“Έχεις Φωνή. Είμαστε Δίπλα σου”:  Δράσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σε μια κίνηση συμβολικού χαρακτήρα, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου φωταγωγήθηκαν σημαντικά σημεία της χώρας, μεταφέροντας το μήνυμα «Έχεις φωνή-Είμαστε δίπλα σου», για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, και γενικότερα της ενδοοικογενειακής βίας.

Στη Δυτική Ελλάδα, φωταγωγήθηκε η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», ενώ στον ηλεκτρονικό πίνακά της αναρτήθηκε το μήνυμα.

Την ίδια ώρα, η Περιφέρεια Αττικής «έντυνε» με πορτοκαλί φωτισμό την Πεζογέφυρα Κατεχάκη (μικρή Καλατράβα), παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριου Οικονόμου, του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη. Από νωρίς το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα της 25ης Νοεμβρίου, σε όλους τους ηλεκτρονικούς πίνακες κυκλοφορίας της Περιφέρειας εμφανιζόταν το μήνυμα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ-ΠΕΣ ΟΧΙ-ΤΗΛ.100-ΕΧΕΙΣ ΦΩΝΗ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ» .

Παράλληλα, σημαντική ήταν η ανταπόκριση του Δικτύου SDG 17 Greece και της Προέδρου του Δικτύου Μαρίνας Πατούλη, μέσω του οποίου φωταγωγήθηκαν περισσότεροι από 50 Δήμοι σε ολόκληρη τη χώρα.

Η δράση του Δικτύου SDG 17 Greece κορυφώθηκε με τη συμβολική φωταγώγηση του Συμβουλευτικού Σταθμού / Κέντρου Στήριξης Κακοποιημένων Γυναικών Ελευσίνας, παρουσία της προέδρου του Δικτύου, Μαρίνας Πατούλη και του Δημάρχου Ελευσίνας, Αργύρη Οικονόμου.

O Δήμος Πειραιά συμμετείχε στη δράση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, φωτίζοντας σε χρώμα πορτοκαλί το Πέτρινο Ρολόι στο Πασαλιμάνι.

Η συγκεκριμένη κοινωνική δράση υποστηρίχθηκε από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «BeSecure – FeelSecure» στο οποίο είναι επικεφαλής εταίρος ο Δήμος Πειραιά και έχει ως κύριο στόχο την ενίσχυση της αστικής ασφάλειας μέσω της ενδυνάμωσης της κοινωνικής συνοχής στην πόλη του Πειραιά.

Με τη συμβολική αυτή δράση, ο Δήμος Πειραιά στέλνει ένα κοινωνικό μήνυμα ευαισθητοποίησης για την ενδοοικογενειακή βία, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, καθώς και την ενθάρρυνση της κοινωνίας και των θυμάτων στην αναζήτηση υποστήριξης και στην καταπολέμηση του φόβου.

 

You May Also Like

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Νίκος Παρούσης: Ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες παιδιά από βέβαιο θάνατο

Table of Contents Hide Έντρομοι είδαν το ΜιράζΑνέφερε βλάβη στο πηδάλιο«Πάνω από…

Ἐπίσκεψη Μητροπολίτου Καστορίας στό Χιονάτο, τόν Μεσόβραχο καί τήν Καλή Βρύση

Ἔγινε δέηση στόν Ναό τοῦ Ἁγίου Νικολάου, ὁ Σεβασμιώτατος ἀπηύθυνε λόγο πνευματικό στούς Ἐνορίτες, καί τόν προσεφώνησε ὁ κ. Κεκίρογλου.

Το πανηγύρι που κατέληξε σε τpαγωδία με 26 νεκρούς: Οι πιστοί που πήγαιναν να προσκυνήσουν και το μοιpαίο λάθος

Η ανείπωτη τραγωδία το 1963 στη λίμνη Αμβρακία με 26 νεκρούς! Το…

Νέα κινητοποίηση τη νύχτα για την αρκούδα με τα μικρά της

Η αρκούδα με τα τρία αρκουδάκια επανεμφανίστηκε τη νύχτα στη Λεωφόρο των…

Νίκος Χορταρέας: Η τηλεμαντεία, η φοροδιαφυγή, η Ferrari, ο θάνατος της μητέρας του και η στροφή στον Θεό

Table of Contents Hide Τα σκάνδαλα και η φοροδιαφυγήΗ ενασχόληση με το…

Τοξικά απορρίμματα στις αχανείς χωματερές της Αφρικής

Αφού πέσει η νύχτα και οι δρόμοι της αγοράς Καριακού στο Νταρ…

Το βιβλίο του κ. Ζήση Παναγιώτου με τον τίτλο “Τα παιδιά της θυελλώδους δεκαετίας 1940 – 1950”. (Βιβλιοπαρουσίαση).

Προσφάτως, κατά τον μήνα Ιούνιο, εκδόθηκε στη Θεσσαλονίκη ένα καλαίσθητο, καλογραμμένο και…

Του έδωσαν συγχαρητήρια και μετά τον εκτέλεσαν – Ο Έλληνας λοχίας που κατατροπωσε πάνω από 200 Γερμανούς

Ελληνική αντίσταση:  Η αντίσταση που τα Ελληνικά στρατεύματα έφεραν κατά την διάρκεια του…