Παρελθόν η πρακτική ορισμένων να μη «χτυπούν» εισιτήριο

<<Φρέν>> στην πρακτική ορισμένων να μην επικυρώνουν εισιτήριο για τη μετακίνησή τους βάζει η διοίκηση του ΟΑΣΘ, ανακοινώνοντας ότι από το επόμενο διάστημα και για πρώτη φορά τοποθετούνται «Στάσιμοι Ελεγκτές» μέσα στα λεωφορεία του οργανισμού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο ΟΑΣΘ στοχεύει στο να λειτουργεί αποτρεπτικά η παρουσία των “Στάσιμων Ελεγκτών”, σε όσους δεν έχουν πρόθεση να επικυρώσουν εισιτήριο». Σημειώνεται δε, ότι οι «Στάσιμοι Ελεγκτές» θα βρίσκονται εντός των λεωφορείων σε ολόκληρο το μήκος της διαδρομής, και η παρουσία τους θα είναι εμφανής, αφού θα φορούν και ειδική ενδυμασία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Οργανισμός ξεκίνησε ήδη την εκπαίδευση-επιμόρφωση των ελεγκτών κομίστρου, παλαιών αλλά και νέων, και διοργανώνει σχετικά σεμινάρια, καθώς προγραμματίζεται συνολικότερη αναδιοργάνωση της διαδικασίας ελέγχου κομίστρου.

ΟΑΣΘ: Ειδική αναφορά στον τρόπο συμπεριφοράς των οδηγών των λεωφορείων

«Έχουμε δρομολογήσει την εκπαίδευση περίπου 80 ατόμων, ελεγκτών κομίστρου, οι οποίοι σύντομα θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους, κάποιοι από αυτούς με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που ως τώρα λειτουργούσαν», σημειώνει ο διευθυντής διασφάλισης εσόδων του οργανισμού Χρήστος Χατζηγεωργίου, προσθέτοντας πως «έτσι, ο έλεγχος κομίστρου δεν θα γίνεται μόνο με τον γνωστό τρόπο επιβολής προστίμου, αλλά και με προληπτικό έλεγχο».

Στο μεταξύ, επειδή η έκδοση των προστίμων θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά, οι «Στάσιμοι Ελεγκτές» θα χρησιμοποιούν «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα και θα έχουν μαζί τους φορητές εκτυπωτικές συσκευές.

Στο μεταξύ, στα σεμινάρια που πραγματοποιούνται, γίνεται ειδική αναφορά στον τρόπο συμπεριφοράς των οδηγών των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, «οι οποίοι θα πρέπει να είναι ευγενικοί απέναντι σε όλους τους επιβάτες, τόσο αυτούς που επικυρώνουν εισιτήριο, όσο και στους παραβάτες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ο έλεγχος κομίστρου γίνεται πάντα με ευγένεια, ευπρέπεια, σεβασμό στον επιβάτη και χωρίς καμία διάκριση σε οποιονδήποτε», τονίζει ο τμηματάρχης ελέγχου κομίστρου ΟΑΣΘ Ηλίας Μπινόπουλος.

ΠΗΓΗ:https://www.newsbeast.gr/

You May Also Like

Εμβόλιο – Θεμιστοκλέους: Δεν θα είναι υποχρεωτική η τρίτη δόση

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η ενισχυτική δόση θα…

Οικονόμου: Δεν σκέφτηκα να παραιτηθώ μετά τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

Η δική μου ευθύνη είναι να δουλέψουμε σκληρά με τους άντρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας

Η Ελλάδα είναι πρώτη στην Ευρώπη σε πληθυσμό γιδιών

Η Ελλάδα είναι πρώτη στην Ευρώπη σε πληθυσμό γιδιών

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», ενόψει Χριστουγέννων, συγκεντρώνει τρόφιμα & είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά και τις οικογένειές τους στην Ελλάδα που ζουν στο όριο της φτώχειας

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», ενόψει Χριστουγέννων, συγκεντρώνει τρόφιμα & είδη πρώτης ανάγκης…

Αρντά Τουράν: «Καταστάσεις που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα»

Για τα όσα έλαβαν μέρος στο «Ελ. Βενιζέλος» κατά την άφιξη της…

Η συγκλονιστική ιστορία του Νίκου και της Ανθής: Η μοιραία βουτιά στο γλέντι του γάμου τους, που τους άλλαξε για πάντα τη ζωή

Η συγκλονιστική ιστορία του Νίκου και της Ανθής: Η μοιραία βουτιά στο…

Προσλήψεις σε πέντε κέντρα υγείας – Θέσεις εργασίας χωρίς απολυτήριο Λυκείου

Προσλήψεις σε πέντε κέντρα υγείας – Θέσεις εργασίας χωρίς απολυτήριο Λυκείου

Υπεγράφη η απόφαση για τους όρους και τη διαδικασία αναγνώρισης, λειτουργίας και ελέγχου των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων

Υπεγράφη η απόφαση για τους όρους και τη διαδικασία αναγνώρισης, λειτουργίας και…

Ρύθμιση έως 100 δόσεις για χρέη στους δήμους, οι δικαιούχοι

Ρύθμιση έως 100 δόσεις για χρέη στους δήμους, οι δικαιούχοι

ΕΑΔ: Τι δείχνουν οι έλεγχοι για τον αντικαπνιστικό νόμο ανά Δήμο

ΕΑΔ: Τι δείχνουν οι έλεγχοι για τον αντικαπνιστικό νόμο ανά Δήμο