ψύχους προς τα τέλη του μήνα, αυτή τη φορά στη Νότια Ευρώπη.

aftodioikisi.gr

You May Also Like

Σχέδιο Βορέας για όλους τους Δήμους της χώρας: Νέο Πρότυπο υπόδειγμα σχεδίου αντιμετώπισης συνεπειών από εκδήλωση χιονοπτώσεων & παγετού για Δήμους εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Σχέδιο Βορέας για όλους τους Δήμους της χώρας: Νέο Πρότυπο υπόδειγμα σχεδίου…

Στο 15ο Συνέδριο Αγροτικής Οικονομίας παρευρέθη η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου

Έρευνα και καινοτομία, προϋπόθεση για ανταγωνιστικότητα  και εξωστρέφεια

Αγρότες: Έφτασαν με τα τρακτέρ στο κέντρο των Τρικάλων

Οι αγρότες θα παραδώσουν ψήφισμα στην Περιφέρεια Τρικάλων και στην συνέχεια θα αποκλείσουν συμβολικά τον δρόμο στον κόμβο Μεγαλοχωρίου

2/2/2020: Σήμερα η μοναδική ημερομηνία του 21ου αιώνα με καρκινική γραφή Text to Speech Αυτή η Κυριακή έχει κάτι ιδαίτερο και μοναδικό για όλον τον αιώνα, που κανείς από εμάς δεν έχει ζήσει κάτι παρόμοιο. Τι σημαίνει καρκινική γραφή; Πότε συνέβη τελευταία φορά κάτι ανάλογο.

2/2/2020: Σήμερα η μοναδική ημερομηνία του 21ου αιώνα με καρκινική γραφή

Φωτιές: Φόβος από την απουσία των ρωσικών Beriev – Ποιο είναι το σχέδιο;

Φωτιές: Φόβος από την απουσία των ρωσικών Beriev – Ποιο είναι το…

Παράταση αιτήσεων μέχρι το τέλος Μαρτίου για το πρόγραμμα 3.400 νέων θέσεων εργασίας στο πλαίσιο της δίκαιης μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή

Παράταση αιτήσεων μέχρι το τέλος Μαρτίου για το πρόγραμμα 3.400 νέων θέσεων…

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μέρκελ στο Βερολίνο τη Δευτέρα

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μέρκελ στο Βερολίνο τη Δευτέρα

Πρόκληση Ερντογάν: Δεν θα συναντηθώ με Μητσοτάκη-Αυτός με προκάλεσε

Πρόκληση Ερντογάν: Δεν θα συναντηθώ με Μητσοτάκη-Αυτός με προκάλεσε

Θεσσαλονίκη: Νεκρό 10χρονο παιδί – Κατέρρευσε σε εμπορικό κέντρο

Τραγωδία σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, καθώς ένα 10χρονο παιδί άφησε την τελευταία του πνοή.