Ίδρυση κοινού ερευνητικού κέντρου μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του China Three Gorges University

Την ίδρυση κοινού ερευνητικού κέντρου με την ονομασία Greece and Eastern Mediterranean Research Center (GEMRC)” υπέγραψαν διαδικτυακά, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης και ο Διευθυντής του Τμήματος Διεθνών σχέσεων του China Three Gorges University (CTGU), Dr. XI Jing.

Μέσω του κοινού ερευνητικού κέντρου GEMRC τα δύο Ιδρύματα συμπράττουν για την ανάπτυξη της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής συνεργασίας στην επιστημονική έρευνα, την κατάρτιση του προσωπικού, την ενδυνάμωση των πολιτισμικών ανταλλαγών και την εκπόνηση κοινών εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων. To GEMRC θα λειτουργήσει αρχικά στην Κίνα με έδρα την επαρχία Hubei και σε δεύτερο χρόνο σχεδιάζεται η λειτουργία του και στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη.

Η συμφωνία για την ίδρυση του κοινού ερευνητικού κέντρου ήρθε ως αποτέλεσμα του Μνημονίου Κατανόησης που υπεγράφη μεταξύ των δύο Πανεπιστημίων στις αρχές του έτους, με επισπεύδον το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΠΔΜ. Ήδη μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων γίνονται οι απαραίτητες διευθετήσεις για την υποδοχή στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας φοιτητών από την Κίνα προκειμένου να φοιτήσουν στην Ελλάδα για ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο. Αντίστοιχα, στο πλαίσιο της συνεργασίας, το κινεζικό Πανεπιστήμιο προσφέρει στους φοιτητές του ΠΔΜ υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές χωρίς δίδακτρα στα προγράμματα σπουδών Master of Public Administration and International Relations.

Η συνεργασία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που έχουν αναληφθεί για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της διεθνοποίησης του ΠΔΜ. Παράλληλα, λαμβάνει χώρα σε μία χρονική στιγμή που το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το China Education Association for International Exchange (CEAIE), τον εθνικό φορέα εκπαιδευτικής διεθνοποίησης της Λαϊκής Δημοκρατίας Κίνας, προωθούν τη συνεργασία μεταξύ των Πανεπιστημίων των δύο χωρών.

You May Also Like

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…

Πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή κοντά στην Κορησό

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χωρίς να γνωρίζει ακόμη κανείς τα αίτιά της την…

2ο Ενημερωτικό Σεμινάριο – Αναδυόμενος πολιτιστικός και περιπατητικός τουρισμός – Cult2Routes

2ο Ενημερωτικό Σεμινάριο – Αναδυόμενος πολιτιστικός και περιπατητικός τουρισμός  – Cult2Routes

  Ο ναός της Αγίας Παρασκευής {έτ. 1899} στη συνοικία Ντολτσό Καστοριάς

  Ο ναός της Αγίας Παρασκευής {έτ. 1899} στη συνοικία Ντολτσό Καστοριάς

Ο 26χρονος εντοπίστηκε απαγχονισμένος μέσα στο δάσος, αλλά προς το παρόν η αστυνομία αποκλείει εγκληματική ενέργεια(βίντεο)

Ο 26χρονος εντοπίστηκε απαγχονισμένος μέσα στο δάσος, αλλά προς το παρόν η…

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Ο Α.Σ. Καστοριάς ανακοινώνει την επιστροφή του Θάνου Χονδρογιάννη στην ομάδα

Ο Α.Σ. Καστοριάς ανακοινώνει την επιστροφή του Θάνου Χονδρογιάννη στην ομάδα