Οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας πρέπει, υποχρεωτικώς, να δηλώνουν ως έδρα γήπεδο που διαθέτει εκτός της νόμιμης άδειας λειτουργίας και τα παρακάτω, αναλυτικά, στοιχεία:

α. Αγωνιστικό χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο και διαγραμμισμένο με διαστάσεις που προβλέπονται από τους Κανόνες του Παιχνιδιού και τον Κανονισμό Γηπέδων . Να διαθέτει εστίες κανονικών διαστάσεων, τοποθετημένα σημαιάκια στα κόρνερ, σκεπαστούς πάγκους στην τεχνική περιοχή για γηπεδούχο και φιλοξενούμενη ομάδα και πάγκο – θέση για τον γιατρό του αγώνα.

β. Πλήρη αποδυτήρια, σε κοντινή απόσταση από τον αγωνιστικό χώρο, ασφαλή για τις δύο διαγωνιζόμενες ομάδες και τους διαιτητές, με επαρκείς καταιονητήρες (ντουζ), τουαλέτες, νιπτήρες σε σύνδεση με την αποχέτευση της περιοχής.
Σε κάθε αποδυτήριο να υπάρχουν δύο (2) μεγάλοι κάδοι απορριμμάτων.
Να υπάρχει φαρμακευτικό υλικό σε ειδική συσκευασία (κουτί φαρμακείου) ελεγμένο από γιατρό και εργαλεία πρώτων βοηθειών. Επίσης να διαθέτουν ένα (1) τουλάχιστον, φορείο.
Στους διαδρόμους των αποδυτηρίων να έχουν εγκατασταθεί πυροσβεστήρες (φορητοί).
Ο διάδρομος που οδηγεί από τα αποδυτήρια στον αγωνιστικό χώρο να είναι ασφαλής και να διαθέτει (εάν απαιτείται) περίφραξη σταθερή και σε ύψος ανάλογη αυτής που προβλέπεται για τον αγωνιστικό χώρο.

γ. Οι θύρες εισόδου – εξόδου των διαγωνιζόμενων ομάδων και των διαιτητών στον αγωνιστικό χώρο να είναι ασφαλείς και διαχωρισμένες από εκείνες της πλευράς των θεατών.

δ. Εξέδρες θεατών χωρητικότητας πεντακοσίων (500), κατ΄ελάχιστο, καθήμενων θεατών.
Στις εξέδρες θα προβλέπεται/ διαχωρισμός, μέσω σταθερού κιγκλιδώματος, των θεατών και διαφορετικές είσοδοι για κάθε τμήμα τους, που θα είναι απολύτως ελεγχόμενες και ασφαλείς.
Στο εμπρόσθιο τμήμα τους οι κερκίδες θα διαθέτουν κιγκλίδωμα σε επαρκές για την αποφυγή ατυχημάτων ύψος.
Επίσης, θα προβλέπεται η ύπαρξη τουαλετών για τους θεατές (δύο τουλάχιστον για κάθε πλευρά των εξεδρών). Κατάλληλες θεωρούνται και οι χημικές τουαλέτες.
Το γήπεδο θα διαθέτει μικροφωνική εγκατάσταση για τις απαραίτητες ανακοινώσεις προς τους θεατές.

ε. Στις εξέδρες θα προβλέπονται θέσεις, με ασφάλεια διαχωρισμένες, για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

στ. Χώρο πάρκιγκ με σταθερές και φυλασσόμενες θέσεις για φιλοξενούμενη ομάδα, Διαιτητές και Παρατηρητή.

ζ. Η αθλητική εγκατάσταση θα είναι περιφραγμένη με σταθερή περίφραξη, θα διαθέτει συγκεκριμένες και αριθμημένες εισόδους – εξόδους θεατών και ξεχωριστή είσοδο για τις ομάδες και τους αξιωματούχους αγώνα. Οι είσοδοι για τους φιλάθλους των διαγωνιζόμενων ομάδων θα είναι διαφορετικές για λόγους ασφαλείας.

Για την Π.Δ.Ε./Ε.Π.Ο.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΔΕΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Αναβάλλονται οι αγώνες των πρωταθλημάτων Παίδων και Προπαίδων

Αναβάλλονται οι αγώνες των πρωταθλημάτων Παίδων και Προπαίδων

Στιγμιότυπα από τον αγώνα πρωταθλήματος της Κ12 μεταξύ των ομάδων του ΑΟ Κάστωρ και του Παναργειακού στο γήπεδο του Κάστωρ για την 3η αγωνιστική

Στιγμιότυπα από τον αγώνα πρωταθλήματος της Κ12 μεταξύ των ομάδων του ΑΟ…

Καλά στοιχεία έδειξε η Καστοριά στο φιλικό με την Κοζάνη

Σε φιλικό παιχνίδι, που έδωσε στο γήπεδο της το Σάββατο ( 20/8…

Παγκορασίδες: Άνετα η Καστοριά κέρδισε με 3-0 τον Αστέρα Γρεβενών

Παγκορασίδες: Άνετα η Καστοριά κέρδισε με 3-0 τον Αστέρα Γρεβενών

Αυγενάκης σε υπαλλήλους αθλητικών ομοσπονδιών: «Θέλουμε να απελευθερωθείτε και να ξεδιπλώσετε τη δημιουργικότητά σας»

  Αυγενάκης σε υπαλλήλους αθλητικών ομοσπονδιών: «Θέλουμε να απελευθερωθείτε και να ξεδιπλώσετε…

Αποτελέσματα αγώνων των τμημάτων Εφήβων, Παίδων και Κορασίδων του Α.Σ Καστοριάς (3-4/2/2018)

Αποτελέσματα αγώνων των τμημάτων Εφήβων, Παίδων και Κορασίδων   του Α.Σ Καστοριάς (3-4/2/2018)

Δύο νίκες και μία ήττα για τις ομάδες του βόλεϊ  Καστοριάς

Δύο νίκες και μία ήττα για τις ομάδες του βόλεϊ  Καστοριάς

Νέα αναβολή των διασυλλογικών αγώνων «Μιχάλης Μπατσόπουλος»

Μετά από επικοινωνία με τα περισσότερα σωματεία που είχε το Δ.Σ. του…