Την απόφαση – οδηγό εφαρμογής της υλοποίησης του προγράμματος για την παροχή του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με την απόφαση τα χρήματα στους δικαιούχους στην πρώτη πιλοτική φάση θα δίνονται τις τελευταίες 5 μέρες κάθε μήνα με την αρχή να γίνεται από τα τέλη Αυγούστου.

Όπως σημειώνεται στην απόφαση, όσοι δικαιούνται ποσά άνω των 100 ευρώ θα δικαιούνται 50% του ποσού σε μετρητά μέσω τραπεζικού λογαριασμού και το υπόλοιπο 50% σε προπληρωμένη κάρτα.

Για την υλοποίηση του προγράμματος, όπως σημειώνει το αρμόδιο υπουργείο θα υπάρξουν τα ακόλουθα βήματα:

Πληρωμή

Στο πλαίσιο του προγράμματος ΚΕΑ, οι πληρωμές θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω τραπεζικών λογαριασμών των δικαιούχων.

Χρόνος Πληρωμής

Το ποσό των εισοδηματικών ενισχύσεων καταβάλλεται κάθε μήνα με πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου, εντός των τελευταίων πέντε (5) ημερολογιακών ημερών κάθε μήνα.

Τρόπος Πληρωμής

Εάν το συνολικό ποσό της ενίσχυσης είναι ίσο ή μεγαλύτερο από 100 ευρώ, το 50% του συνολικού ποσού θα δαπανάται αποκλειστικά με τη χρήση προπληρωμένης τραπεζικής κάρτας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό, συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρονικών πληρωμών, και το υπόλοιπο 50% μπορεί να αναληφθεί σε μετρητά μέσω χρεωστικής κάρτας από τα ΑΤΜ των τραπεζών.

Η χρήση αυτών των καρτών θα γίνεται χωρίς κόστος συναλλαγής για τους δικαιούχους. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν έχει χρεωστική κάρτα πριν από την ένταξη στο πρόγραμμα ΚΕΑ, τότε είναι υποχρεωμένος να εκδώσει χρεωστική κάρτα.

Το ελάχιστο ποσό της ενίσχυσης είναι 10 ευρώ το μήνα.

Η εισοδηματική ενίσχυση θα καταβάλλεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016.

Διαδικασία Πληρωμής

• Η ΗΔΙΚΑ συντάσσει: – Λεπτομερή κατάλογο των δικαιούχων σε ηλεκτρονική μορφή με τα πλήρη στοιχεία των δικαιούχων (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, ΑΦΜ), αριθμό τραπεζικού λογαριασμού σε μορφή ΙΒΑΝ, το αντίστοιχο πιστωτικό ίδρυμα, στο οποίο τηρείται ο λογαριασμός, και το ποσό της εισοδηματικής ενίσχυσης το οποίο δικαιούται ο δικαιούχος.

• Η ΓΔΟΥ αποστέλλει τη συγκεντρωτική κατάσταση στην 24η Διεύθυνση Λογαριασμών του Δημοσίου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (Γ.Λ.Κ.), η οποία εκδίδει, βάσει αυτής, ειδική εντολή προς την Τράπεζα της Ελλάδος για χρέωση του λογαριασμού του Δημοσίου 200 «Ελληνικό Δημόσιο – Συγκέντρωση Εισπράξεων – Πληρωμών» με πίστωση των τραπεζικών λογαριασμών των οικείων τραπεζών ή πιστωτικών ιδρυμάτων, μέσω των οποίων διενεργούνται οι πληρωμές των δικαιούχων.

• Η ΔΙΑΣ Α.Ε. αποστέλλει τον κατάλογο των δικαιούχων, οι λογαριασμοί των οποίων πιστώθηκαν, στη Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης και Υπηρεσιών, στη Διεύθυνση Κοινωνικής Αντίληψης και Αλληλεγγύης και στην Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.. Αναστολή πληρωμής Η καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» αναστέλλεται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

• Εάν περιέλθουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου έγγραφα στοιχεία από τα οποία προκύπτουν ότι η καταβολή έγινε χωρίς να πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις. Αυτά διαβιβάζονται στην Διεύθυνση Κοινωνικής Αντίληψης και Αλληλεγγύης, η οποία τα εξετάζει. Εφόσον διαπιστωθεί ότι η καταβολή έγινε χωρίς να πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις, εκδίδεται πράξη διακοπής της καταβολής. Σε αυτή την περίπτωση, η ωφελούμενη μονάδα δικαιούται να επανυποβάλει αίτηση για το Πρόγραμμα μετά την πάροδο ενός έτους, από την ημερομηνία έκδοσης της πράξης διακοπής και με την προϋπόθεση ότι έχουν επιστραφεί τα αχρεωστήτως καταβληθέντα.

• Εάν διαπιστωθεί, μέσω των μηνιαίων διασταυρώσεων ή της διεξαγωγής κοινωνικής έρευνας, αναντιστοιχία ανάμεσα σε όσα δηλώθηκαν στην αίτηση και στην τρέχουσα κατάσταση του νοικοκυριού ή εάν η επόμενη δήλωση Ε1 δεν αντανακλά τα στοιχεία που δηλώθηκαν κατά τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων. Σε αυτή την περίπτωση, η ωφελούμενη μονάδα δικαιούται να επανυποβάλει αίτηση για το Πρόγραμμα μετά την πάροδο ενός έτους, από την ημερομηνία έκδοσης της πράξης διακοπής και με την προϋπόθεση ότι έχουν επιστραφεί τα αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Πως μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους, οι δικαιούχοι:

Οι αιτούντες μπορούν να υποβάλουν αίτηση αυτοπροσώπως στα ΚΕΠ ή στις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας των Δήμων.

Εναλλακτικά, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το πρόγραμμα, χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική αίτηση που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΚΕΑ (keaprogram.gr).

ΒΗΜΑ 1: Ανοίγουμε την σελίδα https://keaprogram.gr και επιλέγουμε από το μενού “Είσοδος με διαπιστευτήρια Taxisnet”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Μισθοί: Έρχονται αυξήσεις το 2021 -Δείτε πόσα θα πάρετε στο χέρι

Table of Contents Hide Μισθοί: Έρχονται αυξήσεις το 2021 -Δείτε πόσα θα…

Αλλαγές στην κλίμακα του ΕΝΦΙΑ και στον συμπληρωματικό φόρο – Κλειδί για τις αλλαγές τα 400 εκατ. ευρώ από την αύξηση της φορολογίας

Ωστόσο το ακριβές όφελος για τα κρατικά ταμεία θα προσδιορισθεί από την άσκηση…

Επιτροπή Πισσαρίδη: Ριζικές αλλαγές σε συντάξεις και επίδομα ανεργίας

Επιτροπή Πισσαρίδη: Ριζικές αλλαγές σε συντάξεις και επίδομα ανεργίας

Κραυγή αγωνίας για την ακρίβεια από 95χρονο: «Πως θα ζήσω»; 700 ευρώ σύνταξη και 785 ευρώ ρεύμα!

Κραυγή αγωνίας για την ακρίβεια από 95χρονο: «Πως θα ζήσω»; 700 ευρώ…

Σούπερ Μάρκετ: Καλά κρατεί ο πληθωρισμός της απληστίας

Η ακρίβεια εκτίναξε τον τζίρο, αλλά δεν συνοδεύτηκε από τόνωση της κατανάλωσης – «Πρωταγωνιστές» τα φθηνότερα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας

Πετρέλαιο: Άνοδος των τιμών μετά τη φονική επίθεση κατά Αμερικανών στρατιωτών στην Ιορδανία

Το Brent στα 84,03 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό WTI στα 78,48 δολάρια ανά βαρέλι

Κόβεται το επίδομα και διαγράφονται αμέσως από την λίστα: «Βόμβα» για χιλιάδες ανέργους του ΟΑΕΔ

Table of Contents Hide Κόβεται το επίδομα και διαγράφονται αμέσως από την…

Τι αλλάζει με την νέα χαλάρωση στα capital controls

Την άρση της απαγόρευσης ανάληψης μετρητών όταν προέρχονται από νέες καταθέσεις σε…