Με επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή της Εταιρίας Τουρισμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην 20η  Διεθνή Τουριστική Έκθεση Κύπρου “Ταξίδι 2017”, που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξένια» στη Λευκωσία, από 21 έως 23 Απριλίου. Σκοπός αυτής της συμμετοχής, ήταν η προώθηση της τουριστικής προβολής της περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί πως στην έκθεση συμμετείχε ο Δήμος Καστοριάς και φιλοξενήθηκε στο περίπτερο της Εταιρίας Τουρισμού.

Επιμέλεια: Χρύσα Κοσμίδου

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Εταιρίας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας Παναγιώτη Κώττα, η συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις, εξυπηρετεί έναν βασικό σκοπό και αυτός δεν είναι άλλος από την ανάδειξη και την προώθηση της περιοχής «Προχωράμε δυναμικά ως Εταιρία. Η παρουσία μας ήταν έντονη στην έκθεση της Κύπρου. Στοχεύουμε στον εσωτερικό τουρισμό, που ούτως ή άλλως είμαστε γνωστοί, ωστόσο αναθερμάνουμε τη σχέση αυτή, αλλά και σε τόπους του εξωτερικού, όπως είναι τα Βαλκάνια και η Κύπρος».

Το δυναμικό παρών έδωσε ο Δήμος Καστοριάς στην Τουριστική Έκθεση “Ταξίδι 2017”

Τη διεθνή τουριστική έκθεση “Ταξίδι 2017”, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) στη Λευκωσία, επισκέφθηκε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Αθλητισμού, Επιχειρηματικότητας, Παραδοσιακών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων  Λάζαρος Ζήσης ως εκπρόσωπος του Δήμου Καστοριάς.

Μάλιστα ο ίδιος δήλωσε πως για πρώτη φορά συμμετείχε σε έκθεση του εξωτερικού ως Αντιδήμαρχος  και παρατήρησε το έντονο ενδιαφέρον για την πόλη της Καστοριάς από τον Κυπριακό Λαό «Η αλήθεια είναι πως οι Κύπριοι έχουν πραγματοποιήσει πολλές επισκέψεις στην περιοχή μας. Μάλιστα έψαχναν το περίπτερό μας, προκειμένου να πάρουν περισσότερες πληροφορίες. Αυτό το οποίο μας μετέφεραν ήταν πως ήδη έχουν προγραμματίσει να έρθουν ξανά στα μέρη μας».

Οι Κύπριοι, ανέφεραν πως ξεχωρίζουν την Καστοριά για την ομορφιά. Επίσης γνώριζαν πολλά πράγματα για τις βυζαντινές εκκλησίες,  για τη Σπηλιά του Δράκου, το Ενυδρείο και το Λιμναίο Οικισμό «Γνώριζαν πάρα πολλά για την πόλη της Καστοριάς, γεγονός που μας προξένησε πολύ μεγάλη εντύπωση», σημείωσε ο κ. Ζήσης

Η συμμετοχή της Αντιδημαρχίας Τουρισμού στην έκθεση “Ταξίδι 2017” σηματοδοτεί έναν σημαντικό σταθμό στην εκστρατεία του Δήμου Καστοριάς για την προσέλκυση τουριστών από διεθνείς αγορές, με στόχο την αύξηση της αναγνωρισιμότητας του τόπου μας ως ελκυστικού τουριστικού προορισμού και την προβολή νέων προϊόντων και υπηρεσιών που συντίθενται στη ζήτηση θεματικού τουρισμού όπως, θρησκευτικός, αθλητικός και περιπατητικός τουρισμός.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης ο κ.  Ζήσης είχε συνομιλίες με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γεώργιο Λακκοτρύπη, με τον εκπρόσωπο του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού Ηρόδοτο Ηροδότου, με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου Ντίνο Κάκκουρα, καθώς και με στελέχη του γραφείου Xenos Travel.

Επίσης, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με ομόλογους εκπροσώπους από την τοπική αυτοδιοίκηση του Δήμου Λευκωσίας, όπως τον Αντιδήμαρχο Λευκωσίας Κώστα Μαυρίδη και την Πρόεδρο της Πολιτιστικής Επιτροπής Λεώνη Ορφανίδου. Σκοπός της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερο φιλικό κλίμα, ήταν η εφαρμογή ενός κοινού πλαισίου δράσης σε θέματα πολιτιστικού ενδιαφέροντος, καθώς ο πολιτισμός δείχνει έναν διαφορετικό δρόμο προώθησης και προβολής των δύο προορισμών (Λευκωσίας – Καστοριάς) «Συζητήσαμε συγκεκριμένα πράγματα, για το πώς  δηλαδή μπορούμε να τονώσουμε την επισκεψιμότητα στην Καστοριά. Θεωρώ πως θα ευοδωθούν  όλες αυτές οι προσπάθειες. Κατά την άποψή μου, βρισκόμαστε σε ένα πάρα πολύ καλό σημείο δράσεων και επαφών. Προσπαθούμε να πηγαίνουμε σε όσον το δυνατόν περισσότερες τουριστικές εκθέσεις μπορούμε τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, φροντίζοντας πάντα το κόστος να αφορά μόνο στα μεταφορικά του Αντιδημάρχου. Πιστεύω πως πρέπει να συμμετέχουμε σε τέτοιου δράσεις, γιατί εκεί καταλαβαίνεις πραγματικά πώς μπορείς να αναδείξεις την περιοχή σου».

Ευχαριστήριο μήνυμα του Αντιδημάρχου Λάζαρου Ζήση

«Ως Αντιδήμαρχος Τουρισμού κι εκπρόσωπος του Δήμου Καστοριάς θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας για τη θερμή φιλοξενία της Αντιδημαρχίας Τουρισμού στο διαμορφωμένο περίπτερο στη διεθνή τουριστική έκθεση Λευκωσίας “Ταξίδι 2017”, καθώς και για την αποστολή του έντυπου υλικού που χρησιμοποιήθηκε στην έκθεση.

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω το φωτογραφείο “Studio Tsolis” για τη δωρεάν παραχώρηση των φωτογραφιών που απεικονίζουν πανοραμικές απόψεις της πόλης μας, την “hellasguides.com” για τη δωρεάν παραχώρηση χρήσης του ψηφιακού τουριστικού οδηγού Καστοριάς μέσω QR Code και τον κ. Ιωάννη Τράσια για τη δωρεάν παραχώρηση οπτικού υλικού (video) με θέμα την Καστοριά.

 

Το παραπάνω υλικό αξιοποιήθηκε από την Αντιδημαρχία Τουρισμού στη διεθνή τουριστική έκθεση Λευκωσίας “Ταξίδι 2017”. Η αποτελεσματική προβολή του Καστοριανού τουριστικού προϊόντος, ήταν και παραμένει μία μεγάλη πρόκληση για την Αντιδημαρχία Τουρισμού».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Ορθές πρακτικές περίπτωσης αλληλεπίδρασης με αρκούδα

Οδηγίες από τη Διεύθυνση Δασών Καστοριάς

Υπογράφτηκε η χρηματοδότηση του έργου εσωτερικής οδοποιίας Κοτύλης

Υπογράφτηκε η χρηματοδότηση του έργου εσωτερικής οδοποιίας Κοτύλης

Εκδήλωση για την οικονομική ενίσχυση μεταπτυχιακών σπουδών από τον TAP στο ΤΕΙ Καστοριάς

Εκδήλωση για την οικονομική ενίσχυση μεταπτυχιακών σπουδών από τον TAP στο ΤΕΙ…

Υπογραφή συμβάσεων μελετών από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας.

  Υπογραφή συμβάσεων μελετών από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας.

Ειδοποίηση δικαιούχων για τις τροποποιητικές Αποφάσεις Ένταξης και Ανάκλησης Πράξεων-Κομφούζιο

Ειδοποίηση δικαιούχων για τις τροποποιητικές Αποφάσεις Ένταξης Πράξεων & Ανάκλησης Ένταξης Πράξεων…

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία για το έτος 2022-2023

ΕΙΣΑΓΩΓΗ “ΜΑΘΗΤΩΝ 1ο ΠΡΟΤΥΠΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ”

Ζήσης Τζηκαλάγιας: «Το παραγωγικότερο διήμερο της μέχρι τώρα κοινοβουλευτικής περιόδου με έξι σημαντικές συναντήσεις»

Ζήσης Τζηκαλάγιας: «Το παραγωγικότερο διήμερο της μέχρι τώρα κοινοβουλευτικής περιόδου με έξι…

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας

Την Τετάρτη ( 31/8 ) συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας στις…

Επιστροφή του Χρήστου Κράτσιου στην Καστοριά.

Ο Χρήστος Κράτσιος επέστρεψε στην Καστοριά, μετά από έξι (6) χρόνια.

Γλυκά Νερά: Ραγδαίες εξελίξεις… προ των πυλών, η ΕΛ.ΑΣ κοντά στον δολοφόνο της Καρολάιν

Γλυκά Νερά: Ραγδαίες εξελίξεις… προ των πυλών, η ΕΛ.ΑΣ κοντά στον δολοφόνο…