Αναστάτωση προκλήθηκε στο κέντρο της Καστοριάς την Τρίτη ( 10/5 ) το απόγευμα , όταν έσπασε αγωγός ύδρευσης της ΔΕΥΑΚ μπροστά στην πρώην Εμπορική Τράπεζα και πλημμύρισαν οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης.

Ακούστηκε ένας δυνατός κρότος και στην συνέχεια μπροστά στα έκπληκτα μάτια όσων βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σημείο είδαν κυριολεκτικά τον δρόμο να σηκώνεται στον αέρα και χιλιάδες κυβικά νερού να σχηματίζουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ορμητικό ποτάμι που έφτασε διασχίζοντας κατ’ αρχήν την 11ης Νοεμβρίου μέχρι την περιοχή της Νομαρχίας.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των συνεργείων της ΔΕΥΑΚ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Τροχαίας.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στους συγκεκριμένους δρόμους και η κίνηση των οχημάτων να διοχετεύεται από άλλους δρόμους.

Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ δούλεψαν ακατάπαυστα σχεδόν όλη τη νύχτα για να αποκαταστήσουν το μεγάλο πρόβλημα στον κεντρικό αγωγό, παρά τη δυσκολία της βλάβης καθώς στο σημείο κάτω από τον δρόμο διέρχονται οπτικές ίνες του ΟΤΕ και υπόγεια καλώδια της ΔΕΗ.

Στο σημείο όπου έσπασε ο αγωγός έσπευσαν αμέσως ο Δήμαρχος Καστοριάς, κ. Αγγελής μαζί με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ κ. Παύλου με τον τελευταίο να δηλώνει ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεση αλλαγή του δικτύου ύδρευσης της πόλης, αφού και ο συγκεκριμένος κεντρικός αγωγός που συνδέει την δεξαμενή της Καλλιθέας με αυτή του Ξενία είναι από αμίαντο.

2 3 4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.